ERDOGAN GENÇLERE SESLENDI: “SIZI BEN YANILTMAYA ÇALISIRSAM, BENIM KARSIMDA DA ÖZGÜRLÜGÜNÜZDEN ASLA TAVIZ VERMEYIN”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sakarya’da gençlere; “Iradenize yani fikri özgürlügünüze sahip çiktiginiz, yüreginizin sesine kulak verdiginiz müddetçe kimse sizi yaniltamaz, kandiramaz, yanlis yönlendiremez. Açik konusuyorum. Eger sizi ben yaniltmaya

Güncel 25.09.2022 12:42:00 0
ERDOGAN GENÇLERE SESLENDI: “SIZI BEN YANILTMAYA ÇALISIRSAM, BENIM KARSIMDA DA ÖZGÜRLÜGÜNÜZDEN ASLA TAVIZ VERMEYIN”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sakarya’da gençlere; “Iradenize yani fikri özgürlügünüze sahip çiktiginiz, yüreginizin sesine kulak verdiginiz müddetçe kimse sizi yaniltamaz, kandiramaz, yanlis yönlendiremez. Açik konusuyorum. Eger sizi ben yaniltmaya çalisirsam bana da ayni tavri gösterin. Benim karsimda da özgürlügünüzden asla taviz vermeyin. Çünkü Türkiye'nin gelecegini zihni ve bedeni esir edilmis mankurtlara degil, ancak fikri hür, vicdani hür, irfani hür, ufku açik gençlere emanet edebiliriz” sözleri ile seslendi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sakarya Serdivan Spor Salonu'nda düzenlenen ‘Ilk Oyum Erdogan'a, Ilk Oyum AK Partiye Gençlik Bulusmasi’nda konustu. Erdogan özetle sunlari söyledi:

"Simdi de sizlerleyiz. Simdi, genç bir kiz kardesim, kizim diyor ki '4 yildir seçim görmedik, delleniyoruz.' Öyle mi? Geldi, 8 ay var. 8 ay sonra birilerini inaniyorum ki siz deli edeceksiniz. Çünkü onlar gençlik nedir bilmiyorlar, gençlik burada. Biz simdi gençlerimizle bir aradayiz. Heyecaniniz için, sevdaniz için, askiniz için her birinize tesekkür ediyorum. Salonlara sigmayan su muazzam coskunuz için sizlere sükranlarimi sunuyorum. Genel merkez gençlik kollarimizi, böylesi müstesna bir atmosferde gönüllerimizi bir araya getirdigi için tebrik ediyorum, tesekkür ediyorum." diye konustu.

"NEREYE GIDERSEK GIDELIM GENÇLERIMIZIN DINAMIZMINE SAHIT OLUYORUZ"

Sadece son 1,5 senede ülkemizin dört bir yaninda 25 gençlik bulusmasi yaptik. Bunlarin bir kismini Ankara'da Cumhurbaskanligi Külliyesi'ndeki Millet Kütüphanesi'nde gerçeklestirdik. Sehir ziyaretlerimizde gençlerimizle bir araya gelmeye özel önem veriyorum. Istanbul'un fethini, Yesilköy'de yarim milyonun üzerinde kardesimizle birlikte kutladik. Adana'da 81 vilayetimizden gelen 100 bini askin gencimizle kucaklastik. Önceki hafta Samsun'da TEKNOFEST Karadeniz'de yine gençlerimizle muhtesem bir ufuk turundaydik. Nereye gidersek gidelim gençlerimizin dinamizmine sahit oluyoruz. Bugün de Sakarya'da 2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak siz gençlerimizle bir aradayiz. Adini 'Ilk Oyum Erdogan'a, Ilk Oyum AK Partiye' olarak belirledigimiz kampanyamizin baslangiç yeri iste burasidir, bu salondur. Biliyorsunuz 2023 seçimlerinde 6 milyon gencimiz ilk defa sandiga gidecek. Kendi özgür iradeleriyle oylarini kullanacaklar.

"OY PUSULASINDAKI TERCIHINIZLE KENDI GELECEGINIZI SEKILLENDIRECEKSINIZ"

Verdiginiz oylarla ülkeyi 5 yil boyunca yönetecek Cumhurbaskanini, mecliste sizleri yine 5 yil boyunca temsil edecek milletvekillerini belirleyeceksiniz. Bir baska ifadeyle sandiga attiginiz oy pusulasindaki tercihinizle kendi geleceginizi sekillendireceksiniz. Sevgili gençler, hiç süphesiz sizin umutlarinizi, hayallerinizi, geleceginizi istismar etmek için birileri ellerinden gelen her seyi yapacaktir. Gençleri kendi kisir siyasetleri için çantada keklik görenlere en güzel cevabi siz vereceksiniz. Bu cevapta sandikta tercihinizi Türkiye'miz için kimin ne yaptigina, hangi mücadeleyi verdigine, hangi bedelleri ödedigine, hangi kazanimlari sagladigina bakarak yapmaniz olacaktir. Unutmayiniz, seçim günü yapacaginiz islem belki kisadir ama uzun vadeli sonuçlar doguracak ehemmiyete sahiptir. Bunun için sizlerden her seyden önce oyunuza, yani iradenize, yani geleceginize sahip çikmanizi istiyorum.

“BOS VAATLERLE YÖNLENDIRMESINE IZIN VERMEYIN”

Hiç kimsenin sizi yalan yanlis bilgilerle, sosyal medya illüzyonlariyla asla tutmayacaklari, içi de alti da üstü de bos vaatlerle yönlendirmesine izin vermeyin. Iradenize yani fikri özgürlügünüze sahip çiktiginiz, yüreginizin sesine kulak verdiginiz müddetçe kimse sizi yaniltamaz, kandiramaz, yanlis yönlendiremez. Açik konusuyorum. Eger sizi ben yaniltmaya çalisirsam bana da ayni tavri gösterin. Benim karsimda da özgürlügünüzden asla taviz vermeyin. Çünkü Türkiye'nin gelecegini zihni ve bedeni esir edilmis mankurtlara degil, ancak fikri hür, vicdani hür, irfani hür, ufku açik gençlere emanet edebiliriz. Milletimizin gelecegini ancak akliselim ile düsünen, kalbiselim ile hisseden, zevkiselim ile üreten gençlere emanet edebiliriz. Bunun için sizlerden siyasetin sabun köpügü hükmündeki tartismalariyla degil, ülkenin ve milletin gelecegini insa etme yönünü ifade eden Platon'dan, Ibni Haldun'a kadar tüm büyük düsünürlerin konusu olan asil vasiflariyla ilgilenmenizi istiyorum.

"GENÇLERE YÖNELIK BÜYÜK BIR GÖNÜL SEFERBERLIGINE ÇIKIYORUZ"

Bu anlayisla seçime kadar kesintisiz devam edecek bir kampanyayla 81 vilayetimizin tamamindaki gençlerimize yönelik büyük bir gönül seferberligine çikiyoruz… Buna hazir miyiz? Bak '4 yildir seçim görmedik delleniyoruz' diyorsun. Tamam. Ona göre. Hiç kimseyi dislamadan, hiç kimseyi yargilamadan, partimizi, davamizi, büyük ve güçlü Türkiye sevdamizi tüm gençlerimize anlatacagiz. Rabb'imizin yardimi, siz gençlerimizin gayretiyle, AK Parti'yi ve Cumhur Ittifaki'ni 2023 seçimlerinden de insallah zaferle çikartacagiz.

“CHP GENÇLERE GÜVENMIYORDU”

Sevgili gençler sizler gerçek anlamda 1950'de baslayan çok partili siyasi hayata geçisimizin üzerinden 73 yil geçtikten sonra sandiga gidecek en büyük gençlik grubusunuz. AK Parti 2002 seçimlerinde nüfusu 65 milyon olan Türkiye'de iktidara 10 milyon 808 bin oy alarak gelmisti… Bu artisi en çok neye borçluyuz biliyor musunuz? Gençlerimize borçluyuz. Biz seçme ve seçilme yasini düsürdükçe, gençlerimizin sandiga gitme orani arttikça, AK Parti'nin oyu yükseldi. Biz göreve geldigimizde oy kullanmanin yasi kaçti? 30, 30'un altindakiler oy kullanamiyordu. Peki bunu 25'e kim indirdi, 18'e kim indirdi? 25 yasa indiren biziz. 18 yasa indiren de biziz. Çünkü CHP gençlere güvenmiyordu. '25 yas, Meclis'i çoluk çocuga mi birakacagiz?' '18 yas, Meclis'i çoluk çocuga mi birakacagiz?' Bu ifadeleri kullaniyorlardi. Biz ne dedik, 'Kendinize gelin. Istanbul'un fethini gerçeklestiren genç 18 yasindaydi.' Iste biz o ecdadin torunlariyiz. Dolayisiyla biz gençligimize güveniyoruz. Inaniyoruz ki bizim gençligimiz su anda nasil parlamentoda 18 yas genç, parlamentoyu evirip çeviriyorsa bundan sonra bunu çok daha basarili bir sekilde yürütecek.

“FETÖ'CÜLER EROL'U DA ABDULLAH'I DA GÖGSÜNDEN VE SIRTINDAN VURARAK SEHIT ETTILER”

Ülkemize yapilan en büyük ihanetlerden biri olan 15 Temmuz darbe tesebbüsü gecesi de yine sizler de eser yazdiniz. O gece meydanlarda ak sakalli pirifanilerle çocugunu evinde birakip meydanlara kosan kadinlarimizla beraber en çok da gençlerimiz vardi. Sevgili gençler benim en yakin mesai arkadaslarimdan bir tanesi olan, iletisimimi yürüten Erol Olçok diye bir dava arkadasim vardi. Onun da bir yavrusu vardi, ismi Abdullah Tayyip. O gece köprüde ne yazik ki bu hain FETÖ'cüler Erol'u da Abdullah'i da gögsünden ve sirtindan vurarak sehit ettiler. 15-16 yasindaydi Abdullah.

"BU ÜLKENIN GENÇLERINE SABAH AKSAM KARAMSARLIK ASILAMAKTAN VAZGEÇIN"

Buna ragmen kendi kisir siyasi görüslerini, ideolojik dayatmalarini, sapkinliklarini israrla gençlerimizin tamamina tesmil etmeye çalisanlar elbette bos durmuyor, durmayacak. Sakarya'dan su güzel salonun atmosferinden tüm bu istismarcilara sesleniyorum. Gençlerimizi rahat birakin. Gençlerimizin yakasindan düsün. Gençlerimize yalan söylemeyin. Gençlerimizin gözünü boyamaya, ruhunu kirletmeye, zihnini bulandirmaya çalismayin. Bu ülkenin gençlerine sabah aksam karamsarlik asilamaktan vazgeçin. Gençlerimizin özgürlüklerini ellerinden alarak onlari modern çagin köleleri haline getiremeyeceksiniz.

“SIZ DEGIL MIYDINIZ, GELECEGIMIZ VE ÖZELLIKLE DE GENÇLERIMIZ IÇIN YAPTIGIMIZ HER HIZMETIN ÖNÜNE TAKOZ OLAN?”

Simdi buradan tekrar ediyorum. Kimlere? CHP'ye. Kimlere? 6'li masanin etrafinda bulunanlara. Ya siz degil miydiniz, gençlerin seçilme yasini önce 25'e, ardindan 18'e düsürmeye çalisirken bize karsi çikanlar? Siz degil miydiniz, bizi, parlamentoyu ve belediye meclislerini çoluk çocukla doldurmakla itham edenler? Siz degil miydiniz, her bir gencimiz yüksek ögrenim imkanina sahip olsun diye 81 vilayetimizde üniversite kurmamizi kiyasiya elestiren? Siz degil miydiniz, Anayasa Mahkemesi'ne dava açarak gençlerimize verdigimiz burslari engellemeye çalisan? Gençler, bunlara soralim. Siz degil miydiniz, kiz evlatlarimizin, egitim ögretim özgürlügünün önünü kesmek için üniversite kapilarina ikna odalari kuran? Siz degil miydiniz, sirf imam hatiplerin önünü kesmek için tüm meslek okullarini özellikle öldürmeye çalisan? Siz degil miydiniz, hanim kardeslerimizin basörtüleriyle çalisabilmelerini engellemek için yönetmelikler çikartan? Siz degil miydiniz, yüksek ögrenim yurtlarimizin sayisini arttirmaya, kredi ve burs imkanlarini genisletmeye çalisirken bize engel üstüne engel çikartanlar? Siz degil miydiniz, yerli arabamiz Togg'dan yerli insansiz hava aracimiz Bayraktar'a kadar her teknoloji atilimimiza balta vurmaya çalisan? Velhasil siz degil miydiniz, gelecegimiz ve özellikle de gençlerimiz için yaptigimiz her hizmetin önüne takoz olan?

"HEZEYANLARLA GENÇLERIMIZE UMUTSUZLUK POMPALAMAYA ÇALISIYORLAR"

Bir süredir 'Türkiye bir doktor, bir mühendis, bir sanatçi kaybetti, filanca ülke kazandi.' türü hezeyanlarla gençlerimize umutsuzluk pompalamaya çalisiyorlar. Mükemmel çalisma ve hayat standartlarina sahip gösterdikleri ülkeler, karsi karsiya kaldiklari enerji ve gida krizinin çözümü için bizden yardim istiyorlar. Emin olun bu tür besinci kol faaliyeti ürünü kampanyalara alet olanlarin baslari sikistiginda kaçip gelecekleri yer, yine Türkiye olacaktir. Simdiden bunun isaretleri görülmeye baslandi. Gelsinler, teröre bulasmamis ve ülkesine ihanet etmemis herkese bizim kucagimiz da gönlümüz de açik. Hazreti Mevlana'nin, Yunus Emre'nin, Haci Bektasi Veli'nin, Ahi Evran'in yasadigi topraklarin bereketi ve biraktigi medeniyet mirasinin gücü hepimize yeter.

“YETER KI SIZ ÖZGÜRLÜGÜNÜZE SAHIP ÇIKIN”

Sizlerden tek istegim kimsenin sizi kullanmasina, sömürmesine, ruhunuzu ve zihninizi kirletmesine izin vermeyin. Yeter ki siz özgürlügünüze sahip çikin, iradenize sahip çikin, geleceginize sahip çikin. Yeter ki inanciniza, imaniniza, tarihinize, kültürünüze, ecdadiniza sahip çikin. Yeter ki kendinizi gelistirin ülkenin kazanimlarina sahip çikarken vizyonumuza da siki sarilin. Allah'in izniyle büyük ve güçlü Türkiye'nin insasinin tamamlanmasinin önüne bunlarin hiçbiri geçemeyecektir. Hazirsaniz, hemen son cümlelerimizi okuyalim. Gür seda ile Türkiye duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacagiz, iri olacagiz, diri olacagiz, kardes olacagiz, hep birlikte Türkiye olacagiz."

Kampanyanin hayirli olmasini dileyen Erdogan, konusmasinin sonunda gençlerle beraber Orhan Gencebay'in "Mevsim Bahar Olunca" sarkisini dinledi. Erdogan, daha sonra "Ilk oyum AK Parti'ye, ilk oyum Erdogan'a" yazili grafitilere imza atti.


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °