KARACA'DAN DENIZLI BÜYÜKSEHIR BELEDIYE BASKANI ZOLAN'A: “RANTI DEGIL HALKI SEÇIN DE GÖRELIM”

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gülizar Biçer Karaca, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’in 1989-1999 yillari arasinda sosyal konut projesi olarak ayrilan alanin satisi için yetki aldigini belirterek, “Madem AKP Genel Baskani yüzyilin projesi diy

Güncel 15.09.2022 16:29:15 0
KARACA

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gülizar Biçer Karaca, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’in 1989-1999 yillari arasinda sosyal konut projesi olarak ayrilan alanin satisi için yetki aldigini belirterek, “Madem AKP Genel Baskani yüzyilin projesi diye sosyal konut projesi açikliyor. Siz de Denizli’de kamudan satin alinan bu yeri TOKI’ye devredin ki yoksul, dar gelirli vatandaslarimiz ev sahibi olsun. Soru açik ve net; Zolan, ranti mi tercih edecek? O ranti bir yana birakip vatandasin ev sahibi olmasinin mi önünü açacak?... Ranti degil halki seçin de görelim” dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Cumhurbaskani Tayyip Erdogan’in sosyal konut projesi açiklarken Denizli’de 1989-1999 yillarinda sosyal konut projesi olarak ayrilan alanin satisini gündeme getirdi.

Konuyla ilgili yazili açiklama yapan Biçer Karaca, 1989-1999 yillari arasinda Denizli Belediye Baskanligi görevini yürüten Ali Marim döneminde ‘Umut’ 1-2-3’ adiyla sosyol konut projesi baslatildigini, AKP’li Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’in proje alaninin satisi için yetki aldigini kaydetti. Karaca, “Peki sonra ne oldu? Deprem bölgesi Denizli’de 5 kat imarli bu alani, 15 kata dek artirdi ve 5 adaya bölerek 2 milyon metrekarelik alani satisa çikarma yetkisi aldi. Baskan Osman Zolan satis için yetki aldi” dedi. Karaca, sunlari ifade etti:

“RANTI DEGIL HALKI SEÇIN DE GÖRELIM”

“Sosyal konut serhiyle alinmis olan bu arazinin tahsis amaci ve tapudaki serhe uygun olarak kullanilmasi gerektiginden hareketle arazi için çagri yaptim. Madem AKP Genel Baskani yüzyilin projesi diye sosyal konut projesi açikliyor. Siz de Denizli’de kamudan satin alinan bu yeri TOKI’ye devredin ki yoksul, dar gelirli vatandaslarimiz ev sahibi olsun. Soru açik ve net; Zolan, ranti mi tercih edecek? O ranti bir yana birakip vatandasin ev sahibi olmasinin mi önünü açacak? Erdogan bu sosyal konut projesini açikladiginda beklerdim ki Osman Zolan ‘tahsis ediyorum’ desin. Baskan Zolan ne yazik ki ‘Umut’lari Ranta kurban etti. Düsündük ki madem bu kadar halktan yanasiniz, madem bu kadar dar gelirli vatandaslarimizi düsünerek ‘sosyal devletçilik’ oynamaya kalkisiyorsunuz. Ranti degil halki seçin de görelim.

“SEÇIMLERE FINANSMAN YARATMAK AMACINDAN DAHA KIYMETLI BIR HEDEF OLARAK GÖRMÜYOR MUSUNUZ?”

Eksik kalmayin, Sayin Osman Zolan siz de ‘sosyal belediyecilik’ten mahrum kalmayin; ne dersiniz geçtigimiz aylarda 15 kat gibi oldukça yüksek yogunluk artisi yaparak ardindan satis yetkisi aldiginiz sosyal konut alanini satmaktan vazgeçip, bu projeye devredin. Bir adim atsaniz, hemsehrilerimiz de kiradan kurtulup, ev sahibi olsalar ne iyi olur degil mi? Yoksa siz Denizlili hemsehrimizin huzuru, refahini; belediyeyi borç batagindan çikarmak, seçimlere finansman yaratmak amacindan daha kiymetli bir hedef olarak görmüyor musunuz?

“DENIZLI’NIN HAKKINI GASP EDEN BASKAN OLMAK ISTEMIYORSANIZ TEPKILERI DIKKATE ALMANIZI ÖNERIYORUZ”

CHP’li Belediye Baskani Ali Marim zamaninda toplu konut yapmak üzere Büyüksehir Belediyesi’nin aldigi ve bedeli o dönem projeye dahil olan vatandaslarca ödenen ve bagislarla saglanan arazinin satisa çikarilmamasi için Denizli kamuoyu ve meslek odalari da tepkili… Barinma hakki en temel insan haklarindan biridir. Bu arazinin de bu haktan mahrum ihtiyaç sahibi vatandaslar için gecekondu dönüsüm yönetmeligine uygun kullanilmasi gerekirken milletin malini millete vermeme yetkisini nereden aliyorsunuz? Kamu yararini tamamen unuttunuz anliyoruz ama Denizli’nin hakkini gasp eden baskan olmak istemiyorsaniz tepkileri dikkate almanizi öneriyoruz.”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °