Manisa Itfaiyesi'nden 'aniz' uyarisi

Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi, tarla biçimi sonrasi bilinçsizce yakilan anizlarin ciddi sonuçlar dogurdugunu belirterek, vatandaslara uyarida bulundu.

Güncel 29.09.2022 16:36:00 0
Manisa Itfaiyesi

MANISA (IGFA) -  Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskani Gürhan Inal, son günlerde tarlalarin biçilmesiyle birlikte yasanan aniz yanginlari nedeniyle uyarilarda bulundu.

Inal, “Bilinçsizce aniz yakilmasi sonucunda yasanan yanginlar, hem maddi zarara hem de dogada tahribata neden oluyor. Aniz yanginlari; orman yanginlarina, telefon ve enerji iletim hatlarinin yanmasina, dogada yasayan canlilara ve insan sagligina zarara yol açabiliyor. Aniz yanginlari ile birlikte hasat edilmemis komsu tarlalara yangin siçramasi, yakin köylerdeki hayvan barinaklarinin ve yerlesim birimlerinin yanmasi gibi birçok risk de ortaya çikiyor. Ayrica aniz yanginlari toprak içerisindeki faydali canlilarin ve topraktaki organik maddenin yanarak yok olmasina neden oluyor. Aniz yakilmasi topraklari ve dogayi olumsuz etkileyerek söndürme çalismalari esnasinda binlerce ton su ile zaman ve maliyet kayiplari yasaniyor. Hemsehrilemizden bu noktada duyarli olmasini bekliyor ve aniz yakmamalarini istiyoruz” dedi.

 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °