U19 DÜNYA VOLEYBOL SAMPIYONASI IZMIR'DE YAPILACAK

Izmir’in Dikili ilçesinde 14-18 Eylül 2022 tarihleri arasinda 19 Yas Alti Dünya Plaj Voleybolu Sampiyonasi düzenlenecek. 44 ülkeden 102 takim, 204 sporcunun bulusacagi sampiyonanin tanitim toplantisinda konusan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer

Spor 12.09.2022 20:36:00 0
U19 DÜNYA VOLEYBOL SAMPIYONASI IZMIR

Izmir’in Dikili ilçesinde 14-18 Eylül 2022 tarihleri arasinda 19 Yas Alti Dünya Plaj Voleybolu Sampiyonasi düzenlenecek. 44 ülkeden 102 takim, 204 sporcunun bulusacagi sampiyonanin tanitim toplantisinda konusan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Izmir'in dünyaya sunacagi daha çok sey var. Dünya sampiyonalarina talip olmaya devam edecegiz” dedi. 

Izmir'in Dikili ilçesi daha önce Tayland Phuket Adasi, Portekiz Porto, Çin Nanjing, Meksika Acapulco'da yapilan 19 Yas Yas Alti Dünya Plaj Voleybol Sampiyonasi’na ev sahipligi yapacak. 44 ülkeden 102 takim 204 sporcunun bulusacagi U19 Plaj Voleybolu Dünya Sampiyonasi'nin tanitimi Kültürpark'ta yapildi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Dikili Belediyesi, Türkiye Voleybol Federasyonu, Uluslararasi Voleybol Federasyonu isbirligiyle Southwest Sports (SWS) tarafindan yapilacak sampiyonanin tanitimina Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz, Izmir Amatör Kulüpler Federasyonu Baskani Efkan Muhtar, eski milli sporcu SWS Organizasyon Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Yesiltas, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mengüç, Uluslararasi Voleybol Federasyonu Teknik Delegesi Joep Van Lersel, Türkiye Voleybol Federasyonu Izmir Il Temsilcisi Hakan Gürsu, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ertugrul Tugay, takim oyunculari, antrenörler ile sporcular katildi. 

SOYER: "ÇITAMIZ ÇOK YÜKSELECEK"

Bu tür organizasyonlarin kent turizmini canlandirdigini belirten Baskan Tunç Soyer söyle konustu:

“Izmir'in dünyaya sunacagi daha çok sey var. Dünya sampiyonalarina talip olmaya escort devam edecegiz. Çünkü bizim yüzlerce kilometre sahilimiz var. Bu sahiller voleybolda, futbolda basari kazanan çocuklarimizin çim sahalar ve salonlardan çok daha fazla basarili olmasinin önü açiliyor. Çünkü plajda oynamak çok zor, saha veya salona benzemiyor. Çitamiz daha çok yükselecek. Bundan kusku duymuyorum. Gençlerimiz daha büyük basarilara imza atacaklar.”

"TÜRKIYE'DE ÖRNEGI OLMAYAN BIR HAVUZ YAPACAGIZ"

Baskan Soyer Izmir'e büyük bir yüzme havuzu kazandiracaklarini söyleyen Soyer sunlari kaydetti:

“Proje tamamlandi, ihale süreçlerine geldi. Büyük is yapacagiz. Büyük bir heyecanla daha çok turnuvaya, organizasyona, yarismaya ev sahipligi yapmak istiyoruz ama bu heves heyecan tesis yoksa havada kalir. Izmir'de yeterli tesis yok. Ihtiyaç çok, bunun üzerine gidecegiz baska çaremiz yok. Hem basari iste hem de tesis yapma, olmaz. Tesislerimizi çogaltmak zorundayiz. Çogalttikça daha çok meyve toplayacagiz.”

Izmir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskani Hakan Orhunbilge ise Bakan Soyer’in sözünü ettigi havuz hakkinda bilgiler verdi. Orhunbilge, “Kemer'de yapacagimiz tesis, içinde hem olimpik, hem yari olimpik hem de çirpinma havuzunun oldugu Türkiye'de örnegi olmayan bir havuz” dedi. 

MENGÜÇ: "IZMIR'E ÇOK YAKISTI"

Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mengüç, “Izmir'e her sey yakisir. Böyle bir dünya sampiyonasi da Izmir'e yakismistir. Ben inaniyorum ki bu Türkiye'nin her tarafinda plaj voleybolu en iyi sekilde yapilmaktadir ama Izmir bambaska” dedi. 

KIRGÖZ: "DAHA DA GELISECEK"

Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz, “Çok heyecanliyim, gururluyum, mutluyum. Bu tür organizasyonlari Akdeniz kiyilarinda görürdük. Ama geldigimiz noktada Izmir sahilleri de bu spora çok elverisli ve büyük bir potansiyele sahip. Tunç Baskanimizin göreve gelmesiyle plaj sporlari gelisiyor, daha da gelisecek” dedi.   

YESILTAS: "HEDEFIMIZE YÜRÜYORUZ"

Eski milli sporcu SWS Organizasyon Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Yesiltas, “Kentimizin yüzüncü yilinda bu organizasyonu yapmanin gururunu yasiyorum. Dikili'de en büyük organizasyonlari yapabilecegimiz iki tesise kavustuk. Yüzlerce insan orada plaj voleybolu oynuyor. Hedefimize çok iyi sekilde yürüdügümüzü gösteriyor” dedi. 

Uluslararasi Voleybol Federasyonu Teknik Delegesi Joep Van Lersel, “Umuyorum Türkiye takimlari basarili sonuçlar alacak. Organizasyon zaten güzel olacak. Sakatlik olmayan bir sampiyona diliyorum” dedi. 


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °