IZMIR’DE 1. ULUSAL ÇOCUK ÇALISTAYI BASLADI

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin çocuk haklarinin gelistirilip hayata geçirilmesi amaciyla ilkini düzenledigi Ulusal Çocuk Çalistayi basladi. Üç gün sürecek çalistayin sonunda ‘Çocuk Politikasi Strateji Plani’ olusturulacak.

Güncel 28.09.2022 20:46:31 0
IZMIR’DE 1. ULUSAL ÇOCUK ÇALISTAYI BASLADI

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin çocuk haklarinin gelistirilip hayata geçirilmesi amaciyla ilkini düzenledigi Ulusal Çocuk Çalistayi basladi. Üç gün sürecek çalistayin sonunda ‘Çocuk Politikasi Strateji Plani’ olusturulacak.

Izmir Büyüksehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Baskanligi tarafindan düzenlenen 1. Ulusal Çocuk Çalistayi basladi. Karsiyaka Örnekköy Sosyal Projeler Yerleskesi’nde düzenlenen ve üç gün sürecek çalistaya, Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Özuslu, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ertugrul Tugay, Izmir Büyüksehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Baskani Anil Kaçar, akademisyenler ve davetliler katildi.

“ÇOCUGUN ÜSTÜN YARARINI GÖZETEN POLITIKALAR YÜRÜTÜYORUZ”

Çalistayin açis konusmasini yapan Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Özuslu, bir kentin, çocuklarina güzel ve saglikli bir yasam ortami sunabildigi ölçüde gelecegini insa edebilen kent vasfina erisecegini söyleyerek sunlari söyledi:

“Izmir Büyüksehir Belediyesi olarak, çocugun üstün yararini gözeten politikalar yürütüyoruz. Birlesmis Milletler Çocuk Haklari Sözlesmesini dayanak aliyoruz. Sosyal Projeler Dairesi Baskanligi Çocuk Belediyesi Sube Müdürlügü’müz yürütücülügünde, çocuk katilimi ilkesi gözetilerek egitim ve proje faaliyetlerini sürdürüyoruz. Çocuklar, insanligin mimaridir. Biz yeter ki gözlerindeki isigi almayalim, önlerine set olmayalim, her anlamda onlari kucaklayalim. Eminim ki onlar, bizleri muazzam gelisim güçleriyle her zaman sasirtacak, yeni ufuklari onlarin gözünden görmemizi saglayacak”

“IZMIR BU KONUDA ÇOK GÜZEL ÇALISMALAR YAPMIS BIR KENT”

Prof. Dr. Oguz Polat ise çocuk haklarinin önemine deginerek, “Bedenim bana ait. Benim istemedigim bir seyi bana yapamazsin. Bu, çocuk için de yetiskin için de geçerli. En temel insan hakkidir. Bu insan haklari kapsaminda ne terbiye ne de baska bir isim altinda çocuga vuramayiz. Buna hakkimiz yok. Onun haklarinin korunmasi da bizim yapmamiz gereken en temel çalismalardan birini olusturuyor. Izmir, bu konuya sifirdan baslamiyor. Izmir, bu konuda çok güzel çalismalar yapmis bir kent. Bunun üzerine daha organize, hedefe odakli, ‘nasil yapabiliriz’in pesinde” diye konustu.

AKADEMISYENLER SUNUM YAPTI

1.Ulusal Çocuk Çalistayi’nda Prof. Dr. Timur Demirbas, Prof. Dr. Hikmet Sivri Gökmen, Doç. Dr. Zehra Akdemir Veryeri, Prof. Dr. Serpil Baysal, Prof. Dr. Adem Aydin, Prof. Dr. Burcu Dönmez, Arastirma Görevlisi Dr. Tugba Canbulut sunum yapti. Çalistayin sonunda ‘Çocuk Politikasi Strateji Plani’ olusturulacak. Plan, Izmir Büyüksehir Belediyesi ile bu konuda is birligi yapan ilçe belediyeleri için bir yol haritasi niteliginde olacak.


Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °
Cuma 25.1 ° / 14.6 °