Manisa üreticilere 72 bin zeytin kasasini dagitti

Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan zeytin üretiminde ürün kalitesinin korunmasi amaciyla baslatilan 72 Bin Zeytin Kasasi Destegi projesi kapsaminda Sehzadeler ve Yunusemreli 420 üreticiye 4 bin 200 adet zeytin kasasi dagitildi.

Güncel 16.09.2022 14:17:00 0
Manisa üreticilere 72 bin zeytin kasasini dagitti

 Kirsal kalkinmanin saglanmasi noktasinda çalismalarini il genelinde sürdüren Manisa Büyüksehir Belediyesi, zeytin üreticilerinin ürünlerinin kalitesinin korunmasi amaciyla baslattigi 72 Bin Zeytin Kasasi Destegi projesi kapsaminda Sehzadelerli ve Yunusemreli üreticilere zeytin kasalari dagitildi.

Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirtik Santiyesi'nde düzenlenen törene Manisa Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mehmet Güzgülü, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Yunusemre Belediye Baskan Yardimcisi Ihsan Akyel, Sehzadeler Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Kavas, Sehzadeler Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Altindag, Büyüksehir Belediyesi görevli Daire Baskanlari, Mahalle Muhtarlari ile üreticiler katildi.

Zeytin üreticilerine 6 milyon 400 bin lira yatirimla 72 bin adet zeytin kasasi dagitiminin ilçelerde tamamlandigini belirten Baskanvekili Mehmet Güzgülü, Yunusemre ve Sehzadeler ilçelerimizdeki toplam 420 üretciye teslim edecekleri 4 bin 200 kasa ile bu programimizi noktalayacaklarini söyledi.

Meyve Yetistiriciligini Gelistirme Projemizle, üreticilerimize zeytin, ceviz, badem, ayva, Trabzon hurmasi, incir, kayisi ve menengiç olmak üzere tam 350 bin adet fidan dagittiklarini kaydeden Güzgülü, "Bu yil da 150 bin adet fidan dagitimini programimiza aldik. Tarim Il Müdürlügümüz isbirligiyle hayata geçirdigimiz Küçükbas Hayvan Yetistiriciliginde Sürü Iyilestirilmesi Projemiz kapsaminda 340 adet damizlik koç ve 20 adet damizlik kil keçisini üreticilerimize teslim ettik. Bu yil da, 500 adet damizlik koçu üreticilerimize dagitmayi hedefliyoruz. Sulama destegi çalismalarimiz kapsaminda 13 adet tarimsal sulama göleti, 26 adet damla sulama tesisi, 12 adet tarimsal sulama amaçli havuz ve 28 adet taral doldurma tesisi insa ettik. Bununla birlikte 21 milyon lira gibi bir bedelle kurak arazilerimizi sulu tarima açmak düsüncesiyle önemli adimlar attik. Bu kapsamda Soma, Kirkagaç, Ahmetli, Sehzadeler ve Gördes ilçelerimizde bin 600 dönüm araziyi suyla bulusturduk. Ayrica 30 adet taral doldurma tesisi yapiyoruz. Bir sonraki adimimizda sulama kooperatiflerimize 48 bin metre boru destegi saglayacagiz. Alasehir, Akhisar, Demirci, Kirkagaç ve Kula ilçelerimizdeki mahallelerimizde de betonarme su deposu ve tarimsal sulama havuzu yapacagiz. Tüm bu çalismalarimiz üreticilerimize katki ve destek olsun diyedir" diye konustu.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °