KITAP TUTKUNLARI, SEFERIHISAR’DA BULUSTU

1.Seferihisar Kitap Günleri sona erdi. Edebiyat dünyasini ve kitapseverleri bulusturan etkinlikler, okuyucular ile yazarlari bir araya getirdi.

Güncel 26.09.2022 10:52:12 0
KITAP TUTKUNLARI, SEFERIHISAR’DA BULUSTU

1.Seferihisar Kitap Günleri sona erdi. Edebiyat dünyasini ve kitapseverleri bulusturan etkinlikler, okuyucular ile yazarlari bir araya getirdi.

22-25 Eylül 2022 tarihleri arasinda bu yil ilki gerçeklestirilen Seferihisar Kitap Günleri, yazarlar ile okuyucularin bulusma noktasi oldu. Kitap Günleri süresince söylesiler, imza günleri ve paneller yapildi.

Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin, Seferihisar’i kültür ve sanatin baskenti yapmak hedeflerinin hayata geçirildigini belirterek, “Kültür insanlari bulusturur. Kültür medyadan da siyasetten de farklidir. Ortak bir hafiza ve kimlik yaratir. Edebiyat yasami, geçmisi, bugünü ve gelecegi anlamlandirir. Kültür ve sanat etkinliklerimiz devam edecek” diye konustu.

1.Seferihisar Kitap Günleri, Baris Ince’nin “Edebiyat ve Izmir” sunumu ile baslarken; organizasyon, 4 gün boyunca birbirinden degerli yazarlari agirladi.

SEFERIHISAR KITAP GÜNLERI ÖDÜLLERI SAHIPLERINI BULDU

Kitap Günleri kapsaminda Emek Ödülü, Seferi Keçi Dergisi’nin Genel Yayin Yönetmeni Baha Okar’a, Edebiyat Ödülü gazeteci-yazar Baris Ince’ye, Onur Ödülü ise usta yazar Latife Tekin’e verildi.

Seferihisarli yazarlarin da okuyucu ile bulustugu etkinlikte açilan kitap stantlari, ziyaretçiler tarafindan yogun ilgi gördü.

Katilim ve ilgiden dolayi Seferihisarlilar’a tesekkür eden Baskan Yetiskin, "Kitap günlerinin ilkini gerçeklestirirken acaba dijitallesen dünyada ilgi çeker mi diye düsünüyorduk. Fakat Seferihisarlilar bizi yaniltti. 4 gün boyunca hem stantlara hem de söylesilere gösterilen büyük ilgi karsisinda çok mutluyuz. Katilan tüm hemsehrilerime çok tesekkür ederim’’ dedi. 

Festivalin son gününde Gülsah Elikbank söylesisi, edebiyat tutkunlari tarafindan ilgi ile takip edilirken; Nebil Özgentürk de “Cumhuriyete giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk” belgeseli ve sunumu ile büyük begeni topladi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °