'Dostum Kardesim'in çekimleri üç ülkede tamamlaniyor

Azerbaycan yapimi “Dostum Kardesim” isimli sinema filminin yapimciligini Zamin Mohsumov ve senarist ve yapimci Nicat Manali üstlendi.

Kültür-Sanat 6.10.2022 09:58:00 0

ISTANBUL (IGFA) - Yazdigi ve yapimini üstlendigi efsane yapimlara bir yenisini ekleyen Nicat Manali milli kahramanlarin hayatlarini konu alan filmleri yazmayi ve çekmeyi kendisine hedef edindi. Azerbaycan’in milli kahramani Mübariz Ibrahimovun hakkinda  10 yil önce yazdigi senaryoyu da beyaz perdeye tasimak için çalismalarini tamamladi.

Mubariz ibrahimov filminin Türkiye piyer produksiyonu  ise Yalçin Çoban üstlendi. “Dostum Kardesim” isimli sinema filmine Türkiye çekimleriyle baslayan Nicat Manali, Özbekistan çekimlerinden sonra yapimi Azerbaycan’da tamamlamayi planliyor.

Türk oyuncular Turgay Tanülkü, Sevil Akil, Erol Yavan sinema filminde yer alirken  Mahmut Ali Guseyinov, Cavidan Kesemenli, Bahar Hamzaeva, Samil Süleymanli gibi uluslararasi platformlarda önemli basarilara imza atmis isimlerde Türk oyuncularla basrolü paylastilar. “Dostum Kardesim” isimli sinema filminin yönetmen koltugunda yine önemli bir isim, Natiq Nevruzov otururken görüntü yönetmenligini Akan Aciksoz üstlendi.

Basarili senarist ve yapimci Nicat Manali “Kahramanlarimizi yazarken ben inanilmaz gurur yasiyorum Türk dünyasinin kahramanlarini yazip sinemaya geçirmeye devam edecegim yeni nesil vatanseverligi onlardan bu filmlerle görecek, böyle bir yükümlülügü üzerime almisken çok kaliteli ekipler kurarak yoluma devam edecegim” dedi.

“Dostum Kardesim” isimli sinema filmi çekildigi Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistan’da ayni tarihte vizyona girmesi planlanirken birçok ülkede gösterime sokmak için çalismalar devam ediyor.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °