GÖZTEPE'NIN EFSANELERI KARABAGLAR’DA BULUSTU

Türk sporunun köklü kulüplerinden ve çok sayida degerli isim yetistirmis Göztepe'nin tarihi, Karabaglar Belediyesi'nin destegiyle kapsamli bir kitaba dönüstürüldü. Gazeteci Sinan Genç tarafindan hazirlanan “Isyanla Baslayan Efsane Göztepe” adli kitabin ta

Spor 16.09.2022 11:44:54 0
GÖZTEPE

Türk sporunun köklü kulüplerinden ve çok sayida degerli isim yetistirmis Göztepe'nin tarihi, Karabaglar Belediyesi'nin destegiyle kapsamli bir kitaba dönüstürüldü. Gazeteci Sinan Genç tarafindan hazirlanan “Isyanla Baslayan Efsane Göztepe” adli kitabin tanitimi ve “Efsaneler Bulusmasi”, Yildiz Kenter Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle yapildi.

Karabaglar Belediye Baskani Muhittin Selvitopu'nun ev sahipligindeki törene, CHP Izmir Milletvekili Kani Beko, Göztepe Spor Kulübü Eski Baskani Mehmet Sepil, Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Özuslu, Izmir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Dilek Gappi, CHP Ilçe Baskani Mehmet Türkbay, kulüp tarihine taniklik etmis yönetici ve sporcularla yakinlari, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayida Göztepe sevdalisi katildi.

Tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi. Ardindan Göztepe Spor Kulübü'nü anlatan “97 Yillik Çinar Göztepe” adli görsel sunum yapildi; Göztepe Marsi seslendirildi.

GELECEGE MIRAS

Daha sonra alkislarla kürsüye gelen Baskan Selvitopu, Göztepe'nin tarihine derin izler birakmis degerleri Karabaglar Belediyesi çatisi altinda agirlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarini söyledi. Sinan Genç’in çok anlamli bir esere imza attigini ve gelecek kusaklara önemli bir mesaj birakilacagini vurgulayan Baskan Selvitopu, “Sinan Bey büyük bir gayret ve emek harcamis. Türkiye’nin spor tarihinde önemli bir yer tutan efsane Göztepemizi, sanli tarihiyle anlatmayi basarmis. Kendisine yürekten tesekkür ediyorum. Biz küçük bir moral destegi verdik. Biliyoruz ki Göztepe’nin binasi Konak'ta ama Karabaglar'in da kalbi Göztepe'de. Çok sayida taraftari Karabaglar'da. Bu geceye katilan herkese ayri ayri tesekkür ediyor ve Göztepe Spor Kulübümüze yine tarihe geçecek basarilar diliyorum” dedi.

Karabaglar Belediyesi’nin bundan sonraki süreçte de sporu ve sporculari desteklemeye devam edecegini belirten Baskan Selvitopu, “Bütün kulüplerimizin, özellikle de amatör kulüplerin yaninda olmaya gayret ediyoruz. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, spora, egitime, kültür ve sanata önem vermeyi sürdürecegiz” diye konustu.

"ÖRNEKLER ÇOGALTILMALI"

CHP Izmir Milletvekili Kani Beko, konusmasinda, Göztepeliler'in en büyük askinin Mustafa Kemal Atatürk oldugunu vurgulayarak, kitaba emegi geçenleri kutladi.

Kulübün Eski Baskani Sepil de Sinan Genç’in önemli bir çalismaya imza attigini belirterek, “97 yillik tarihi yazmak zor bir istir. Gelecek kusaklara kalacak önemli bir hizmet bu. Karabaglar Belediye Baskanimiza da çok tesekkür ediyorum. Çok popüler olmayan bir konudaki destegi çok önemli. Izmir’de bu örnekleri çogaltmamiz gerekiyor” dedi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Özusla da tarihi bilmenin ve ona sahip çikmanin önemine dikkat çekti.

EFSANELER VE YAKINLARI

Daha sonra kürsüye, Göztepe'nin tarihine geçmis efsane isimler ve yakinlari geldi. Göztepe Spor Kulübü Kurucusu ve Ilk Fahri Baskani Rahmi Filibeli'nin torunu Esra Çinar Aslan, Kulübün Ilk Baskani Fehmi Simsaroglu'nu temsilen Ferit Simsaroglu, Muammer Akar adina Kaya Kayran, efsane kadroda yer alan futbolcu Ceyhan Yazar, Kazim Dirik Pasa'nin torunu Dogan Dirik, Efsane Teknik Direktör Adnan Süvari'nin kizi Çigdem Süvari, duygularini katilimcilarla paylasti.

EKIP ÇALISMASI

“Isyanla Baslayan Efsane Göztepe” kitabini kaleme alan Sinan Genç de ekip çalismasiyla bu esere imza attiklarini belirterek, “1925 yilindan bu yana tarihe altin harflerle adini yazdiranlari, iz birakanlari arastirdik. Efsane takimimiz tarihi basarilara imza atti ama bundan çok daha fazlasi var. Bu degerleri es geçmememiz, adlarini bilmedigimiz efsaneleri ortaya çikarmamiz gerekiyordu. Bu kitap sevgiyle, ortak çalismayla ve emekle hazirlandi. Basta Karabaglar Belediyesi ve Baskani Sayin Muhittin Selvitopu olmak üzere, destek veren herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmasinin ardindan Baskan Selvitopu Genç’e el isi oyma sandik, çiçek ve Doga Dostu Sertifika vererek tesekkür etti. Daha sonra efsane isimlere ve yakinlarina Genç'in kitabiyla Doga Dostu Sertifika armagan edildi.

Zaman zaman duygu dolu anlarin yasandigi tören, toplu hatira fotografi çekimiyle sona erdi.

Törenin ardindan verilen kokteylde de Genç ve Baskan Selvitopu, “Isyanla Baslayan Efsane Göztepe” kitabini katilimcilar için imzaladi.


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °