Mugla'da 'tibbi bitkiler' bahçesi hizmete açildi

Mugla Büyüksehir Belediyesi Tibbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni düzenlenen açilis töreni ile hizmete sundu. Törende konusan üretici Münevver Altin, “Osman Gürün’ün tarim desteklemeleri sayesinde maddi bagimsizligimi kazandim, sigorta primimi yatirarak em

Güncel 29.09.2022 16:14:00 0
Mugla

MUGLA (IGFA) - Marmaris ilçesi Çamli Mahallesi’nde sürdürülebilir kirsal kalkinmanin desteklenmesi için hayata geçirilen Tibbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi, Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr.Osman Gürün’ün ev sahipliginde düzenlenen açilis töreni ile hizmete açildi. 

Açilis törenine CHP Parti Meclis ÜyesiBursa Milletvekili Orhan Saribal, Parti Meclis Üyesi Gizem Özcan, CHP Mugla Milletvekili Suat Özcan, CHP Mugla Il Baskani Adem Zeybekoglu, Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, CHP Mentese Ilçe Baskani Mustafa Aytaç Kavak, CHP Dalaman Ilçe Baskani Sezer Durmus, Iyi Parti Marmaris Ilçe Baskani Ali Toksoy, kooperatifler, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.

 

Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin Marmaris Çamli Mahallesi’nde 20 bin 740 m² arazide hayata geçirdigi proje için Tibbi Bitkiler Koleksiyon bahçesine 84 çesit tibbi bitkinin dikimi yapildi. Sulama göletinin de olusturdugu arazi tibbi aromatik bitkilerin üretim ve pazarlama süreçlerinde yenilikçi yaklasimlarin uygulanmasi, alternatif tarim ürünlerinin tanitilmasi, katma degerin arttirilmasi, kooperatifçiligin yayginlastirilmasi, desteklenmesi, bölge için alternatif bir ekoturizm destinasyon alani olacak. Ayrica açilisi yapilan Tibbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’nde Marmaris Tarimsal Kalkinma Kooperatifi (MARKO) ve Mugla Büyüksehir Belediyesi kurulusu MELSA’nin da ofisleri de yer aliyor.

Bahçede ayrica Mugla Büyüksehir Belediyesi arkeologlarindan olan ve genç yasta vefat eden Hande Kötek için “Hande Kötek Gül Bahçesi” olusturuldu. Hande Kötek’in annesi Fatma Kötek’de açilista yer alarak kizi adina olusturulan bahçeyi ziyaret ederek Baskan Gürün ve Orhan Saribal ile birlikte gül dikti.

 

Köycegiz Beyobasi Kalkinma Kooperatif Ortagi Münevver Altin “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mugla ilinde birçok projeyi uygulamaya geçirdi. Bu projelerin içerisinde alim garantili çiçek projesi var. Bu projede bende yer aliyorum. Çiçekler kapimizin önünden alip dikilecek alanlara kadar götürüldü. Ben bu proje sayesinde kendi ayaklarimin üzerinde durmayi ögrendim. Kendime güvenim bir kat daha artti. Aile bütçeme katkim oldu. En azindan pazara alis verise giderken esimden para istemedim. Benim su ihtiyacim var demedim. Çalistim emek verdim. Kendime göre de iyi para kazandim. Bu da Büyüksehir Belediye Baskanim sayesine oldu. Büyüksehir Belediye Baskanim iyi ki var. Iyi ki bizlerin yaninda. Benim yarim kalan emekliligim vardi. Çalistim sigortami yatirdim ve emekli oldum. Buda Osman Baskanim sayesinde onun tarim destekleri sayesinde oldu. Kendisine çok tesekkür ederim” dedi.

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, bereketli Mugla topraklarinda üretimi arttirmak, üreten köylüyü milletin efendisi yapmak için yenilikçi projelere devam ettiklerini söyledi ve açilisini yaptiklari Tibbi Bitkiler Koleksiyon bahçesinin üretime hayat verecek bir fidanlik olacagini belirtti.

Açilis töreninde konusan CHP Parti Meclis üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Saribal, yerel yönetimler olarak belediyelerin tüm engellemelere, yanlis politikalara ragmen tarimda çok büyük hizmetler gerçeklestirdiklerini söyledi ve Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün’e üretime verdigi destekler için tesekkür etti.

 

 


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °