DEVA Partisi Izmir Il Baskani Seda Kaya Ösen: “22 Eylem Planiyla Seçime Girecegiz”

Izmir Ege Medya Platformu üyesi gazeteci- yazarlar ile bulusan DEVA Partisi Izmir Il Baskani Seda Kaya Ösen, gündeme dair önemli açiklamalarda bulundu. 22 eylem planiyla seçim hattina gireceklerini kaydeden Ösen, il yönetim kurulumuzda ilk kez siyaset yap

Güncel 5.10.2022 17:11:00 0
DEVA Partisi Izmir Il Baskani Seda Kaya Ösen:  “22 Eylem Planiyla Seçime Girecegiz”

OLUMLU TEPKILER ALIYORUZ
Izmir Ege Medya Platformunun çesitli siyasi partilerin temsilcileri ile bir araya geldigi bulusmalar kapsaminda DEVA Partisi Izmir Il Baskani Seda Kaya Ösen ile bir araya geldi. Partisinin çesitli konulara iliskin politikalarini anlatan Seda Kaya Ösen, ”Üye sayimiz her geçen gün artmaktadir. Ülkemizin içinde bulundugu istikrarsizlik ve güvensizlik ortaminda DEVA Partisi vatandaslarimiza umut oldu. Yerel ve ulusal konjonktürde oldukça olumlu tepkiler aliyoruz ve bu ilgiyi karsiliksiz birakmiyoruz. Somut politika önerilerimizi ortaya koydugumuz Eylem Planlarimizin 12.sini yayinladik. Toplamda 22 Eylem Planiyla seçim hattina girecegiz. Böylece iktidara geldigimizde elimizdeki eylem planlarimizla hemen ise koyulacagiz. Bizi diger partilerden farklilastiran da gelecege yönelik attigimiz somut adimlar” dedi. 
Ösen, eylem planlarinin kamuoyuyla simdiden paylasildiginin altini çizerek “Her politik eylemimizin süresini, bütçesini planlayip yayinladik. Biz, kriz ortamindan çikisin reçeteleri olarak tanimladigimiz eylem planlarini tüm partilerin ve hükümetin kullanimina simdiden sunuyoruz. Onlar yapmazsa, biz iktidara geldigimizde yapacagiz” seklinde konustu. 

“KADINLARIN, GENÇLERIN VE ENGELLILERIN
TEMSILIYET ORANINI ARTTIRACAGIZ” 
Izmir’in tek kadin il baskani olan Seda Kaya Ösen, partinin kota uygulamalarinin önemine de vurgu yapti. Kota uygulamalariyla partide kadin ve genç temsiliyetinin arttigini dile getiren Ösen “Herkese politik arenanin kapilarini açiyoruz. Partimizde %35 cinsiyet, %20 genç, %1 engelli kotasi bulunuyor. Türkiye gibi gelismekte olan ülkelerde kota uygulamalarini; kadinlarin, gençlerin ve engelli vatandaslarimizin temsil edilmesi, desteklenmesi bakimindan önemli görüyoruz. Özellikle ülkemiz nüfusunun yarisi kadin fakat mecliste temsil orani %17. Bu kadinlarin siyasete girme potansiyelinin olmadigi anlamina gelmiyor. Aksine siyasete katilacak yetkinlikte birçok kadin bulunuyor. Iste biz çesitli sebeplerle siyasetten uzak duran kadinlari da kota ve tesvik sistemleri ile partimize davet ediyoruz. Bununla birlikte il yönetim kurulumuzda ilk kez siyaset yapma orani, yüzde seksen oraninda. Bu rakamlar bize siyasete olan ilginin cinsiyet, yas ve tecrübeyle ilgili olmadigini gösteriyor. Demek ki insanlarin tesvik edilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Iste bu dogru kararlarla Cumhuriyet tarihinin en hizli teskilatlanan partisi olduk zaten. Bu da Türkiye siyasetinde bir ilktir” dedi.

“ÜNIVERSITELI GENÇLERIMIZIN 
CIDDI BARINMA SORUNU VAR”
Gençlik Çalismalarindan Sorumlu Il Baskan Yardimcisi Ahmet Güngör, ögrencilerin barinma sorununa isaret ederek özellikle üniversitelerin çevresinde evlerin fahis fiyatlarla kiralandigini belirtti. Bu durumun ögrencilere ve ailelerine yük oldugunu belirten Güngör, sorunun yönetimsel bir kriz olduguna isaret etti ve “10 tane yüksek ögretim kurumuna ev sahipligi yapan Izmir gibi metropol bir ilde ögrencilerimizin barinma sorununun asilamamasi mevcut yönetiminin basiretsizliginin bir isaretidir. Üniversitelerin açilmasiyla birlikte her yil yasanan sorun katlanarak büyüyor fakat yönetim hiçbir önlem almiyor" dedi. 
Mevcut iktidarin kötü politikalari nedeniyle ögrencilerin omuzlarina tasinmasi mümkün olmayan bir yük bindirildigini dile getiren Güngör “Izmir'de bulunan toplamda 10 yüksekögretim kurumunda, yaklasik 175-180 bin ögrenci arkadasimiz egitim görmektedir. Kiralik evlerin ve özel yurt fiyatlarinin geçen yila göre %100’ü asan oranlarda zamlandigini; hatta bazi yerlerde bu oranlarin çok daha uçuk oldugunu görüyoruz ve biliyoruz. Bu rakamlar bir ailenin katlanabilecegi ölçüde degildir. Nitekim barinma masraflarina karsilayamayan aileler ve ögrenciler maalesef çareyi okullarini dondurup evlerine geri dönmekte buluyor. Barinma sorununun yaninda gida, ulasim, sosyal aktive gibi giderlerin de mevcut enflasyon nedeniyle katlanilamaz hale geldigini ayrica belirtmek istiyoruz. Kayit dönemlerinde sehir disindan ilimize gelecek pek çok arkadasimiz bize ulasip konum ve fiyatlar hakkinda yardimci olmamizi talep ettiler. Elimizden geldigince DEVA ailesi olarak arkadaslarimiza destek olmaya çalistik ve hala çalisiyoruz.” diye konustu.
SIGINMACI SORUNUNU ÇÖZECEGIZ!
DEVA Partisi Parti Içi Egitim ve Insan Kaynaklarindan Sorumlu Il Baskan Yardimcisi Mesut Izzet Güven, kamuoyuyla paylasilan son eylem planinin siginmaci sorununun çözümü ve düzensiz göçün önlenmesine yönelik politika önerilerini içerdigini aktardi. Türkiye’de acilen çözülmesi gereken ciddi bir düzensiz göç ve siginmaci sorunu oldugunu ve bu sorunun çözümü için simdiye kadar hazirlanmis en kapsamli çalismayi yaptiklarini belirten Güven söyle konustu:
“Mevcut hükümetin göçmen politikalarinin çok kötü yönetilmesi nedeniyle siginmacilarin ve düzensiz göçün Türkiye’ye maddi ve sosyal açidan büyük zarar verdigini ve Türkiye’nin bu sekilde bir misafirperverlige daha fazla tahammülü olmadigini öngörmekteyiz. DEVA Partisi olarak her konuda oldugu gibi bu sorunla ilgili gerekli çalismalar yapildi ve kamuoyuyla paylasildi. Bu baglamda düzensiz göç ve siginmaci sorununun çözümüne yönelik eylem planimiz sekiz baslik altinda derlendi. Bu basliklar sürecin etkin bir sekilde yönetilmesi için örgütsel ve kurumsal alt yapinin hazirlanmasi; halka dogru bilgilerin aktarilmasi ile seffafligin saglanmasi ve dezenformasyonun önlenmesi; sinir güvenliginin saglanmasi; ülke içindeki göçmenlerin kamu düzenine yönelik tehditlerinin kaldirilmasi; göçmenlerin kayit disi istihdam sorunlari; istisnai vatandasliklarin sona erdirilmesi; uluslararasi isbirlikleriyle Türkiye üzerindeki göçmen yükününün paylasilmasi, kaldirilmasi Suriyeli göçmenlerin iade sürecinin gerçeklestirilmesi olarak siralanmistir.”
Izmir Ege Medya Platformu Baskani Ahmet Kaplan ise seçim sath-i Mailine girdigimiz su süreçte siyasi partilerin temsilcileri ile bir araya gelerek gerek çalismalari hakkinda gerekse kent ve ülkemize yönelik çözüm ve önerilerini dinleme imkani bulduklarini kaydederek, diger siya partilerle de bu bulusmalari gerçeklestirerek, çözüm önerilerini dinlemek istediklerini açikladi.
Izmir Ege Medya Platformu Deva Partisi Izmir bulusmasinda Il Baskani Seda Kaya, Ösen ile birlikte Kurumsal Iletisimden sorumlu Il Baskan yardimcisi Dilem Kapkin, Parti içi egitim ve Insan haklarindan sorumlu Il Baskan yardimcisi Mesut Güven,Gençlik çalismalarindan sorumlu Il Baskan Yardimcisi Av. Ahmet Güngör, Il Sekreteri Pinar Güngör Özinan, Konak Ilçe Baskani Ali Riza Uygur’da hazir bulundu.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °