AKSENER: IRAN’DA ÖZGÜRLÜKLERI IÇIN SOKAKLARA DÖKÜLEN KADINLARI TÜM KALBIMLE SELAMLIYORUM

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, “Iran’da özgürlükleri için sokaklara dökülen ve baskiya baskaldiran kadinlari tüm kalbimle selamliyor; Iran yönetimini, kadinlarin onurlu bir hayat için yükselttikleri hakli sese kulak vermeye ve insan haysiyetine ya

Güncel 26.09.2022 10:43:00 0
AKSENER: IRAN’DA ÖZGÜRLÜKLERI IÇIN SOKAKLARA DÖKÜLEN KADINLARI TÜM KALBIMLE SELAMLIYORUM

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, “Iran’da özgürlükleri için sokaklara dökülen ve baskiya baskaldiran kadinlari tüm kalbimle selamliyor; Iran yönetimini, kadinlarin onurlu bir hayat için yükselttikleri hakli sese kulak vermeye ve insan haysiyetine yakisan reformlari acilen yapmaya davet ediyorum” dedi.

Meral Aksener, Iran’da basörtüsünü tam kapatmadigi için gözaltina alinan Mahsa Amini’nin süpheli ölümü üzerine baslayan protestolara destek verdi. Aksener, sosyal medya hesabinda bugün yaptigi paylasimda sunlari kaydetti:

“Maalesef çagimiz, sultancil yapilarin ve etraflarindaki haramzadelerin iktidarlarini mesrulastirmak ve sürdürmek adina yaptiklari türlü zorbaliklar ve aldiklari akla ziyan kararlarla hizla insanlarin mutluluklarinin ellerinden alindigi bir cendere içine sürükleniyor.

“KÖTÜCÜL IKTIDAR KÜMELERI, KAZANANI SADECE OLIGARSILERIN OLDUGU KURMACA BIR KABUSU INSANLARA ‘BEKA MÜCADELESI’ DIYE YUTTURMAYA ÇALISIYOR”

Her yerde bolca bulunan kötücül ve çikarci iktidar kümeleri, siklikla sözde dostlarin ve sözde düsmanlarin oldugu hayali bir evrende, kazanani sadece oligarsilerin oldugu kurmaca bir kabusu insanlara ‘beka mücadelesi’ diye yutturmaya çalisiyor.

“KADINLARIN TERCIHLERINDE ÖZGÜR OLMALARI VE ITILIP KAKILMADAN YASAYABILMELERI EN TEMEL VE EN KUTSAL HAKLARIDIR”

Nitekim Iran'da kadinlara yasatilan kabusu da bu çerçeveden ayri düsünemeyiz. Kadinlarin mutlu ve huzurlu bir yasam sürebilmeleri, tercihlerinde özgür olmalari ve itilip kakilmadan yasayabilmeleri, en temel ve en kutsal haklaridir. Bunun aksini de asla kabul edemeyiz.

“IRAN YÖNETIMINI, KADINLARIN ONURLU BIR HAYAT IÇIN YÜKSELTTIKLERI HAKLI SESE KULAK VERMEYE DAVET EDIYORUM”

Bu vesileyle Iran’da özgürlükleri için sokaklara dökülen ve baskiya baskaldiran kadinlari tüm kalbimle selamliyor; Iran yönetimini, kadinlarin onurlu bir hayat için yükselttikleri hakli sese kulak vermeye ve insan haysiyetine yakisan reformlari acilen yapmaya davet ediyorum.

“SAÇLARIMI HEP KESTIM, TUTACAK KADAR KALMASIN DEDIM. ÇÜNKÜ BIR BASKALDIRMA ANCAK SAÇLARINDAN TUTULUR”

Turgut Uyar'in dizelerinde de söyledigi gibi; ‘Saçlarimi hep kestim, tutacak kadar kalmasin dedim. Çünkü bir baskaldirma ancak saçlarindan tutulur’."


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °