Batur’dan Soyer’e hizmet binasi tesekkürü

Konak Belediye Baskani Abdül Batur, bes ayri tasinmazin Büyüksehir Belediyesine devrine karsilik Konak Belediyesi’nin Basmane’de yeni hizmet binasinin yapimini üstlenme önerisi karsisinda “Bu Konak Belediyesi’ne yapilmis en büyük yardim için kendisine çok

Güncel 6.10.2022 19:43:00 0
Batur’dan Soyer’e hizmet binasi tesekkürü

Konak Belediye Baskani Abdül Batur, bes ayri tasinmazin Büyüksehir Belediyesine devrine karsilik Konak Belediyesi’nin Basmane’de yeni hizmet binasinin yapimini üstlenme önerisi karsisinda “Bu Konak Belediyesi’ne yapilmis en büyük yardim için kendisine çok tesekkür ediyorum, sükranlarimi sunuyorum” dedi. Konak Belediye Meclisi’ne ait bes tasinmazin verilmesi karsiliginda Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin Konak Belediyesi yeni hizmet binasinin yapi ile ilgili gerekli çalismalarin yapilabilmesi için Konak Belediye Meclisi oy çoklugu ile Baskan Batur’a yetki verdi.

Konak Belediye Meclisi, Ekim ayinin ikinci toplantisini Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçeklestirdi. Konak Belediye Baskani Abdül Batur’un yönettigi oturumu, CHP Konak Ilçe Baskani Akin Küçükogullarindan, MHP Konak Ilçe Baskan Yardimcisi Fatih Yildirim da takip etti. Konak Belediye Meclisi’nin en önemli gündem maddesi, Konak Belediyesi’ne ait bes tasinmazin Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne devri karsiliginda, Konak Belediyesi’nin Basmane’de yeni hizmet binasini Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin yapmasina yönelik gerekli inceleme arastirmanin yapilmasi için Baskan Batur’a yetki verilmesi önergesi oldu. Söz konusu tasinmazlar arasinda Tepecik Kapali Pazaryeri, Göztepe Otoparki ve geçtigimiz günlerde 100. Yil Ani Evi olarak açilisi yapilan Yemisçizade Alanyali Konagi bulunuyor. Konak Belediye Baskani Abdül Batur, bugün söz konusu devir islemlerinin hemen yapilmayacagini, Konak Belediyesi ve Büyüksehir Belediyesi heyetlerinin bu konuda görüsmeler yapacagini, islerin hizli yürümesi için Konak Meclisi’nden yetki istedigini söyledi.

Batur: Baskan Soyer’e tesekkürlerimi sunarim
Baskan Batur, 30 Ekimdeki depremde en fazla etkilenen belediyelerden birinin de Konak Belediyesi oldugunu belirterek Basmane’deki eski cam bina denilen hizmet binasini depremde zarar gördügü için yikmak mecburiyetinde kaldiklarini hatirlatti. Bu gelisme üzerine hizmet binasinin yeniden yapilmasinin gündeme geldigini ifade eden Baskan Batur, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in Konak Belediyesi’ne ait bes tasinmazin devri karsiliginda hizmet binasinin yapimini üstlendikleri için tesekkür etti. Baskan Batur, “Basmane’de yeni hizmet binasi için bundan önce sizlerin de destegi ile Iller Bankasi’ndan 100 milyonluk yapim kredisi çikmisti. Bu kredinin kullanilmasi için simdiye kadar bir sey yapmadik. Kredi faizlerinin ne boyuta geldigini hepiniz biliyorsunuz. Özel bankalardan alacagiz çünkü Iller Bankasi teminatiyla. O dönem için avantajliydi ama su anda avantajli degil. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tunç Soyer ile yaptigimiz görüsmelerde bir takas yaparsak en azindan bizim cebimizden herhangi bir sey çikmaz, en güzeli de faiz yükü ve diger yüklerden kurtulmus oluruz dedik. Buradan kendisine çok tesekkür ediyorum. Konak Belediyesi’ne yapilabilecek en güzel hizmeti ve yardimi yapti. Buradan kendisine tesekkürlerimi ve sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Batur: Belediye kasasindan bes kurus çikmayacak
Yapilacak takas ile Konak Belediyesi’nin kasasindan bes kurus çikmadan yeni hizmet binasinin yapilacaginin altini çizen Batur, “Nakit sikintisinin yasandigi bu ülkede, ekonomik sikintinin hat safhada oldugu bu ülkede, bu sekilde basaracagiz. Zaten hizmet binasina da ihtiyacimiz var. Su anda yedi tane ayri birimde hizmet üretmeye çalisiyoruz. Vatandas bir oraya gidiyor bir buraya gidiyor. Güzel de bir proje yaptik en güzel sekilde bunu degerlendirmek istiyoruz. Konu tamamen budur” dedi.

Her sey açik, seffaf, net
Yapilmak istenen takasin farkli anlamlara çekilmek istenmesini de anlamadigini söyleyen Batur, “Açik, seffaf, net. Bunda anlamayacak hiçbir sey yok. Bunlarla uzlasiyi sagladiktan sonra, ihale bittikten sonra, insaat yapim ve bu islerin takasi ile ilgili gene belediye meclislerimizden hem Büyüksehir Belediye Meclisinden hem Konak Belediye Meclisinden yetki isteyecegiz. Yani bugün bu is bitmiyor. Biz yol almak için yapiyoruz bunu, hizli yol alalim istiyoruz” diye konustu.

Baskan Batur’a oy çoklugu ile yetki verildi

Izmir Büyüksehir Belediye Baskanliginin 03.10.2022 tarih ve 978968 sayili yazisi ile; "Izmir Büyüksehir Belediyesi projelerinde kullanilmak üzere Konak Belediyesi mülkiyetindeki Konak Ilçesi, Güney Mahallesi 8055 ada, 1 nolu tasinmaz üzerindeki zemin üstü müstemilat, Konak Ilçesi, Göztepe Mahallesi 946 ada 3 nolu tasinmaz ve üzerindeki katli otopark binasi, Konak Ilçesi, Natirzade Mahallesi 119 ada 4 nolu tasinmaz (Alanyali Konak), Konak Ilçesi Fettah Mahallesi, 374 ada 29 ve 33 nolu tasinmazlarin Izmir Büyüksehir Belediyesine devrine karsilik Konak Belediyesi mülkiyetindeki Konak Ilçesi, Ismet Kaptan Mahallesi 1041 ada 18 nolu tasinmaz üzerine insaa edilecek olan Konak Belediyesi Hizmet Binasinin insaa bedelinin Izmir Büyüksehir Belediyesince karsilanmasi ile ilgili verilen önerge üzerine gerekli çalismalarin yapilmasi için Konak Belediye Meclisi oy çoklugu ile Konak Belediye Baskani Abdül Batur’a yetki verdi.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °