ALZHEIMER BASUCU KITABI

Gelecekte bugünden çok daha fazla sorun olusturacak Alzheimer hastaligini kaleme alan Sosyal Hizmet Uzmani Hakan Berktas, bu kitapla tüm önyargilarin ortadan kalkacagini, yeni öngörülerin olusacagini söyledi.

Yaşam 14.09.2022 09:55:18 0
ALZHEIMER BASUCU KITABI

Haber: Nezih VAROL

Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakinlari Dernegi Genel Baskani Sosyal Hizmet Uzmani (SHU) Hakan Berktas 'Alzheimer Basucu Kitabi' adli çalismasini tamamladi. Gelecekte bugünden çok daha fazla sorun olusturacagi düsünülen Alzheimer hastaligini kaleme alan SHU Hakan Berktas, bu kitapla tüm önyargilarin ortadan kalkacagini, yeni öngörülerin olusacagini söyledi. Hakan Berktas çok yakinda okuyucusuyla bulusacak kitabinin içerigi hakkinda su bilgileri verdi: "Yeni kitabim çok yakinda degerli okurlarimla bulusacak. 'Alzheimer Basucu Kitabi' adi gibi tam bir basucu kitabi. Öyle ki Türkiye'de sayisi 1 milyona yaklasan ve yüzyilin sorunu olan Alzheimer hastaligi her aileyi ilgilendiriyor, gelecekte çok daha fazla aileyi ve insani ilgilendirecek, ancak bu konuyla ilgili piyasada çok fazla kaynak kitap yok, bu durum büyük bir eksiklik, onun için ortaya çikan eser bir kaynak kitap olma özelligi de gösteriyor. Alzheimer hastaligi sadece bir saglik konusunu degildir, hastaligin beraberinde getirdigi bir çok sorun vardir, kitabi okuyanlar Alzheimer ve getirdigi sorunlar konusunda bilgi sahibi olurken, bu sorunlara karsi gelistirilen çareleri de görecek ve bulacaklar. Okurlarim bu hastaliga karsi öngörü kazanmis olacaklari gibi, su ana kadar var olan önyargilarindan da kurtulacaklar. Ayrica, Alzheimer ve bakimi konusunda bu güne kadar geçerli olan alginin degismesi gerekiyordu, onu degistirdik, hastanin bakimi konusunda yapilan yeni güncellemeleri ortaya koyduk."

Hakan Berktas'in kaleme aldigi Alzheimer'in Basucu Kitabi'nda hastaligin nedenlerinden belirtilerine, evrelerinden tedavi yöntemlerine, hastaya etkilerinden hasta yakinlarina yansiyan sorunlara kadar  bir çok konu ele aliniyor. Kitapta yillarini bu hastaligin tedavisine adamis uzmanlarin bilgisine yer verilirken, bir çok hasta yakininin içinde bulundugu durumu anlattigi bölümler de bulunuyor.


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °