"YAPILAN EK ÖDEME DÜZENLEMESI SAGLIK ÇALISANLARININ BEKLENTILERINI KARSILAMAKTAN ÇOK UZAK KALMISTIR"

Türk Saglik Sen Kocaeli Sube Baskani Ömer Çeker, yeni düzenlemenin beklentileri karsilamadigini ve adaletsizligi ortadan kaldirmadigini belirterek, “YÖK’e bagli faaliyet gösteren Arastirma ve Uygulama Hastaneleri ile Dis Fakültelerinde görev yapan çalisan

Güncel 25.09.2022 12:54:38 0

Türk Saglik Sen Kocaeli Sube Baskani Ömer Çeker, yeni düzenlemenin beklentileri karsilamadigini ve adaletsizligi ortadan kaldirmadigini belirterek, “YÖK’e bagli faaliyet gösteren Arastirma ve Uygulama Hastaneleri ile Dis Fakültelerinde görev yapan çalisanlarin uzun süre yayinlanmasini bekledikleri bu düzenleme ne yazik ki çalisanlarin beklentilerini karsilamaktan çok uzak kalmistir” dedi.

YÖK’e bagli faaliyet gösteren arastirma ve uygulama hastaneleri ile dis fakültelerinde görev yapan kamu çalisanlarinin katkilari ile elde edilen ek ödemelerin çalisanlara dagitilmasina dair yapilan yeni düzenlemenin Resmi Gazete’de yayinlanarak yürürlüge girmesi üzerine Türk Saglik Sen Kocaeli Sube Baskani Ömer Çeker subede, Izmit Ilçe temsilcisi Hüseyin Özdemir, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi temsilcisi Ömer Koyuncu, Yalçin Gül ile birlikte basin açiklamasi yapti.   

“YENI DÜZENLEME BEKLENTILERI KARSILAMAKTAN ÇOK UZAK”

Türk Saglik Sen Kocaeli Sube Baskani Ömer Çeker yaptigi yazili açiklama söyle:

“Çalisanlarin katkilari ile elde edilen ekonomik degerin çalisanlara ödenmesi için yapilan Ek Ödeme Yönetmeligi YÖK’e bagli faaliyet gösteren saglik kurumlarinda görev yapan 96 Bin 900, Kocaeli Üniversitesinde ise 1940 kamu görevlisini yakindan ilgilendirmektedir. YÖK’e bagli faaliyet gösteren Arastirma ve Uygulama Hastaneleri ile Dis Fakültelerinde görev yapan çalisanlarin uzun süre yayinlanmasini bekledikleri bu düzenleme ne yazik ki çalisanlarin beklentilerini karsilamaktan çok uzak kalmistir.

ÇALISANLAR MAGDUR: Söz konusu düzenlemeyle Saglik Bakanligi’na benzer bir tutum içerisinde çalisanlara olumsuz bir bakis açisinin Üniversite Hastanelerinde de devam ettigi görülmektedir. Eczaci, psikolog, diyetisyen, ebe, hemsire, saglik memuru, saglik teknikeri, teknisyeni, memuru, hizmetlisi gibi çok genis bir yelpazedeki çalisanlar magdur edilmistir. Ödemelerde çalisanlar arasinda olusturulan uçurumlar, bazi çalisanlarin yok sayilmasi, aldiklari performansin gerisinde ücrete mahkûm edilmeleri kabul edilemez. 

TEMEL SIKINTI ADALETSIZLIK: Bir ay önce yeni bir düzenleme yapilmadan daha yüksek ücret alan çalisanlarin olmasi tahammül sinirlarini zorlayan bir husustur. Ne yazik ki performansa dayali ek ödeme sistemi ve diger ödemeler konusunda temel sikinti adaletsizlik ve çok düsük olmalari iken, yayinlanan yeni düzenlemenin de buna bir çare üretmedigi de ortadadir. Yönetmelik degisikliginin bu haliyle kabul edilemeyecegi, çalisanlarin yararina olacak biçimde mutlaka revize edilmesi gerektigi ortadadir. 

GEREKENLER YAPILACAKTIR: Pandeminin agir sartlarinda fedakârca hizmet üreten tüm saglik çalisanlari için gerçek anlamda memnun edici düzenlemeler hayata geçirilmelidir.  Tüm saglik çalisanlari adina Türk Saglik-Sen olarak mücadelemizi yürütmekteyiz. Söz konusu düzenleme ile ilgili hukuki süreç, YÖK ile görüsme dahil olmak üzere tüm gerekenler yapilacaktir. Her platformda çalisanlar için dogru bildiklerimizi yapmaya ve söylemeye devam edecegiz. Söz konusu düzenlemelerde çalisanlar aleyhine olan hususlar çözüme kavusana kadar da mücadeleden asla taviz verilmeyecegiz.”


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °