ERDOGAN’DAN SILE’DE HAZINE ARAZISINE IKI KATLI KONUT YAPILMASININ ÖNÜNÜ AÇAN PLAN DEGISIKLIGINE ONAY

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, bir kismi ormanlik olan Sile Çaybasi’ndaki Hazine arazisini yapilasmaya açan plan degisikligini onayladi. 29 bin metrekare büyüklügündeki arazi, önceki imar planlarinda spor ve turizm tesis alani olarak ayrilmisti. Onay

Güncel 30.09.2022 18:42:00 0
ERDOGAN’DAN SILE’DE HAZINE ARAZISINE IKI KATLI KONUT YAPILMASININ ÖNÜNÜ AÇAN PLAN DEGISIKLIGINE ONAY

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, bir kismi ormanlik olan Sile Çaybasi’ndaki Hazine arazisini yapilasmaya açan plan degisikligini onayladi. 29 bin metrekare büyüklügündeki arazi, önceki imar planlarinda spor ve turizm tesis alani olarak ayrilmisti. Onaylanan plan degisikligi ile bölgedeki villalara komsu arazinin büyük bir kismi yüzde 30 yapilasmali 2 katli konut alani olarak tanimlandi.

Maliye Hazinesi’ne ait olan ancak özellestirme kapsamina alinan, Istanbul Sile Çayirbasi Mahallesi 643 parseldeki arazi ile ilgili yapilan imar plani degisikligi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan onaylanarak Resmi Gazete’de yayinlandi. Söz konusu arazi, Özellestirme Idaresi tarafindan geçen yil, yaklasik 25 milyon TL muhammen bedel üzerinden satilarak özellestirilmek istenmis ancak satis yapilmamisti.

Geçen yil özellestirilemeyen arazinin imar plani degistirildi. Önceki planlarda, 29 bin metrekarelik arazinin yaklasik 19 bin metrekaresi TT2 rumuzlu turizm tesis alaninda, yine yaklasik 5 bin metrekaresi spor tesis alaninda, geri kalani da yol, park ve konut alaninda kaliyordu. Özellestirme Idaresi’nin yaptigi plan degisikligi ile arazinin büyük bir kismi yüzde 30 yapilasmali 2 katli konut alanina alindi. Arazinin geri kalan kismi belediye hizmet alani, park ve yol alani olarak ayrildi.

Söz konusu parselin bitisiginde bahçeli havuzlu “Soytez Vadi Evleri” isimli villalar bulunuyor. Söz konusu villalar, 2012 yilinda ortalama 300 bin TL üzerinden pazarlanmisti. Dolar kuru üzerinden yapilan hesaplamaya göre her bir villanin fiyati yaklasik 3 milyon TL ediyor.

BODRUM’DA DEVASA SATIS

Özellestirme Idaresi ayrica, birçogu Bodrum Gökçebel’de olmak üzeri birçok parselin daha satisini yapti. Gökçebel’deki arazileri 3 ayri grup halinde satisa çikaran Özellestirme Idaresi, en büyük grupta yer alan parselleri toplam 246 milyon 500 bin TL muhammen bedelle Izmir Girisim Grubu Gayrimenkul Turizm Teknoloji Sportif Yatirim AS’ye satti. Ikinci gruptaki parselleri ise 210 milyon 500 bin TL’ye Yonpas Gayrimenkul Yatirim Sanayi ve Tic. AS alirken, üçünce gruptaki parseli de Mui Insaat Turizm San. Ve Tic. AS'ye satildi. 

 


Salı 21.9 ° / 12.9 °
Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °