KILIÇDAROGLU: "YORULMAK BIZE HARAM. TA KI BU ÜLKEDE HUZUR OLUNCAYA KADAR"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Ankara Akyurt’ta kadinlarla birlikte, kadina siddeti anlatan “Töz” adli belgeseli izledi. Kiliçdaroglu, belgesel gösterimi öncesinde; “Yorulmak bize haram. Ta ki bu ülkede huzur oluncaya kadar. Bunun mücadelesini yapa

Güncel 30.09.2022 11:02:00 0
KILIÇDAROGLU:

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Ankara Akyurt’ta kadinlarla birlikte, kadina siddeti anlatan “Töz” adli belgeseli izledi. Kiliçdaroglu, belgesel gösterimi öncesinde; “Yorulmak bize haram. Ta ki bu ülkede huzur oluncaya kadar. Bunun mücadelesini yapacagiz. Kendi defterimden yorulmayi sildim” dedi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve esi Selvi Kiliçdaroglu, CHP Kadin Kollari Baskanligi’nin Ankara Akyurt’ta, Kizik Köy Konagi’nda organize ettigi film gösterimine katildi. Kiliçdaroglu siddet gören çiftçi kadinin hayata tutunma hikâyesini anlatan TÖZ belgeselini kadinlarla birlikte izledi. Kiliçdaroglu, etkinlikte yaptigi konusmada sunlari söyledi:

“Adaleti hepimiz istiyoruz. Adalet için mücadele ediyoruz. Hiç kimsenin yataga aç girmedigi, her annenin evladini huzur içinde yataga yatirdigi bir Türkiye istiyorum. Bunu yapmak için mücadele ediyorum, kavga ise bunun kavgasini veriyorum. Evlatlarimizin güzel bir gelecekte, huzur içinde bu ülkede çalismalarini istiyorum. Bir umutlari olmali evlatlarimizin. Annelerin büyük dram çektigini, büyük sikintilar yasadigini biliyorum. Elektrik, dogalgaz, yakit, pazar. Bunlarin tamamini biliyorum. Zaten siyaseti de bunun için yapiyorum.

“YORULMAK HARAM”

Yorulmaktan söz ettiler. Yorulmak bize haram. Ta ki bu ülkede huzur oluncaya kadar. Bunun mücadelesini yapacagiz. Kendi defterimden yorulmayi sildim. Orada öyle bir sey yok. Adim adim geziyorum. Kadin kardesimiz söyledi, ‘geleceksin köyleri gezeceksin’ diye.

Türkiye büyük bir ülke. Emin olun. Imkanim olsa bütün köyleri, bütün mahalleleri gezerim. 81 ile gidiyorum. Kadinlar, gençler, kanaat önderleri ile konusuyorum. Hepinizin derdi aslinda ortak. Burada anne, kadin hangi derdi yasiyorsa gidin Trabzon’daki anne de ayni derdi yasiyor. Çankiri, Çorum’daki anne de; Hakkâri, Izmir’deki anne de ayni drami yasiyor. Türkiye’yi buradan çikarmak hepimizin görevi. Dediniz ki ‘Avrupa’da nasil yasiyorlar? Biz de öyle yasayalim.’ Evet, sizin hakkiniz. Bu mücadeleyi vereceksiniz. Beraber bu mücadeleyi verecegiz. Bakin burada ne yaziyor? ‘Bize katilin’ diyor. Katilin ki biz bunlarin tamamini hayata geçirelim.

Sevgili anneler, kadinlar. Ben besli çetelerin adami degilim. Ben uyusturucu baronlarinin adami degilim. Ben mali vurup kaçanlarin adami degilim. Bu ülkede fakirin fukaranin, garibin gurebanin adamiyim. Onlar için çalisiyor ve mücadele ediyorum.

‘Torunum var, hiçbir güvencem yok’ dedi. Bizim programimizda var. Kirsalda çalisan her kadin ve gencin sigortasi olacak ve primini de devlet yatiracak. Sizin emeklilik hakkiniz olacak. Siz günün 24 saati çalisiyorsunuz. Ben rahmetli nenemden bilirim köyde. Sabahin köründe kalkar, çalisir. Aksam gelirdi, gene ertesi sabahin köründe kalkardi. Vefat ettiginde bir sigortasi bile yoktu. E çalisiyor. Kimin sigortasi olsun? Çalisanin, alin teri dökenin olsun. Siz kirsaldasiniz, çalisiyorsunuz. Sizi topraga küstürenlere hakkinizi teslim etmeyin, vermeyin onlara.

300 koyununuz, 100 koyununuz vardi. Simdi hurdacilik yapiyor, annemiz. Ne için, neden oldu, nasil oldu? Bunun mücadelesini yapacagiz. Sadece sigorta primlerinizi degil. Kooperatif kurun. Genç bir ilçe baskanimiz var. O da mücadele ediyor. O da kadin. O da sizlere geliyor, ugruyor; mücadelesini yapiyor. Onu insallah önümüzdeki seçimde çok daha güzel yerde görecegiz. Siz seçeceksiniz. Örnek olacak.

Kadin bir belediye baskani, kadin bir milletvekili, kadin belediye meclis üyesi bunlar olmali. Bizim kadin büyüksehir belediye baskanimiz var. Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz. Her tuttugunu altin yapti. Çalisiyor, o da günün 24 saati çalisiyor. Insallah Akyurt’ta da olacak.

“HER AILENIN GELIR GÜVENCESI OLACAK”

Bir sey daha yapacagiz, Aile Destekleri Sigortasi’ni getirecegiz. Her ailenin asgari bir gelir güvencesi olacak. Öyle, ‘elektrik borcumu ödeyemiyorum’, ‘dogal gaz borcumu ödeyemiyorum.’ Tamamini unutun. Çocugun interneti, evin dogal gazi, elektrigi, suyu. Asla ve asla kesilmeyecek. Hiç kimse karanlikta kalmayacak. Neden, Aile Destekleri Sigortasi bunu ödeyemeyeceklerin elektrik, suyu, dogal gaz ve internetini ödeyecek.

Ne demek kisin ortasinda dogal gaz, elektrik, suyu kesmek. Hangi çagda yasiyoruz. Onlar kesecekler, bu kardesiniz açacak. Hiç endise etmeyin. Onlar çetelere, tefecilere, üçkagitçilara, avantacilara çalisiyorlar. Bu kardesiniz halk için, millet için çalisacak. Sizler için çalisacak. Bundan emin olmanizi isterim.

“ISSIZLIK BÜTÜN KÖTÜLÜKLERIN ANASIDIR”

Yoksulluk bazen siddete ortam hazirliyor. Evde erkek issizse; askere gitmis gelmis oglunuz, üniversiteye gitmis kiziniz issizse, issizlik bütün kötülüklerin anasidir. Dolayisiyla herkesin üretecegi, kazanacagi bir Türkiye’yi insa etmek zorundayiz. Sakin umutsuzluga kapilmayin. Sandiga giderken bir sey yapin. Elinizi vicdaniniza koyup, oy kullanin. Geleceginizi düsünün; çocuklarinizin gelecegini düsünün, daha güzel bir Türkiye düsünün.

Buranin tahsis edilmesi için mücadele eden muhtar kardeslerime de tesekkür ederim. Muhtar kardeslerim de görecekler, onlari da çok farkli yerde konumlandiracagiz. Bu topraklarda yapilan ilk seçim 1833 yilinda Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinde yapilan muhtarlik seçimidir. Milletvekili seçiminden önce muhtarlik seçimi yapilmistir. Muhtarlar o nedenle demokrasinin temel tasidir ve güçlendirilmesi lazim.”


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °