'KAFES YUMURTASI' KULLANAN OTELIN ÖNÜNDE KENDILERINI KAFESE KILITLEDILER

Çiftlik Hayvanlarini Koruma Dernegi üyeleri, kafes yumurtasi kullandiklarini ileri sürdükleri Antalya’daki iki otel önünde eylem yapti. Eylemciler, tavuklarin durumunu, kendilerini kafese kilitleyerek anlatmaya çalisti.

Güncel 11.09.2022 16:04:00 0

Çiftlik Hayvanlarini Koruma Dernegi üyeleri, kafes yumurtasi kullandiklarini ileri sürdükleri Antalya’daki iki otel önünde eylem yapti. Eylemciler, tavuklarin durumunu, kendilerini kafese kilitleyerek anlatmaya çalisti.

Çiftlik Hayvanlarini Koruma Dernegi’nin ‘Kafessiz Türkiye’ kampanyasi ekibi ve gönüllüleri, kafes yumurtasi kullandiklarini ileri sürdükleri Antalya’daki iki otel önünde eylem yapti. “Eziyete ortak olma” yazili dövizler bostanci escort tasiyan eylemciler, tavuklarin kafeslerde yasadigi sikisikliga dikkat çekmek için otellerin önüne koyduklari kafese girdi. Öte yandan, çevredeki yerli ve yabanci turistlere, tavuklarin A4 kagidi kadar bir alanda yasam sürdürdügünü anlatmak için A4 kagidi boyutunda brosürler dagitildi. Eylemciler, dagittiklari brosürde sunlari kaydetti:

“Daha küçücük bir civcivken beni kafese kapattilar. Burasi çok sikisik. Kanatlarimi açacak yerim yok. Temiz hava soluyamiyorum. Gözlerim, cigerlerim yaniyor. Toprak yerine demir tellere basiyorum. Yemegimi teller arasindan yiyorum. Tellere sürtünmekten vücudum yaralandi. Tüylerim dökülüyor. Arkadaslarim da çok stresli. Bazen bana saldiriyorlar ve kaçacak yerim yok. Ben de bir gün günesi görmek istiyorum. Toprakta yürümek istiyorum.”

“EYLEMLERIMIZ SÜRECEK”

Kafessiz Türkiye programinin direktörü Emre Kaplan, Antalya’daki protestolarinin ardindan yaptigi açiklamada, eylemlerinin sürecegini belirterek sunlari söyledi:

"Yumurtasi için zalim endüstriyel kafeslerde yetistirilen tavuklar, birkaç kurus kâr hirsi için ömürleri boyunca çok büyük eziyet çekiyor. Bu otellerin kafes yumurtasi kullanmayi birakmasi, 100 binlerce tavugun çektigi acilari azaltacak. Simdiye kadar tatilkarnesi.com üzerinden 30 bine yakin kisi imza vererek otellere çagri yapti, biz de subeler önünde çagrimizi yineliyoruz; kafes eziyetine son verin!”

“DERHAL KAFESSIZ SISTEME GEÇILMELI”

Eyleme katilan Kafessiz Türkiye gönüllüsü Koçer Karatepe ise “Tavuklarin küçücük kafeslerde hapsedilmesi çok aci. Bu eziyetin sona ermesi için üzerime düseni yapmak istedim ve otellerin önünde yapilan çagriya katildim” dedi.

“Bir an önce bunu sirketlerin göz önüne alip uygulamaya son vermesi gerekiyor” diyen Karatepe, “Bu iskence metoduna daha fazla devam etmemeliyiz. Derhal kafessiz sisteme geçis yapilmali” diye konustu.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °