IMAMOGLU: 150 PROJENIN HER BIRISINDE PARTIZANLIGIN GÖLGESINI DAHI GÖREMEZSINIZ

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, metro gibi büyük yatirimlarda ve diger projelerde, önceligi fazla oy aldiklari yerlere verme anlayisinda olmadiklarinin altini çizerek “Bizden önceki yönetime bu anlamda asla benzemedik, benzeme

Güncel 10.09.2022 22:09:07 0
IMAMOGLU: 150 PROJENIN HER BIRISINDE PARTIZANLIGIN GÖLGESINI DAHI GÖREMEZSINIZ

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, metro gibi büyük yatirimlarda ve diger projelerde, önceligi fazla oy aldiklari yerlere verme anlayisinda olmadiklarinin altini çizerek “Bizden önceki yönetime bu anlamda asla benzemedik, benzemeyecegiz. ‘Siyaset her seydir. Parti ve oy için her sey yapilabilir’ anlayisinin esiri asla olmadik, olmayacagiz. Bizim için 16 milyon Istanbullu birdir, esittir. Ayni haklara ve sayginliga sahiptir. 150 projenin her birisinde ayrimciligin, partizanligin gölgesini dahi göremezsiniz” dedi.

IBB, yapimina 2017 yilinda baslanan 13 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu Çengelköy Kültür Merkezi’ni, yaklasik 20 milyon liralik yatirimla tamamladi. “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsaminda merkezin açilisi IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, CHP Grup Baskanvekili Engin Altay ve IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nun katilimiyla yapildi.

IBB Baskani Imamoglu da konusmasinda yaklasik 3,5 yillik görev süresi boyunca yaptiklari hizmetlerin kisa bir özetini sundu. Bu süreçte tempolarini, is yapma ve çözüm üretme hizlarini artirdiklarini vurgulayan Imamoglu, “150 Günde 150 Proje, iste bu geldigimiz noktanin ifadesidir” dedi.

Imamoglu söyle konustu; 

HAYATIN HER ALANINDA INSANINA DOKUNAN, TOPLUMSAL KALKINMA VE ADALET ADINA ÇOK ÖNEMLI ISLERI GÖRÜRSÜNÜZ: Her projemizle Istanbul'da aslinda hayati kolaylastiriyor ve insanlarimizin ihtiyaçlarini karsiliyor ve hemsehrilerimizi mutlu ediyoruz. Hem halkimizi, milletimizi hem de Millet Ittifaki'nin tüm bireylerini mutlu edecek bir süreci Istanbul'da yasatmayi kesinlikle ve kesinlikle hedefliyoruz. Biz, iki büyük mühendislik projesi yapalim, ardindan da süreci idare edelim anlayisinda bir yönetim olmadik, olmayacagiz. 150 projemize bakarsaniz, içinde sadece büyük mühendislik projeleri degil, yani sira hayatin her alaninda insanina dokunan, toplumsal kalkinma ve adalet adina çok önemli isleri görürsünüz. Metro gibi büyük yatirimlarda ve diger projelerde, önceligi fazla oy aldiklari yerlere vermedik. Bizden önceki yönetime bu anlamda asla benzemedik, benzemeyecegiz. ‘Siyaset her seydir. Parti ve oy için her sey yapilabilir’ anlayisinin esiri asla olmadik, olmayacagiz. Bizim için 16 milyon Istanbullu birdir, esittir. Ayni haklara ve sayginliga sahiptir. Yüz elli projenin her birisinde ayrimciligin, partizanligin gölgesini dahi göremezsiniz. Istanbul'un dört bir kösesine dagilmis, her kesimden yurttaslarimizin sorunlarini çözecek projelerdir. Her birisi özenle seçilmistir. O mahallelerde yasayan insanlarin, bireylerin demografik yapisina, yaslarina kadar incelenerek hazirlanmis projelerdir.

ÇOCUKLARINIZI AK PARTI TESKILATLARINA EMANET ETMEYIN: Kaza oluyor. Kazadan çok az bir zaman sonra gencecik çocuklar, bir siyasi partinin önlükleri giydiriliyor. Ve bu siyasi parti önlükleriyle, yalan ifadelerle, ‘Binlerce yarali var, söyle trajik durum…’ Ekrem Imamoglu'nun ismi kullanilarak, Istanbul Büyüksehir Belediyesi'nin ismi kullanilarak, kötülemeye, iftira atilmaya gayret ediliyor. Bununla yetinilmiyor; arka arkaya dizilmis, otobüslerin içerisine girerek o esnada o yaralilarin oldugu, kazanin oldugu esnada, bir siyasi propaganda yapiliyor. Bunlari birkaç kez izledim. Yani bir akil, bir mantik var mi? Anlamaya çalistim. Vicdanim buna el vermedi. Üzüldüm ve sizin huzurunuzda su mesaji buradan vermek istiyorum o çocuklarimizin, o gençlerimizin annelerine, babalarina: Yalanin, iftiranin, siyaset için, oy için her seyin mubah oldugunun talimat verildigi bu AK Parti'nin teskilatlarina çocuklarinizi, gençlerinizi emanet etmeyin, yollamayin. Oy verin, oy vermeyin beni ilgilendirmiyor ama bu çocuklariniza oraya göndermeyin. Yaziktir, günahtir. Böyle bir sey olmaz.

KURUMLAR BIRBIRIYLE YARISMAZ, DAYANISMA IÇINDE OLUR: Istanbul'daki çok afedersiniz, sözcüsü ya da borazani, neredeyse dügün dernek kuracak. Ya burada bir kaza olmus. Bu devletin kurumlarini birbiriyle yaristirmayin. Ne AFAD sizin, ne Içisleri Bakanligi sizin, ne de Büyüksehir Belediyesi bizim; milletin. Kurumlar birbiriyle yarisir mi? Kurumlar birbiriyle dayanisma içinde olur. Afette birbiriyle haberlesir, kosar, destek alir. Kaldi ki bizim ne itfaiyemiz bizden talimat alip yangin söndürüyor, ne de afet birimimiz bizden talimat alip yardima gidiyor. Görevi oldugu için gidiyor. Bu akil nasil yerlesir devlete? Bundan kurtulmamiz lazim. ‘Ekrem Imamoglu'nun otobüsleri kaza yapti.’ ‘Ekrem Imamoglu'nun otobüsleri’ diye tweet gördüm saygideger Genel Baskanim. Benim bir tane otobüsüm yok. Bu otobüs milletin. Ölümcül kazalar bizden önce defalarca oldu. Ben böyle bir sey hatirlamiyorum; bir tane IYI Partilinin, bir tane CHP'linin böyle bir duyurusunu, böyle bir ilanini sevinir gibi mesaj attigini hatirlamiyorum. Bu nasil bir ahlaka dönüstü? Bu nasil bir terbiyeye dönüstü? Hayretle, içim yanarak, kavrularak bunu izliyorum.

ÜSKÜDAR BELEDIYE BASKANINA AGIZ DOLUSU TESEKKÜR EDIYORUM: Biz dayanisma içerisinde olacagiz. Ben buradayim, Üsküdar'dayim. Surada bir koltukta ‘Üsküdar Belediye Baskani’ diye son dakikaya kadar yaziliydi. Gelecegi bize bildirilmisti Gelemedi. Veya gelmedi, bilemiyorum. Çünkü daha önce iki açilisimiza geldi. Simdi ikisine de gelemedi. Iki Üsküdar'a da gelemedi. Niye biliyor musunuz? Bir açilista bana tesekkür etti diye gelemiyor Sayin Genel Baskanim. Buradan utansinlar diye söyleyeyim: Ey Üsküdar Belediye Baskanimiz, bize verdiginiz is birligi için, destek için, agzim dolu dolu ben size yürekten tesekkür ediyorum. Üsküdar Belediye Baskani'na. Ben Üsküdar Belediye Baskani'nin hangi partide olduguna bakmam ki. Millet seçmis. Basimizin taci. Biz onunla is birligi yapariz, otururuz. Her birisiyle yapariz efendim hangi partiden olursa olsun. Bu kadar yürekten tesekkür ettim diye yarin görevden de alabilirler onu. Vallahi alabilirler. Benim aklim almiyor ve üzülüyorum. Memleketim adina üzülüyorum. Ben, böyle bir akla hiçbir ailenin çocugunu, gençlik kollari da olsa, baska bir sey de olsa teslim etmemesini öneriyorum. Ya da akillarini, yollarini degistirsinler. Çocuklari böyle kötülüklere alistirmasinlar. Yalan.

YAPMA GÜZEL KIZIM, YAPMA GÜZEL OGLUM: Benim anacigimin, babacigimin ilk günden, ‘Her yaptigini bana söyleyeceksin. Yalan söylemeyeceksin. Yalan söyleyen benim evladim degildir’ derdi. Her anne baba da bunu söylüyordur çocuklarina. Yalan. Iftira. Olmaz. Ben o güzel kizimizin alnindan öpüyorum. Yanaklarindan öpüyorum. Yapma güzel kizim. Yapma. Bak yüzün piril piril. Yapma güzel oglum. Yapma, bunlari yapma. Bunlar güzel seyler degil. Yarin öbür gün 30-35 yasina geldiginizde evlatlariniz olacak, aileleriniz olacak. Utanacaginiz seyler bunlar; yapmayin.”

ALTAY: “HIRS BASTA KARAR EYLEYINCE, AKIL BASTAN FIRAR EYLERMIS.”

Kendisinden önce konusan Imamoglu’nun metrobüs kazasi sonrasinda yasanan iftira içerikli sosyal medya yayinlarina konusundaki sitemine hak verdigini belirten CHP Grup Baskanvekili Altay da “Hirs basta karar eyleyince, akil bastan firar eylermis. Seni çekemeyenlerin, seni hazmedemeyenlerin teskilatlariyla birlikte, ama özellikle de en tepedekinin ruh hali bu olunca, bu biraz normal. Siz, biz; iyiler, Türkiye'yi sevenler azmiyle yükselirken, Türkiye'yi batiranlar hirsiyla asagi batiyor. Yasadiklarimiz bundan bir örnek. Ben hep sunu söylerim: Fitne kapidan girince, birlik bacadan çikarmis. Allah, birligimizi bozmasin efendim. Çok tesekkür ediyoruz Sayin Baskan’a gerçekten. Istanbul'da toplumun bütün katmanlarina, bütün kesimlerine degdi. Ben, onu görüyorum. Ve daha da bu sürecin hizlanarak, kar topunun çiga dönüsmesi gibi büyüyeceginden de çok eminim” dedi.

MERKEZ’DE “YOK” YOK

2017 yilinda yapimina baslanan Çengelköy Kültür Merkezi, 4.000 metrekare alan üzerine insa edildi. Toplam insaat alani 13 bin 800 metrekare olan merkez, KDV hariç 20 milyon 830 bin liraya mal oldu. Kültür Merkezinde; Entegre Iletisim Merkezi, Yönetici Ofisleri Çagri Merkezi, Derslikler, Fuaye Alani, Çocuk Egitim ve Oyun Odasi, Kütüphane, Cep Sinemasi, Mahalle Evleri, Psikolojik Danisma Merkezi ve Terapi Odalari, Kres (8 siniflik), Atölye ve Sergi Alanlari, Konferans ve Toplanti Salonu, 22 Araçlik Kapali Otopark bulunuyor. Hizmet binasinda ise IBB’nin; Mahalle Evi, Yuvamiz Istanbul Çocuk Etkinlik Merkezi, ISADEM, Psikolojik Danismanlik Merkezi (PDM), Halkla Iliskiler Müdürlügü Çagri Merkezi ile Orkestralar Müdürlügü hizmet sunacak.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °