ULUSLARARASI GEÇMISTEN GÜNÜMÜZE MANISA SEMPOZYUMU 21-23 EYLÜL TARIHLERI ARASINDA GERÇEKLESECEK

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) bünyesinde ilki 26-28 Ekim 2017 tarihleri arasinda gerçeklestirilen uluslararasi sempozyumunun ikincisi 21-23 Eylül 2022 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek. Celal Bayar Üniversitesinin kurulusunun 30. Yili münasebetiyle g

Güncel 21.09.2022 14:02:00 0
ULUSLARARASI GEÇMISTEN GÜNÜMÜZE MANISA SEMPOZYUMU 21-23 EYLÜL TARIHLERI ARASINDA GERÇEKLESECEK

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) bünyesinde ilki 26-28 Ekim 2017 tarihleri arasinda gerçeklestirilen uluslararasi sempozyumunun ikincisi 21-23 Eylül 2022 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek. Celal Bayar Üniversitesinin kurulusunun 30. Yili münasebetiyle gerçeklestirilecek ve ana temasi Manisa olan sempozyum etkinligi, her bes yilda bir düzenlenmesi ve bu suretle Manisa’nin her açidan ilmî/akademik olarak incelenmesinin saglanmasi hedefleniyor. Sempozyum vesilesiyle mikro anlamda Manisa arastirmalari ve kültürüne; makro anlamda da Türkiye arastirmalari ve kültürüne katki saglamak ve Manisa konulu çalismalar yapan akademisyenlerin bir araya gelmesi ve is birligi kurmalarini Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak gerçeklestirilmesi saglanmis olacak.

Ana temasinin Manisa oldugu sempozyuma yurtiçi ve yurt disindan, 51 Farkli üniversiteden 282 akademisyen ve arastirmaci bildirileriyle katildi. Sempozyuma katilimlari beklenen Türk Tarih Kurumu (TTK) Baskani Prof. Dr. Birol Çetin'in programinin yogunlugu dolayisiyla sempozyum programina katilamayacagi belirtildi. Üç gün boyunca sürecek sempozyum etkinliginde Manisa sehri, tarihî, cografî, arkeolojik, edebî, ekonomik, sosyolojik, psikolojik, kültürel, dinî, biyolojik, demografik, istatistiksel, siyasî açilardan ele alinacak. 

Etkinlik 21 Eylül Çarsamba günü açilis oturumunu takip eden 3 oturum; 22 Eylül Persembe ögleden önce 3 ve ögleden sonra 3 olmak üzere 6 oturum; 23 Eylül Cuma 2 oturum seklinde gerçeklesecek ve degerlendirme oturumuyla sonuçlanacak. Baslica 19 oturumdan olusacak olan sempozyumda ana temasi Manisa olan farkli bilim dallarina ait 213 bildiri sunulacak. Sempozyumda Manisa Celal Bayar Üniversitesinin adini aldigi hem Manisa hem de Celal Bayar hakkinda bildiriler sunulacak. Ayrica sempozyumda Türkiye Cumhuriyeti’nin üçüncü Cumhurbaskani Celal Bayar hakkinda 36 bildiri bulunuyor. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin 30. yili dolayisiyla üniversite tarafindan gerçeklestirilen Uluslararasi Geçmisten Günümüze Manisa Sempozyumu-II etkinligi, genis bir katilima ulasarak etkinlige destek olan bazi kurumlar oldu. Sehir disi katilimcilarin konaklamasini Türk Tarih Kurumu saglarken, katilimcilara sunulmak üzere Sempozyum çantalarinin temini Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunca gerçeklesti. Manisa'nin yerel yöneticileri Yunusemre Belediyesi, Uluslararasi sempozyum etkinligine reklam panolari vasitasiyla duyurulmasini ve gala yemegini üstlendi. Yunusemre Belediyesi Irfan konaklarini sempozyum süresince katilimcilara tahsis ederek, bir manada belediye imkanlarini seferber etti. Sehzadeler Belediyesi ise katilimcilara sunulmak üzere sempozyum çantalarinin hazirlanmasini ve katilimcilarin yaka kartlarinin basimini üstlenerek sempozyuma destek oldu. 


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °