EMEK VE BARIS PLATFORMU BORNOVA'DA BULUSTU

Izmir’de faaliyet gösteren Emek, Baris ve Demokrasi Platformu’nun Kanaat Önderleri Yemegi, Bornova Belediyesi Kent Arsivi ve Müzesi Dramalilar Köskü'de yapildi. Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug'un ev sahipligindeki yemege, CHP Izmir Il Baskani Deniz

Güncel 2.10.2022 17:51:16 0
EMEK VE BARIS PLATFORMU BORNOVA

Izmir’de faaliyet gösteren Emek, Baris ve Demokrasi Platformu’nun Kanaat Önderleri Yemegi, Bornova Belediyesi Kent Arsivi ve Müzesi Dramalilar Köskü'de yapildi. Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug'un ev sahipligindeki yemege, CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel, Bornova Ilçe Baskani Ertürk Çapin, platformun kurucularindan olan Bornova Belediye Meclis Üyesi Çeto Çamlibel ile Abdurrahman Polat ve diger üyeler katildi. Gecede yaptigi konusmada CHP’nin herkese açik oldugunu ifade eden Yücel, “Bizim üç kirmizi çizgimiz var. Birincisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ikincisi ülkemizin bölünmez bütünlügü ve üçüncüsü de bayragimiz” dedi.

Emek, baris ve demokrasi kelimelerinin üçünün de birbirinden degerli ve önemli anlamlar içerdigini de vurgulayan Yücel, “Emek, en yüce deger. Baris ise ülkemizde ve dünyada her zaman ihtiyaç duyulan bir kavram. Ülkemizde 20 yildir insanlar, etnik kimlikleri, inançlari ve hayata bakis açilari nedeniyle ayristiriliyorlar. Bizim istegimiz, herkesin bir arada olmasi. Biz, kimseye önyargi ile bakmiyoruz. Bu yüzden de CHP’nin kapisi her zaman herkese açiktir” dedi.

Bornova’nin güçlü bir demokratik yapiya sahip oldugunu söyleyen Baskan Mustafa Idug da Bornova Belediyesi olarak yaptiklari çalismalari anlatti. Vatandaslardan gelen taleplere öncelik verdiklerini ifade eden Baskan Idug, “6 tane taziye evini bitirdik. 2022 yili sonuna kadar da bu rakimi 11’e çikarmak istiyoruz. Ayrica istihdam için çalismalar yapiyoruz. Altin Bilezik projemiz ile meslegi olanlari ise yerlestiriyoruz. Bugüne kadar 4 bin kadar kisiyi ise yerlestirdik. Insanlarin ekmeklerini kazanmalarini saglamak, yaptigimiz en önemli çalismalardan biri” diyerek belediyenin egitimden spora kadar birçok alanda Bornovalilarin yaninda oldugunu kaydetti.

Toplantida açis konusmasini yapan Emek, Baris ve Demokrasi Platformu’nun sözcüsü Ugur Alkan ise platformun çalismalarini ve amaçlarini anlatarak, Türkiye’nin daha yasanabilir, demokratik, adaletli bir hukuk devleti olmasini istediklerini belirtti.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °