ÖZGÜR ÖZEL’DEN LEVENT BÜLBÜL’E: “BIZLER, SIZIN GIBI SUÇ ÖRGÜTLERININ KOGUSLARINA GITMEYIZ"

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, MHP Grup Baskanvekili Muhammed Levent Bülbül’ün, CHP'nin e-ticarete iliskin kanunun bazi maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) basvurmasina yönelik elestirilerine yanit verdi. Özel, “Ey Levent Bülbül, Anayas

Güncel 15.09.2022 20:41:00 0
ÖZGÜR ÖZEL’DEN LEVENT BÜLBÜL’E: “BIZLER, SIZIN GIBI SUÇ ÖRGÜTLERININ KOGUSLARINA GITMEYIZ

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, MHP Grup Baskanvekili Muhammed Levent Bülbül’ün, CHP'nin e-ticarete iliskin kanunun bazi maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) basvurmasina yönelik elestirilerine yanit verdi. Özel, “Ey Levent Bülbül, Anayasa Mahkemesi gayrimesru bir yer mi ki Anayasa Mahkemesi’ne bir basvuru yapilinca feryat ediyorsun. Biz, elbette Anayasa’nin sagladigi bu çok önemli güvence dogrultusunda Anayasa Mahkemesi’ne basvuru hakkimizi kullaniriz. Bizler, sizin gibi suç örgütlerinin koguslarina gitmeyiz, suç örgütü liderleriyle kol kola girmeyiz” dedi.

Muhammed Levent Bülbül, yaptigi yazili açiklamada, CHP'nin e-ticarete iliskin kanunun bazi maddelerinin iptali için AYM'ye basvurmasini elestirmisti. Bülbül, “CHP'li Özgür Özel, basin toplantisi düzenleyerek iptal davasinin açilmasinin normal oldugunu, sadece bir maddenin iki fikrasi ile ilgili iptal taleplerinin oldugunu ifade etmis. Yani davanin basit bir iki düzeltme talebi oldugu havasini vermeye çalismis. CHP'li Özgür Özel de çok iyi biliyor ki iptali istenen o iki fikra, kanun teklifinin en önemli nirengi noktasini olusturmaktadir. Belli ki isi piskinlige vurarak içinde bulunduklari çeliskiyi ve tutarsizligi gizlemeye çalismaktadirlar. CHP'li Engin Altay, hararetle e-ticaret kanununu savunuyorken simdi neden sus pus oldu? Anlasilan bir yerlerden gelen talimat, CHP'nin Meclis iradesine galip gelmistir. Son derece önemli, milli bir kanuna CHP eliyle büyük bir darbe vurulmustur. Takdir büyük Türk milletinindir” demisti.

“ANAYASA MAHKEMESI’NE BASVURU HAKKIMIZI KULLANIRIZ”

Özgür Özel, Muhammet Levent Bülbül’e bugün yaptigi yazili açiklamayla yanit verdi. Özel’in açiklamasi söyle:

“E-Ticaret Kanunu’na iliskin Anayasa Mahkemesi’ne yaptigimiz basvuruya Milliyetçi Hareket Partisi de Adalet ve Kalkinma Partisi’nden esinlenerek itirazda bulunmus. Ey Levent Bülbül, Anayasa Mahkemesi gayrimesru bir yer mi ki Anayasa Mahkemesi’ne basvuru olunca feryat ediyorsun. Biz, elbette Anayasa’nin sagladigi bu çok önemli güvence dogrultusunda Anayasa Mahkemesi’ne basvuru hakkimizi kullaniriz. Bizler, sizin gibi suç örgütlerinin koguslarina gitmeyiz, suç örgütü liderleriyle kol kola girmeyiz. Anayasa’dan yetkisini alan bir basvuruyu yapmis olmamiz sizi neden bu kadar rahatsiz etmektedir? Unutulmamalidir ki Anayasa Mahkemesi’ne basvuru, ana muhalefet partisine verilmis bir hak olmanin yaninda topluma karsi bizlerin bir ödevi ve sorumlulugudur.

“ANAYASA MAHKEMESI’NDEN KORKMAYIN”

E-Ticaret Kanunu üzerinden millilik taslamayin. Siz mi millisiniz? Siz ki TDI ve TCDD’ye ait olan ve özellestirilmis limanlarin isletme sürelerinin 49 yilligina artirilmasina iliskin isleticilere getirilen ve devleti zarara ugratacak kanuna çitiniz çikmadan ‘evet’ oyu verdiniz. Sen ki millete verdigi emeklilikte yasa takilanlar sözünün arkasinda duramamis bir partinin grup baskanvekilisin. Sen ki millete verdigi sözleri unutup, bir tek kisiden gelen, saraydan gelen talimatlarla siyaset yapan, yasama organinin gündemini o talimatlarla sekillendiren birisin. Sen ki nice vatandas aleyhine, ülke aleyhine kanuni düzenlemeye el kaldirmis, ‘evet’ oyu vermis birisin. Saraydan gelince ülkenin aleyhine, yandaslarin ya da yabancilarin lehine her karara, her teklife, her düzenlemeye gözü kapali ‘evet’ diyenlerin su gösterdigi hassasiyete bak! Bu kanunun tümünü Anayasa Mahkemesi’ne tasidigimiz gibi bir algiyi bosu bosuna yaymayin. Kaldi ki bu kanun madem bu kadar önemli, kanun yürürlük tarihi neden 1 Ocak 2023’tür? Madem bu kanun çok önemli, neden kanunun bazi fikralari 1 Ocak 2024’te yürürlüge girecektir? Biz, bu kanunu destekliyoruz. Ancak ölçülülük ilkesi geregi hukukçularimiz bazi fikralarda aykirilik tespit etti. Anayasa Mahkemesi denetiminden korkmayin. Anayasa’ya aykiri islem yapmayin diye titizleniyoruz. Korkmayin, Anayasa Mahkemesi iptal karari verirse yenisini yine bu Meclis yapacaktir. Ancak o zaman Adalet ve Kalkinma Partisi muhalefette olacaktir, siz de Meclis disinda kalmazsaniz yine muhalefet partisi olacaksiniz.

“PARTIMIZ TALIMATLA IS YAPMAZ”

Siz de çok iyi biliyorsunuz ki CHP, bir yerlerden gelen talimatla is yapmaz. Talimatla isi Cumhur Ittifaki’nin, Adalet ve Kalkinma Partisi’nin ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin yaptigini herkes bilmektedir. Artik partimize iftira atmayi, yalan söylemeyi birakin. Illa bir konu hakkinda açiklama yapacaksaniz, bir haftadir hiçbir MHP yetkilisinin sesini çikarmadigi Manisa Büyüksehir Belediye Baskani’nizla ilgili iddialara açiklik getirin.”


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °