CHP MYK ÜYELERINDEN TUNÇ SOYER’I HEDEF ALAN ERDOGAN’A TEPKI: TUNÇ SOYER YALNIZ DEGILDIR

CHP MYK üyeleri, Cumhurbaskani Erdogan’in Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’i hedef alan sözlerine tepki gösterdi. CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, “Bu tehditler Cumhurbaskani makamina yakismaz ama Erdogan’a yakisir. Vatani atese atip I

Güncel 18.09.2022 11:21:00 0
CHP MYK ÜYELERINDEN TUNÇ SOYER’I HEDEF ALAN ERDOGAN’A TEPKI: TUNÇ SOYER YALNIZ DEGILDIR

CHP MYK üyeleri, Cumhurbaskani Erdogan’in Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’i hedef alan sözlerine tepki gösterdi. CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, “Bu tehditler Cumhurbaskani makamina yakismaz ama Erdogan’a yakisir. Vatani atese atip Ingiliz zirhlisiyla kaçanlara yandas olmak da Erdogan’a yakisir. Bosa ugrasma Erdogan, belediye baskanimizi senin son çirpinislarina yedirmeyiz” açiklamasini yapti.

Özbekistan ziyaretinin ardindan basin açiklamasi yapan Cumhurbaskani Erdogan, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'i hedef alarak “Ecdadimiza eger layik olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde geregini yapmamiz lazim… Bu adamin istikameti filan yok. Bu, pusulayi sasirmis ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalisan bir insan, bir defa bu milletin bir evladi olamaz” dedi.

CHP MYK üyeleri Erdogan’in bu sözlerini elestirdiler ve “Tunç Soyer yalniz degildir” mesaji verdi. Konu ile ilgili CHP MYK üyeleri sosyal medya hesaplarindan su açiklamalari yapti:

Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun: “Bu tehditler Cumhurbaskani makamina yakismaz ama Erdogan’a yakisir. Vatani atese atip Ingiliz zirhlisiyla kaçanlara yandas olmak da Erdogan’a yakisir. Bosa ugrasma Erdogan, belediye baskanimizi senin son çirpinislarina yedirmeyiz.”

Genel Baskan Yardimcisi Oguz Kaan Salici: “9 Eylül'de Izmir'in yasadigi coskulu kutlama Erdogan'in kâbusu oldu. Birlik ve beraberlik görüntüleri verilen kutlama için hedef hâline getirilen Tunç Soyer Baskanimiza yargi eliyle saldirmaniza ne biz ne de halkimiz izin vermez!”

Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba: “AKP Genel Baskani Erdogan yine tehditlere basladi. Simdi de Izmir BB Baskanimiz Tunç Soyer'i ve Merdan Yanardag'i tehdit ediyor. Belediye Baskanimizin Kurtulus mücadelesine hainlik yapanlara karsi sözü hepimizin sözüdür. Tehditlerden korkmuyoruz.”

Genel Baskan Yardimcisi Gökçe Gökçen: “Bizler Sevr’i imzalayanlarin, Ingiliz zirhlisiyla kaçanlarin degil; emperyalistlere karsi bu topraklari ve onurlu varligimizi savunanlarin, Büyük Atatürk’ün çocuklariyiz. Tunç Soyer yalniz degildir.”

CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel: “AKP Genel Baskani, Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tunç Soyer'i ve gazeteci Merdan Yanardag'i tehdit etmis. Mustafa Kemal Atatürk'ün degil onu idam etmek isteyen Vahdettin'in yaninda saf tutmus. Kendisine yakisan da budur!”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °