Egeli Gazetecilerden Büyük Güçbirligi!

Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren gazete, radyo, tv ve haber sitesi sahipleri basta olmak üzere 100’ü askin medya profesyoneli Izmir-Ege Medya Platformu çatisi altinda bulustu.

Güncel 3.10.2022 13:28:04 0
Egeli Gazetecilerden Büyük Güçbirligi!

Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren gazete, radyo, tv ve haber sitesi sahipleri basta olmak üzere 100’ü askin medya profesyoneli Izmir-Ege Medya Platformu çatisi altinda bulustu. 
Basta Izmir olmak üzere Afyon, Usak, Balikesir, Manisa, Aydin, Mugla ve Denizli’den katilimin saglandigi platform Türkiye’nin ilk bölgesel nitelikli mesleki network organizasyonu olma unvanina sahip.
Izmir - Ege Medya Platformu Kurucusu ve Baskani Ahmet Kaplan, Izmir Medya Platformu olarak 2014 yilinda basladiklari yolculugu komsu illerden katilimin artmasiyla birlikte bölgesel nitelikli bir olusuma dönüstürdüklerini belirterek, “Platformumuzun varolus sebebi aslinda meslektaslarimiz arasinda dayanisma, bilgi alisverisini ve iletisimi artirmaktir. Özellikle dijital dönüsümün bütün taslari yerinden oynattigi böyle bir dönemde birlikte olmak her zamankinden daha önemli. Meslege yeni baslayanlarin dinamizmi ile gazeteciligin duayenleri arasinda etkilesimi artirmak zorundayiz” dedi.

110 BULUSMA GERÇEKLESTI
Bugüne kadar platform olarak; siyaset, sivil toplum, yerel yönetimler, is dünyasi ve sektörel organizasyonlar olmak üzere 110’u askin konukla bir araya geldiklerini de belirten Ahmet Kaplan, bu ziyaretler sayesinde meslege yeni adim atan kuruluslarin ve genç gazetecilerin önemli haber kaynaklari ile bulusabilmesine aracilik ettiklerini açikladi.

FARKLI GÖRÜSLER 
AYNI ÇATI ALTINDA
Platformun kesinlikle politik bir boyutu olmadiginin özellikle altini çizen Ahmet Kaplan, “Tamamen mesleki resflekslerle bir araya geldik. Farkli görüslere sahip gazetecilerin bir arada bulunabildigi, çogulcu bir ag yapisiyla öne çikiyor. 
Hepimiz bir kavram olarak kutuplasmanin neyi ifade ettiginin farkindayiz. Bugün Türkiye’nin toplum katmanlarinda birbirini tehdit olarak gören farkli mahalleler ve komünler olusturuldu. Biz her alanda yasanan ötekilestirme ve kutuplastirmaya karsi ülkemizin ihtiyaç duydugu Kuvayi Milliye ruhunu kendi mesleki alanimizda basarabiliyorsak bu ülkemiz içinde önemli bir kazanimdir “ seklinde konustu.
EN BÜYÜK BÖLGESEL MESLEKI NETWORK
Bu amaçlarin disinda tüm medya bilesenlerinin bir araya geldigi mesleki profesyonellerin, tecrübe ve deneyimlerini birbirleri ile paylasma, ortak paydaslar olusturma gibi çesitli mesleki konularda da önemli isleve sahip oldugunu dile getiren Ahmet Kaplan, “Türkiye’de tek bölgesel nitelikli mesleki bir network olusturduk. Bu network daha da büyümeye devam edecek. Çünkü mesleki networkler kisilere farkli bir bakis açisi kazandirir ve meslegindeki profesyonellik ve deneyimi artirir. Meslekte güçlü bir aga sahip olmak meslek basari seviyesini etkileyen bir faktördür. Meslege profesyonel bakis açisi, yeni bilgiler kesfetme gibi çesitli avantajlar sunmaktadir. Bütün bunlarla birlikte sektörümüze yönelik her türlü birlikteligi meslegimiz adina da bir kazanim olarak görüyoruz” diye konustu.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °