MAHMUT TANAL'IN ZIYARET ETTIGI OKULUN VELILERI IFADEYE ÇAGRILDI...

CHP Istanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Sanliurfa’da ziyaret ettigi Doruç Ilkögretim Okulu’nun velilerinin ifadeye çagrildigini açikladi. Tanal, “Saka gibi. Harran Doruç Ilkögretim Okulu'na jandarma baskini hadisesinde 3 ögrenci velisi, ‘egitim ve ögretim

Güncel 15.09.2022 16:58:00 0
MAHMUT TANAL

CHP Istanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Sanliurfa’da ziyaret ettigi Doruç Ilkögretim Okulu’nun velilerinin ifadeye çagrildigini açikladi. Tanal, “Saka gibi. Harran Doruç Ilkögretim Okulu'na jandarma baskini hadisesinde 3 ögrenci velisi, ‘egitim ve ögretim hakkinin engellenmesi’ suçlamasiyla karakolda sorguya alindi. Tutuklanmadiklarina sükrettiler! Sorusturma devam ediyor. AKP, Türkiye'yi ne hale getirdi? ‘Okul istiyoruz’ demek suçmus” dedi.

Mahmut Tanal, Sanliurfa’nin Harran ilçesinde bulunan Doruç Ilkögretim Okulu’nu ziyaret etmis ve okulun egitime elverisli olmadigini belirtmisti. Tanal, Sanliurfa Il Milli Egitim Müdürlügü’nün, okuldan görüntü alinmamasi için dün okula jandarma çagirdigini sosyal medya hesabindan duyurmustu. Tanal, bugün de sosyal medya hesabinda, okullarinin yapilmasini isteyen velilerin karakolda sorgulandigini söyle açikladi:

“Saka gibi. Harran Doruç Ilkögretim Okulu'na jandarma baskini hadisesinde 3 ögrenci velisi, ‘egitim ve ögretim hakkinin engellenmesi’ suçlamasiyla karakolda sorguya alindi. Tutuklanmadiklarina sükrettiler! Sorusturma devam ediyor. AKP, Türkiye'yi ne hale getirdi? ‘Okul istiyoruz’ demek suçmus! CHP Sanliurfa Il Örgütü’müzle gittigimiz Doruç Ilkögretim Okulu'nun ders saatinde kilitli oldugunu; binanin, konteyner siniflarin harabe, kirli halini yerinde gördük. Egitim ve ögretim hakkini engelleyen veliler mi, Milli Egitim Müdürlügü mü?

“HIZMET KUSURU ISLEYEN MILLI EGITIM MÜDÜRLERI HAKKINDA GEREKLI ADIMLAR ATILMALIDIR”

CHP Urfa Il Örgütü Hukuk Komisyonu üyesi avukat arkadaslarim, ‘egitim ve ögretim hakkinin engellemesi’ suçlamasiyla haklarinda sorusturma baslatilan ögrenci velilerini yalniz birakmadi. CHP iktidarinda, hukukun üstünlügünü yeniden hakim kilacagiz. Bu trajikomik hadiseye iliskin Milli Egitim Bakanligi'ndan ses seda yok. Ögrenci velilerinden özür dilenmelidir. Hizmet kusuru isleyen milli egitim müdürleri hakkinda gerekli adimlar atilmalidir. Harran halki, Doruç halki yalniz degildir.”

“VATANDAS ILE JANDARMAYI KARSI KARSIYA GETIRIYORLAR. BIZ BU ANLAYISI REDDEDIYORUZ VE KABUL ETMIYORUZ”

CHP Sanliurfa Il Baskanligi ise vatandaslarin yaninda olduklarini ve ifadeye çagrilan 3 vatandasin serbest birakildigini belirterek su açiklamayi yapti:

“Geçtigimiz sali günü CHP Sanliurfa Il Örgütü ve hemserimiz Istanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile birlikte Doruç köy halkinin okul sorununu gündeme getirmek için o köye gittik. Köye gittigimizde saat 15:20 siralariydi. Okul kapisina zincir baglanmis, küpe kilidi takilmis vaziyetteydi. Aslinda bu zincir ve küpe kilidi, egitime vurulmus olan bir zincirdi. Bu durum ülke gündemine düstükten sonra Il Milli Egitim Müdürü, okul yerine gitti. Köylüler de daha önceden yaptiklari basvurularin, okullarin durumunun ne oldugunu ögrenmek için Il Milli Egitim Müdürü’ne dogru gidiyorlar ve bunu sormak istiyorlar. Fakat o sirada jandarma ile karsi karsiya geliyorlar. Sanliurfa’da artik söyle bir âdet ortaya çikmis; ‘DEDAS ile ilgili bir problemin varsa jandarmaya haber verin, sulama birlikleri ile ilgili bir sorun varsa jandarmaya haber verin’… Vatandas ile jandarmayi karsi karsiya getiriyorlar. Biz, bu anlayisi reddediyoruz ve kabul etmiyoruz.

“VATANDASLARIMIZ SU ANDA SERBEST BIRAKILDI ANCAK SORUSTURMA HALEN DEVAM EDIYOR”

Bu jandarma ile köy halkimizin karsi karsiya gelmesinden sonra köy halkindan 3 vatandasimiz, gece yarisi ifadeye çagrilmis. Çok acil bir durum yok, kaçacak bir durum yok. Suç delillerini karartacak bir durumda yok. Gecenin bir yarisi jandarmayi gönderip köylüleri istemek, köy halkini ayrica da rahatsiz etmistir. Okula gidecek çocuklar, bu durumdan korkmus ve su anda okula gidip gitmemek konusunda kararsiz durumda. Köy halki, gece karakola gitmediler. Bu sabah hep beraber gittik ve suçlama su: ‘Egitim ve ögretim hakkinin engellenmesi’ iddiasiyla 3 vatandasimiz ifade verdi. Bizim okulu ziyaret ettigimiz saatte okulun açik olmasi gerekiyordu ve kapaliydi. Nasil oluyor da egitim hakkini engellemis oluyorlar. Tam tersine köy halki, çocuklarinin egitim almasini istiyor. CHP Hukuk Komisyonu, avukat arkadaslarimizla köy halkinin ifadelerinde hazir bulunduk. Vatandaslarimiz su anda serbest birakildi ancak sorusturma halen devam ediyor.”


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °