MUGLA'NIN AKBELEN ORMANI'NDA MADEN SAHASINA KARSI DIRENEN ÇEVRECILERIN YARGILANDIGI DAVA ERTELENDI

Mugla’nin Milas ilçesi Akbelen Ormani’nda Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.S.'nin iki termik santrale kömür saglamak için maden sahasini genisletme çalismasini engellemek için direnen Ikizköylü yurttaslara açilan davanin, üçüncü durusmasi yap

Güncel 28.09.2022 12:15:00 0
MUGLA

Mugla’nin Milas ilçesi Akbelen Ormani’nda Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.S.'nin iki termik santrale kömür saglamak için maden sahasini genisletme çalismasini engellemek için direnen Ikizköylü yurttaslara açilan davanin, üçüncü durusmasi yapildi. Mahkeme, davayi 21 Kasim’a erteledi.

Milas’a bagli Ikizköy Mahallesi’nde çevreciler ve köylülerin Akbelen Ormani’nda maden sahasi için agaç kesmek isteyen YK Enerji’ye karsi direnisi sirasinda jandarmaya mukavemet ettikleri gerekçesiyle 2 kadina açilan davanin üçüncü durusmasi, dün Milas 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapildi.

Mahkemede, bir önceki durusma sonrasinda çevrecilerin avukatlarinin reddi hâkim talebine iliskin verdigi dilekçe okundu. Dosyanin reddi hâkim talebiyle ilgili karar verilmek üzere Bodrum Agir Ceza Mahkemesi’ne gönderilecegi ifade edildi. Durusma, Bodrum Agir Ceza Mahkemesi’nin reddi hâkim talebine iliskin degerlendirmesinin beklenmesi için 21 Kasim tarihine ertelendi.

"AKBELEN ORMANINDAN VAZGEÇMEYECEGIZ"

Durusma sonrasi adliye önünde açiklama yapan Karadam Karacahisar Mahalleleri Dogayi Dogal Hayati Koruma Güzellestirme ve Dayanisma Dernegi (KARDOK) Baskani Nejla Isik sunlari söyledi:

"3 senedir insanca yasam için direniyoruz. Akbelen Ormani'ni gitmesin, zeytinligimiz gitmesin diye canimizi ortaya koyduk. Burada yargilanmamiz haksizlik. Burada cezalandirilmasi gerekenler malum. Yangin zamaninda yangini firsata çevirip 100'ün üzerinde agaç kesenleri aslinda burada yargilanmasi gerekenler, agacini koruyanlar degil. Çocuklarimizin gelecegi için çiktigimiz bu yolda yolumuza devam edecegiz. Bizi bunlarla yildiramazlar, sindiremezler, susturamazlar. Yolumuzdan dönmeyecegiz. Akbelen Ormani'ndan da Ikizköy'den de zeytinlerimizden de vazgeçmeyecegiz. Kendi topraklarimizdan attilar bizi, 250 askerle. 11 kisi 250 askere nasil darp edebilir, haksizlik bu."


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °