ILGEZDI'DEN PROF.DR. AKARSU'YA DESTEK: "BILIMDEN NASIBINI ALMAMIS BASKICI ZIHNIYET ÇOK IYI BILSIN KI BUNLAR SON ÇIRPINISLARI"

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gamze Akkus Ilgezdi, asistan hekimlerin is birakma eylemine izin verdigi için Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Sevgi Akarsu’nun zorla istifa ettirildigini belirterek, “Korku iklimini yaratan

Güncel 17.09.2022 15:50:00 0
ILGEZDI

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gamze Akkus Ilgezdi, asistan hekimlerin is birakma eylemine izin verdigi için Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Sevgi Akarsu’nun zorla istifa ettirildigini belirterek, “Korku iklimini yaratanlarin baski ile insanlari susturmalari mümkün degildir. Rektörü eski AKP Milletvekili olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bu baskici tutumu bir bilim yuvasina yakismamaktadir. Bu bilimden nasibini almamis baskici zihniyet çok iyi bilsin ki bunlar son çirpinislari” dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Istanbul Milletvekili Gamze Akkus Ilgezdi, asistan hekimlerin is birakma eylemine izin verdigi için baski uygulanarak istifa ettirildigi belirtilen Prof. Dr. Akarsu’ya destek verdi. Akkus Ilgezdi, konuyla ilgili bugün yaptigi yazili açiklamada sunlari ifade etti:

“BILIMDEN NASIBINI ALMAMIS BASKICI ZIHNIYET ÇOK IYI BILSIN KI BUNLAR SON ÇIRPINISLARI”

“Dokuz Eylül’de dekanlik ve bashekimlik, asistanlarin grev yapmasina izin vermemesi konusunda birçok anabilim dali baskanina baski yapti ve sorusturma için isim istedi. Degerli hocamiz Prof. Dr. Sevgi Akarsu yönetime ragmen asistanlarin yaninda durdu. Bunun üzerine yönetimin istifa et talimati sonrasi Sevgi hocamiz, asistanlarinin yaninda oldugu için istifa etmek zorunda kaldi. Asistanlarin yaninda yer alarak dik durus sergileyen bir bilim insanina yapilanlar üniversitelerin geldigi son noktayi gözler önüne sermektedir. Hak aramak 21’inci yüzyilin olmazsa olmazidir. Korku iklimini yaratanlarin baski ile insanlari susturmalari mümkün degildir. AKP iktidarinin kadrolarini belirledigi, rektör atamalarini yaptigi üniversitelerde, liyakat son bulmus, bilimin isigi sönmüs, tek adam siyasetinin kiskacinda kalmistir. Rektörü eski AKP Milletvekili olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bu baskici tutumu bir bilim yuvasina yakismamaktadir. Bilim yuvalarini baskiyla, yasaklarla, talimatlarla yönetmeye kalkanlar Sevgi hocamizi istifa etmek zorunda birakarak amaçlarina ulastiklarini düsünüyor olabilirler. Ancak bu bilimden nasibini almamis baskici zihniyet çok iyi bilsin ki bunlar son çirpinislari. Bizim iktidarimizda liyakatin hakim olmadigi üniversiteler, partili rektörler son bulacak. Ülkemiz özerk üniversitelere kavusacak. Hatirlatmak isterim ki Sevgi hocamiz yalniz degildir.” 


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °