Aile Bakanligi'ndan 171.9 milyon liralik kaynak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, ihtiyaç sahibi vatandaslarin gereksinimlerinin tespit edilmesi için baslatilan Ulusal Hane Ziyaretleri kapsaminda Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarina 171,9 milyon TL kaynak aktardiklarini açikladi.

Güncel 24.09.2022 10:08:00 0
Aile Bakanligi

ANKARA (IGFA) - Ulusal Hane Ziyaretlerine iliskin açiklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, program kapsaminda 26 milyon haneye ayri ayri ziyaretler gerçeklestireceklerini söyledi. Bakan Yanik bunun yani sira ziyaretler kapsaminda düzenli sosyal yardim programindan yararlanan hanelerin de mevcut ve degisen ihtiyaçlarinin tespit edildigini söyledi.


Bakan Yanik, ziyaretler kapsaminda yeni yardim programlarinin belirlenmesi ile desteklere ulasmakta zorlanan hanelerde yer alan engelli, yasli ve çok çocuklu ailelerin tespit edilmesi üzerine çalismalarin yapildigini vurgulayarak, “Ilk etapta ihtiyaç sahibi vatandaslarin gereksinimlerinin tespit edilmesi için baslattigimiz Ulusal Hane Ziyaretleri kapsaminda Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarina 171,9 milyon TL kaynak aktardik” dedi.

Bilgiler tek formda toplanacak

Ulusal Hane Ziyaretleri’nin Bakanligin önümüzdeki süreçte yapacagi çalismalara isik tutacagina dikkat çeken Bakan Yanik, “Hane ziyaretleri, Bakanligimizin çalismalarinin bel kemigini olusturuyor. Bilindigi üzere ASDEP personelimiz çalismalari kapsaminda vatandaslarimizi ziyaret ederek ihtiyaçlarini tespit ediyor, eksikliklerini gideriyordu. Simdi bu çalismayi 26 milyon hanemizi kapsayacak sekilde genisletiyoruz. Vatandaslarimizin ne tür ihtiyaci oldugunu belirleyecek ve bu konulara yogunlasacagiz. Bunun için 10 bine yakin Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi personelimiz, 5 bin de ASDEP personelimiz kapi kapi dolasarak, girilmedik hane birakmayacak. Bilgiler tek bir formda birlestirecek ve böylece süreci saglikli bir sekilde yürütecegiz” seklinde konustu.

Bakanlik olarak temel hedeflerinin vatandasa dokunmak, onlara temas etmek oldugunun altini çizen Bakan Yanik, refahini artirmis bir Türkiye için sosyal devlet ilkesiyle çalismaya devam edeceklerini bildirdi.

Arz odakli sosyal hizmete geçildi

Ulusal Hane Ziyaretleri ile sosyal hizmetlerde ve sosyal yardimlarda bir dönemi geride biraktiklarini ifade eden Bakan Yanik sunlari söyledi: “2002’den önce bir vatandasimiz hizmete ulasmak, bir ihtiyacini karsilayabilmek için kamu kurumlarini kapi kapi gezmek zorunda kaliyordu. AK Parti hükümetleriyle birlikte bu köhne sistemi geride biraktik. Talep odakli hizmet anlayisindan arz odakli sisteme geçtik. Artik biz vatandasimizin ayagina gidiyoruz.”


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °