SIFIR ATIK VE GERI DÖNÜSÜM FARKINDALIK DERNEGI KURULDU

Gida kaybi ve israfiyla sera gazi emisyonlarini azaltmak, yoksullukla mücadele etmek, üretkenligi ve ekonomik büyümeyi artirmak amaciyla Sifir Atik ve Geri Dönüsüm Farkindalik Dernegi (SAGEF) kuruldu. Genel merkezi Istanbul Bahçelievler ilçesinde bulunan

Güncel 20.09.2022 12:06:34 0
SIFIR ATIK VE GERI DÖNÜSÜM FARKINDALIK DERNEGI KURULDU

Gida kaybi ve israfiyla sera gazi emisyonlarini azaltmak, yoksullukla mücadele etmek, üretkenligi ve ekonomik büyümeyi artirmak amaciyla Sifir Atik ve Geri Dönüsüm Farkindalik Dernegi (SAGEF) kuruldu. Genel merkezi Istanbul Bahçelievler ilçesinde bulunan dernegin kurucu baskani Yazar Ekrem Altintepe oldu.

Türkiye'de her yil 26 milyon ton gidanin israf edildigini ve en çok sebze, meyve, süt ve süt ürünleri ile ekmegin çöpe gittigini belirten Ekrem Altintepe, SAGEF’in hedefleri hakkinda bilgi verdi. Altintepe’nin açiklamasi söyle:

“YIYECEKLERI ISRAF ETMEMEYI KISISEL BIR ÇÖZÜM HALINE GETIRMEYI HEDEFLIYORUZ: Gida kaybi ve israfini çözmenin önündeki en büyük engellerden biri, sorunun büyüklügünün anlasilmamasidir. Atilan yiyecekler, ayni zamanda üretiminde kullanilan toprak, su, enerji, tohum ve diger girdiler gibi kaynaklarin israfini temsil ediyor. SAGEF olarak yiyecekleri israf etmemeyi kisisel bir çözüm haline getirmeyi hedeflemekteyiz.

HER YIL TÜRKIYE'DE ISE 26 MILYON TON GIDA ISRAF EDILIYOR: Her yil dünyada 1,3 milyar ton, Türkiye'de ise 26 milyon ton gida israf ediliyor. Türkiye’de en çok sebze ve meyve, süt ve süt ürünleri ile ekmek çöpe gidiyor. Biz de SAGEF olarak, ulusal ve uluslararasi hedeflere ulasarak gida israfini azaltmak için çalisacagiz. Toplumun daha fazla kesiminin farkinda olmasini ve harekete geçmesini saglamayi amaçliyoruz.

KAMU BILINCINI ARTIRMAYI HEDEFLIYORUZ: Gida israfini azaltmak amaciyla kampanyalar düzenleyerek, medyayi ve sosyal medyayi harekete geçirerek, tartismayi tesvik ederek ve etkinlikler düzenleyerek kamu bilincini artirmayi hedefliyoruz.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °