Erdogan: Katilim Finans, finansal sistem içinde hak ettigi yere gelmeli

Istanbul Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen Katilim Finans Strateji Belgesi Tanitim Toplantisi'nda konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Katilim Finans'in finansal sistem içinde hak ettigi yere gelmesi için üzerlerine düseni yapmaya hazir olduklarini k

Güncel 3.10.2022 12:34:00 0
Erdogan: Katilim Finans, finansal sistem içinde hak ettigi yere gelmeli

ISTANBUL (IGFA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Katilim Finans Strateji Belgesi tanitim toplantisinda konustu.

Türkiye'nin her alanda oldugu gibi ekonomide de hedeflerini küresel ligin en üst siralarina çikarmak için böyle bir süreçte bu tür çalismalarin çok daha anlamli olduguna inandigini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, Katilim Finans'in finansal sistem içinde hak ettigi yere gelmesi için üzerlerine düseni yapmaya hazir olduklarini söyledi.

"Enflasyonun da üstesinden gelecegiz, Türkiye yüzyilini hep birlikte insa edecegiz" diyen Cumhurbaskani Erdogan, "Küresel ekonomik kriz sürekli yeni sorunlara da yol açarak dünyayi kasip kavurmayi sürdürüyor. Yasanan sorunlarin en çok etkiledigi alanlarin basinda ise finans kesimi geliyor. Esasen finans sisteminin bunun ötesinde sikintilari, çarpikliklari, çikmazlari da vardir. Daha açik bir ifade ile temel görevi tasarruflari dogru yatirimlara yönlendirerek ekonomik büyümenin lokomotifi olmasi gereken finansal sistem artik bu görevini yerine getiremiyor. Geldigimiz noktada finans sisteminin üretimi ve ticareti besledigi bir ekonomik düzenin yerini adeta tüm diger sektörlerin finans sektörünü besledigi sagliksiz ve sürdürülemez bir yapi almistir" diye konustu.

 

https://youtu.be/IqEdIV7bkf4

"ALGININ DÖNÜSÜMÜNE ILK ADIM ISIM DEGISIKLIGI ILE OLABILIR"

Katilim finans kuruluslarinin bankalardan bir farkinin olmadigina iliskin genel bir alginin toplumda yer edindigini ifade eden Erdogan, bu algiyi dönüstürmenin ilk adimi konusunda da halen kullanilan 'Katilim Bankasi' isminin 'Katilim Finans Kurumu' seklinde degistirilmesi önerisini gündeme getirdi.

Katilim Genç Gelisim Programi'nda dereceye girenlere sertifikalarini teslim etti.

 


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °