Uzay teknolojileri Ankara'da masaya yatiriliyor

Ankara Büyüksehir Belediyesinin destekleriyle, çevre sorunlarinin çözülmesi ve uzay teknolojilerinde ilerleme kaydedilmesi gibi konularda yeni fikirlerin üretilecegi NASA Apps Challenge etkinligi 1-2 Ekim tarihlerinde, Kuzey Yildizi TechBridge Teknoloji M

Bilim & Teknoloji 30.09.2022 07:32:00 0
Uzay teknolojileri Ankara

ANKARA (IGFA) - Ankara Büyüksehir Belediyesi bir yandan teknolojik gelismeleri takip ederken bir yandan da bilisim sektörüne desteklerini sürdürüyor.

NASA’nin bu yil 11’incisini düzenledigi ve dünyadaki çevre sorunlarinin çözülmesi, uzay teknolojilerinde ilerleme kaydedilmesi ve insanligin gelistirilmesi amaciyla gerçeklestirilen NASA Space Apps Challenge Hackathonu’na bu yil Ankara Büyüksehir Belediyesi ev sahipligi yapacak. 

Kuzey Yildizi TechBridge Teknoloji Merkezi’nde düzenlenecek etkinlik; Türkiye Uzay Ajansi, Tübitak Uzay, Plan-S, Türksat, ODTÜ ve Aselsan gibi kurumlarin destegi ile düzenleniyor.

ETKINLIK 1-2 EKIM TARIHLERINDE KUZEY YILDIZI TECHBRIDGE’DE

1-2 Ekim tarihlerinde yapilacak olan ve takimlarin kesintisiz 48 saat boyunca yarisacagi organizasyon Kuzey Yildizi TechBridge Teknoloji Merkezi’nde düzenlenecek.  Organizasyon boyunca katilimcilar Space Apss web sitesinde paylasilan açik kaynak uzak verilerinden yararlanarak belirlenen konular hakkinda proje üretecek. 

KAZANANLAR NASA ROKET FIRLATMA ETKINLIGINE GIDECEK

En az 2 en çok 6 kisilik takimlar hâlinde etkinlige katilacak katilimcilar 48 saatlik sürenin sonunda projelerini yerel jüriye sunacak. Dereceye giren takimlar küresel finalde yarismaya hak kazanacak ve projeleri NASA tarafindan incelenecek. Küresel finalin kazananini ise NASA tarafindan bir uzay istasyonuna roket firlatma etkinligine davet edilecek.

Etkinlige katilmak isteyenler https://spaceapps.odtuggt.o adresi üzerinden kayit yaptirabilecek.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °