ESNAFTAN AKSENER'E 6’LI MASA MESAJI: “PARTI ÇIKARLARINA DEGIL MILLETIN ÇIKARLARINA OLABILECEK SEYLER ISTIYORUZ"

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in Istanbul’un Bagcilar ilçesinde sorunlarini dinledigi bir esnaf 6’li masaya yönelik çagri yapti. Esnaf, “Sizden istedigimiz 6'li masada biz artik parti çikarlarini degil milletin çikarlarina olabilecek seyler istiyo

Güncel 10.09.2022 22:26:00 0
ESNAFTAN AKSENER

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in Istanbul’un Bagcilar ilçesinde sorunlarini dinledigi bir esnaf 6’li masaya yönelik çagri yapti. Esnaf, “Sizden istedigimiz 6'li masada biz artik parti çikarlarini degil milletin çikarlarina olabilecek seyler istiyoruz. Yani görüntü, gidiyorlar, gitmeye gidecekler. Önemli olan su anda milletin çikarlarini korumamiz. Yani çikarilabilecek iyi bir aday garanti götürür. Herkesin oyuna talip olmak zorundayiz” dedi.

IYI Parti Genel Baskani Aksener, bugün Istanbul’da Basaksehir ilçesinden sonra Bagcilar’daki esnafi da ziyaret etti.

Bir bakkala giren Aksener’in islerin nasil oldugunu sormasi üzerine esnaf, “Isler çok kötü durumda. Esnaf kan agliyor. Her açidan çok zor durumdayiz” dedi. Aksener’in “Evi geçindirebiliyor musun” sorusuna da esnaf, kira zamlarindan bahsederek “Kiralar 6- 7 bin lira olmus. Çok yüksek bir rakam bu. Asgari ücret 5 bin 500 lira su anda” diye konustu.

“TÜRKIYE’DE YASAMAYI DÜSÜNMÜYORUM”

Sosyoloji bölümü mezunu oldugunu ve iki üniversite bitirdigini belirten esnaf, “Türkiye’de sosyoloji yok. Ben gerçekten yurt disina gitmeyi düsünüyorum. Onun kanalini açmaya çalisiyorum. Türkiye’de yasamayi düsünmüyorum” dedi. Kizini okula yazdirdigini ve 50 kisilik bir sinifta egitim alacagini da anlatan esnaf, “Ilk 5. sinifi okutacagim. Dil ögretecegim, yurt disina gönderecegim. Benim amacim bu. Ne kadar kötü bir sey, degil mi” diye dertlerini söyledi.

 “GÖRÜNTÜ GIDIYORLAR... HERKESIN OYUNA TALIP OLMAK ZORUNDAYIZ”

Aksener’in girdigi bir halici dükkânindaki esnaf ise 6’li masaya yönelik çagri yaparak, “Sizden istedigimiz 6'li masada biz artik parti çikarlarini degil milletin çikarlarina olabilecek seyler istiyoruz. Yani görüntü, gidiyorlar, gitmeye gidecekler Bagcilar'da bunu hiç görmedim, su kalabaligi. Önemli olan su anda milletin çikarlarini korumamiz. Yani çikarilabilecek iyi bir aday garanti götürür. Herkesin oyuna talip olacak ‘su bundandir’, ‘su bundandir’, önceden o tarafa verirken iyi de bugün bu tarafa verirken kötü kimse olmamali. Herkesin oyuna talip olmak zorundayiz” dedi.

“EN BÜYÜK PROBLEM FAHIS KIRA ARTISLARI”

Esnafin en büyük problemi fahis kira artislari oldugunu söyleyen halici esnafi, “En büyük problem su anda kiralarin fahis artislarinda, mal sahipleri ve kiracilar arasinda çok büyük sikinti var. Bura bin, bin 500 lirayken kiralar su anda 8-10 bin civarinda ev kiralari var. Herkes ev sahipleriyle karsi karsiya. Bu düzelmiyor düzelmiyorsa düzeltecek kisiler gelecek” diye konustu.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °