ÇYDD Huysuz Virjin'i unutmadi

Çagdas Yasami Destekleme Dernegi (ÇYDD) tarafindan Huysuz Virjin karakteriyle akillarimiza kazinan usta tiyatrocu, komedyen ve sunucu Seyfi Dursunoglu’nun dogum gününde, mezari basinda anma töreni düzenlendi.

Güncel 1.10.2022 14:14:00 0
ÇYDD Huysuz Virjin

ISTANBUL (IGFA) -  Zincirlikuyu Mezarligi’nda gerçeklesen törende, ÇYDD’nin degerli bagisçilarindan; Cumhuriyet degerlerine ve çagdas yasam ideallerine olan sarsilmaz inanciyla daima örnek bir sanatçi olan Seyfi Dursunoglu anildi.

Törende degerli sanatçinin yigeni Güliz Dursunoglu ve yengesi Ismet Dursunoglu, yakinlari Sakir Eroglu, Mehmet Pekerkan, Yildiz Beyazit, Gülsen Iseri, Ümit Yazici ile birlikte ÇYDD Genel Baskan Yardimcilari Lale Pilatin ve Sedat Durna, ÇYDD Genel Saymani Nilgün Polat Gevrek, ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Garip Basakçi, Deniz Bayraktar ve Hatice Güçlür Inanç katildi. Ayni zamanda Çagdas Yasam üyeleri, gönüllüleri ve ögrencileri de yer aldi. 

Her yil, ÇYDD tarafindan usta sanatçinin dogum gününde gerçeklestirilecek anma töreninde konusan Güliz Dursunoglu, “Amcam Seyfi Dursunoglu çok çagdas, Atatürkçü biriydi. Bu nedenle gelecege çagdas bireyler yön versin diye tüm mal varligini Çagdas Yasami Destekleme Dernegi’ne bagisladi. Ama onun arzusunu, hayallerini gerçeklestiremedik; isteklerini yerine getiremedik. Onun üzüntüsü içindeyiz. Amcamin ruhu sad olsun. Her zaman yasasin, yasatalim.” seklinde duygularini dile getirdi.

Seyfi Dursunoglu’nun yegeni Gülriz Durusnoglu ardindan konusan ÇYDD Genel Baskan Yardimcisi Lale Pilatin, Seyfi Dursunoglu’nun 33 yildir sürdürdükleri çagdaslik yolcugunda her zaman yanlarinda oldugunu belirtti. ÇYDD’nin degerli bagisçilarindan Seyfi Dursunoglu’nun dernege biraktigi mirastan dolayi onurlu, gururlu ve büyük bir sorumluluk duygusu içinde olduklarini söylen Pilatin, “Ülkemizin çok degerli sanatçilarindan biri olan Seyfi Dursunoglu, dernegimizin destegiyle binlerce çagdas genç yetissin diye mal varliginin bir bölümünü bize bagisladi. Biz de mirasla ilgili devam eden  hukuk süreci tamamlandiktan sonra onun istegi dogrultusunda, geregini yapacagiz. Bugün, burada; Seyfi Dursunoglu’nun dogum gününde, bizlere biraktigi mirasi ona yakisir projeler için kullanacagimizi yineliyoruz. Seyfi Dursunoglu adi Çagdas Yasam’in gençlerinde yasayacak.” dedi. 

Daha sonra dava sürecine iliskin açiklama yapan ÇYDD Genel Baskan Yardimcisi Sedat Durna  “Su anda vasiyetnamenin iptali davasinda bir karar henüz çikmadi, terekenin tespiti ve yönetilmesi için açmis oldugumuz davada mahkeme tereke için bir hukukçu görevlendirdi, evin bakimi ve yönetimi ile bu hukukçu tereke idare memuru ilgileniyor. Vasiyetnamenin açilip okunmasi için açmis oldugumuz davamiz ise kesin olarak karara baglandi. Bizim için en belirleyici dava olan vasiyetnamenin iptali davasinin karara çikmasini ve kesinlesmesini bekliyoruz, hukukçularimiz titizlikle takip ediyor.” dedi. Seyfi Dursunoglu’nu hep saygi ve sükranla anmaya devam edeceklerini belirten Durna, “Hayati boyunca çalisarak kendi emegiyle elde ettigi mal varligini dernegimize birakmasi bizim için umut kaynagidir, gurur vericidir. Çünkü Seyfi Bey’in aramizdan ayrilisindan sonra dernegimize yapilan vasiyet bagislarinin arttigini görmekteyiz. Onun bu hareketi binlerce gencimize umut oldu. Seyfi Bey gerçekten çok özel bir insandi, isiklar içinde uyusun.” seklinde konustu. 

Ayrica törende usta sanatçi Seyfi Dursunoglu için lokma döküldü.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °