Mugla Milas'ta sehidin ismi Saglik Evi'nde yasatilacak

3 Nisan 1985’te Siirt’te kaymakam ve saglik ekiplerinin bir köyde yaptigi saglik taramasinin ardindan düzenlenen hain saldirida sehit olan Polis Memuru Mehmet Isler’in adini yasatacak olan saglik evi için Mugla'nin Milas ilçesinde temel atma töreni düzenl

Güncel 28.09.2022 15:52:00 0
Mugla Milas

MUGLA (IGFA) - Milas’in Haciilyas Mahallesi Güveçdede Caddesi’ndeki pazar yerinin yaninda Sehit Polis Memuru Mehmet Isler anisina esi Semiha Isler’in destegi, Milas Belediyesi’nin arsa tahsisi ile yapilacak olan saglik evi için temel atma töreni düzenlendi.

Güveçdede Caddesi’nde düzenlenen temel atma törenine Milas Kaymakami M. Ünver Böke, CHP Mugla Milletvekili Suat Özcan ve Burak Erbay, Milas Belediye Baskani Muhammet Tokat, Milas Ilçe Emniyet Müdürü Yilmaz Lima, Sehit Esi Semiha Isler’in yani sira kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, muhtarlar, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve belediye birim müdürleri vatandaslar katildi.

Milas Belediye Baskani Muhammet Tokat, saglik hizmetinin önemini herkesin bildigine dikkati çekerek, "Burada sehidimizin ismi yasatilacak. Bunun için çok gururlu ve mutluyuz. Semiha ablamizin esinin ismini yasatmak konusundaki israri uzun zamandir devam ediyor, bizi de bu anlamda motive ediyor. Biz de sehitlerimize ve gazilerimize karsi büyük bir vefa ve inanmislik duygusu içerisindeyiz. Bu yüzden Semiha ablamizin talebini geri çevirmedik" dedi.

 

Projeyle ilgili teknik bilgileri de paylasan Baskan Tokat, 600 metrekarelik alanda 4 katli olacak sekilde insa edilecek olan saglik evinin 13 Mayis 2023’te teslim alinacagini kaydetti.

Projeye göre; bina içerisinde 3 adet doktor odasi, acil müdahale odasi, laboratuar, asi odasi, gebe izlem ve aile planlamasi odasi, emzirme odasi, asilama ve bebek izleme odasi, 2 adet hemsire odasi 1 adet toplanti odasi olmak üzere 12 oda olacak. Hayirsever Semiha Isler’in ekonomik destegi, Milas Belediyesi’nin arsa tahsisi ile yapilacak olan saglik evi, basta Haciilyas Mahallesi sakinleri olmak üzere tüm Milas halkina hizmet verecek.


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °