Iklim krizine yesil adimli çözüm

Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Gençlik Merkezi ile Odunpazari Belediyesi Gençlik Merkezi is birligiyle düzenlenen, “Iklim Için Yesil Adim” atölyesi ve söylesisi Kanlikavak Parki’nda gerçeklestirildi.

Güncel 16.09.2022 17:45:00 0
Iklim krizine yesil adimli çözüm

Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Gençlik Merkezi iklim gönüllülerinin hazirladigi ve Odunpazari Belediyesi Gençlik Merkezi is birligiyle düzenlenen “Iklim Için Yesil Adim” atölye-söylesi etkinligi gençlerden büyük ilgi gördü.

Kanlikavak Parki’nda gerçeklesen etkinlikte Prof. Dr. Nezih Orhon ve Nil Ormanli Balpinar konusmaci olarak yer alirken, ESMEK Turistik El Sanatlari Merkezi tarafindan “Ekolojik Baski (Eko-Print) Atölyesi”, Güray Akçay ile “Dogal Parfüm Yapim Atölyesi” de gençlerle bulustu.

Iklim krizini ele alan söyleside Prof. Dr. Nezih Orhon, yasadigimiz süre boyunca karbon ayak izimizi azaltacak sekilde hayati sekillendirmemiz gerektigi konusu üzerinde durarak, "Ayak izimiz olmadan yasayalim. Bunu yapabiliriz." diye konustu.

Nil Ormanli Balpinar da, atiksiz bir yasamin nasil olacagi, atiksiz bir yasam içerisinde yapilabileceklerin kendi yasamimiza nasil entegre edileceginden bahsetti. Iklim krizinin yasama etkilerinden ve hangi alanlari dogrudan etkilediginin detayli bir sekilde bahsedildigi etkinlikle gençler ve genç kalanlar ezber bozan bilgiler, önemli kazanimlar elde ettiler.   

Etkinlik nedeniyle Büyüksehir Belediye Baskani Prof. Dr. Yilmaz Büyükersen’e tesekkür eden katilimcilar, bu tür çalismalarla özellikle iklim krizine karsi mücadele konusunda önemli bilgiler edindiklerini belirttiler.

Etkinlik günün anisina çektirilen hatira fotografi ile sona erdi.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °