Erdogan'dan yeni anayasa mesaji

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 27'nci dönem 6'nci yasama yilina basladi. Cumhurbaskani Erdogan, yeni yasama yili açilisinda konusma yapiyor. Cumhurbaskani Erdogan, "Yeni dönem meclisimizin Türkiye'nin hakki olan yeni anayasayla bulusturarak darbe dönemleri

Güncel 1.10.2022 14:11:00 0
Erdogan

ANKARA (IGFA) - TBMM, 27'nci Dönem 6. Yasama Yili açilis programi ile çalismalarina resmen basladi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Meclis'te yasama yili açilis programinda konusuyor. Cumhurbaskani Erdogan'in açiklamalarindan öne çikanlar söyle:  Sinirlarimizin içinde ve ötesinde istikbal mücadelesi vermeyi sürdürüyoruz. Meclisimizin seçim takvimine göre çalismalara ara vermeden önce pek çok kritik düzenlemeyi geçirecegiz. Dünyanin ve bölgemizin tarihi günler yasadigi bir dönemde seçimleri yapacagiz. Dünyanin ve bölgemizin büyük degisimler yasadigi süreçte ülkemizi bunun disinda tutamayiz. 

Yeni dönem meclisimizin Türkiye'nin hakki olan yeni anayasayla bulusturarak darbe dönemlerinin son izini de silecegine inaniyorum.

 

"HAINLERIN SON ÇIRPINISLARI"

Teröristlerin giristikleri tek tük eylem tesebbüsleri, bu hainlerin son çirpinislaridir. Güvenlik güçlerimizle teröristlerin her an ensesindeyiz.

Ülkemizi güçlendirmek, refahi artirmak için çabalarken küresel krizlerin agir etkileriyle de mücadele ettik. Insanlarin hayatina dogrudan dokunan ekonomi meselesi ayri bir önemdedir. Ekonomi modelinde tercih degisikligine durduk yere gitmedik. Maç sürerken oyunun kurallarini bizim aleyhimize degsitirmeye çalismasalardi buna bir müddet daha gerek duymayabilirdik. Küresel gelismelerin önümüze çikardigi firsatlari degerlendirerek yönümüzü gelecege çevirdik. Kendi özgün ekonomi modelimizi insa ettik. 

 

"ENFLASYONUN ALTINDA EZILMESINE IZIN VERMEYECEGIZ"

Kisa, orta ve uzun vadeli programlarimizi yeni ekonomi modeline göre güncelleyerek tutarli bir yapi ortaya çikardik. Türkiye ekonomi modelinin basarisinda ve kabul görmesinde üretim ve istihdam gücünün çok büyük katkisi vardir. Ekonomi modelinin merkezinde insanimiz vardir. Önceleri bizi siddetle elestiren çevrelerin bizimle ayni noktaya gelmelerini ibretle takip ediyoruz. Bizim farkimiz pozisyonumuzu erken almis olmaktir.

 

Yasanan sikintilari asla görmezden gelmiyoruz. Ülkemizin döviz kurundaki dengesiz yükselis ve enflasyondaki artistan kaynakli refah kaybini gayet iyi biliyoruz. Kur korumali mevduatin da oldugu bir dizi önlemle panigin önünü kesmistik. Asgari ücreti, memur maaslarini, emekli maaslarini yilbasinda ciddi oranlarda artirdik. Temmuzdaki ilave düzenlemelerle artisi daha ileriye tasidik. Yilbasinda ücrettlilerin durumunu kayiplarini telafi edecek sekilde tekrar gözden geçirecegiz. Hiçbir vatandasimizin enflasyonun altinda ezilmesine izin vermeyegiz. 

 

"AILE YAPIMIZI KORUMAKTA KARARLIYIZ"

Milletimizin yapi tasi olan aile kurumumuzu ifsada dönük kasitli saldirilarin farkindayiz. Bu sinsi faaliyetlere karsi, maddi ve manevi tüm boyutlariyla aile yapimizi korumakta kararliyiz. Aile fitratini güçlendirmeye yönelik attigimiz adimlari, önümüzdeki dönemde yeni unsurlarla destekleyecegiz.

TOKI eliyle 81 sehrimizin tamamina yayilan toplam 1 milyon 170 bin konut ürettik, 3 milyon konutun dönüsümünü tamamladik. Böylece bir deprem ülkesi olan ülkemizde, 12 milyon vatandasimizi yeni ve güvenli konutlara kavusturduk.

"TOGG'UN SERI ÜRETIMINE 29 EKIM'DE BASLIYORUZ"

Yerli elektrikli otomobilimiz TOGG’un Gemlik’teki fabrikasini 29 Ekim’de açiyor, seri üretimi baslatiyoruz. Milli Teknoloji Hamlemizi, gençlerimizin enerjisini ve birikimini en üst düzeyde ülkemizin hizmetine sunacak bir anlayisla hayata geçiriyoruz.

Satin alma gücü paritesine göre Türkiye 2021 yilinda dünyanin en büyük 11. ekonomisi, Avrupa’nin ise 4. büyük ekonomisi haline geldi.

 

"SAVASI SONLANDIRMAK IÇIN ÇABALAMAYI TERCIH ETTIK"

Türk diplomasisi son asirlarin en basarili dönemini yasiyor. Ukrayna krizi ilk basladiginda kimi çevrelerin yogun baskilarina maruz kaldi. Biz politikalarimizi ülkemizin çikarlarina göre belirledik. Her iki ülkeyle var olan yakin iliskileri gözeterek atesi harlamak yerine savasi sonlandirmak için çabalamayi tercih ettik. Ülkemizin gayretleri neticesinde varilan tahil koridoru mutabakati, prestiji sarsilan BM'nin son yillarda kaydettigi en büyük basarilardan biridir. Rusya ve Ukrayna arasindaki esir mübadelesindeki rolümüz nedeniyle takdirleri topladik. 

 

"ABD'NIN RUMLARA AMBARGOYU KALDIRMASINI KABUL ETMIYORUZ"

Adalari silahlandiran Yunanistan'in tesvik edilmesi akilla, müttefiklikle bagdasmaz. Tahrik ve gerilim siyaseti, kimsenin hayrina degildir, olmayacaktir. ABD'nin Rumlara silah ambargosunu kaldirmasini kabul etmiyoruz. 

"YUNANISTAN'IN TESVIK EDILMESI MÜTTEFIKLIKLE BAGDASMAZ"

Adalari silahlandiran Yunanistan'in tesvik edilmesi akilla, müttefiklikle bagdasmaz. Tahrik ve gerilim siyaseti, kimsenin hayrina degildir, olmayacaktir

 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °