DAVUTOGLU’NA DERT YANAN BIR ÇIFTÇI: “TARIM BU HALKIN CAN DAMARI. ÇIFTÇILERDEN VAZGEÇTILERSE HER SEY BITMIS DEMEKTIR”

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Istanbul Silivri ilçesinde esnaf ve vatandaslari dinledi. Çiftçi oldugunu söyleyen bir vatandas “Benzinle sulama yapiyoruz. Bu benzinle biz artik sulama yapamiyoruz. Ben mesela seneye çiftçilik yapmayacagim.

Güncel 10.09.2022 22:31:00 0
DAVUTOGLU’NA DERT YANAN BIR ÇIFTÇI: “TARIM BU HALKIN CAN DAMARI. ÇIFTÇILERDEN VAZGEÇTILERSE HER SEY BITMIS DEMEKTIR”

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Istanbul Silivri ilçesinde esnaf ve vatandaslari dinledi. Çiftçi oldugunu söyleyen bir vatandas “Benzinle sulama yapiyoruz. Bu benzinle biz artik sulama yapamiyoruz. Ben mesela seneye çiftçilik yapmayacagim. Birakacagim. Benim gibi niceleri var. Nasil zenginlerin gemilerine o benzin ucuz veriliyorsa çiftçiye de ayni fiyattan versinler... Tarim bu halkin can damari. Çiftçilerden vazgeçtilerse her sey bitmis demektir” diye konustu.

“MUHALEFET OLARAK SIZLER DE BIRLESIN, BIR SEYLER YAPIN”

Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu, Silivri’de ilçesinde esnaf ve vatandaslari dinledi. Davutoglu’nun dinledigi bir esnaf, “Geçen gün televizyonu izliyorum, Sayin Cumhurbaskani diyor ki ‘2053 vizyonumuza yaklasiyoruz’, biz 2023’ü iple çekmeye çalisiyoruz. Sizlerden ricam muhalefet olarak sizler de birlesin, bir seyler yapin. Ben burada esnafim insan kaçakçilari geliyor dükkanima, ‘Su anda mühendisi, ögretmeni, doktoru kaçak yollarla Edirne üzerinden Avrupa’ya gidiyor’ diyor. Böyle bir sey olur mu? Kendi ülkemden, vatanimdan ben nasil kaçip gideyim? Muhalefet olarak rica ediyorum birlesin artik” diyerek dert yandi.

“ARTIK BIÇAK KEMIGE DAYANDI”

Davutoglu’nun dinledigi bir esnaf, “Artik biçak kemige dayandi” derken bir baska esnaf ise, “Bu kadar insan sizin için ugrasiyor. Biz sizin için ugrasiyoruz. Yeter ki artik bizim yüzümüzü güldürün” diyerek dert yandi.

“ÇIFTÇILERDEN VAZGEÇTILERSE HER SEY BITMIS DEMEKTIR”

Davutoglu’nun dinledigi ve çiftçi oldugunu söyleyen bir vatandas ise sunlari söyledi:

“Benzinle sulama yapiyoruz. Bu benzinle biz artik sulama yapamiyoruz. Ben mesela seneye çiftçilik yapmayacagim. Birakacagim. Benim gibi niceleri var. Nasil zenginlerin gemilerine o benzin ucuz veriliyorsa çiftçiye de ayni fiyattan versinler. Onlardan daha asagi demiyorum ki biz çiftçiligimizi yapabilelim. ’15 lira biber olur mu’ diyor, ben bunu 15 liraya mal edemiyorum ki indirim yapayim. Insanlar da hakli. Ya üretmeyecegiz ya da pahali satacagiz. Ikisinden biri ya da birakacagiz. Tarim bu halkin can damari. Çiftçilerden vazgeçtilerse her sey bitmis demektir.”

“KUR KURUMALI MAZOT, KUR KORUMALI YEM DIYEMIYORLAR”

Davutoglu da “Kur Korumali Mevduat diyorlar ama kur korumali mazot diyemiyorlar ya da kur korumali gübre diyemiyorlar. Kur korumali yem diyemiyorlar” sözleriyle çiftçiye destek verdi.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °