ERÜ ECZAAKDER'e akredite oldu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacilik Fakültesi Eczacilik Egitimi Programlarini Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (ECZAKDER) tarafindan yeniden akredite edildi.

Güncel 7.10.2022 07:44:00 0
ERÜ ECZAAKDER

Mehmet UZEL (KAYSERI IGFA)

ERÜ Eczacilik Fakültesi’nin ECZAKDER tarafindan yeniden akredite edilmesi nedeniyle Sabanci Kültür Sitesi’nde gerçeklestiren akreditasyon belgesi takdim törenine; Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Oktay Özkan, Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mükerrem Betül Aycan, ECZAKDER Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mesut Sancar ve Prof. Dr. Sule Apikoglu ile akademisyenler ve ögrenciler katildi. 

Etkinlikte konusan Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mükerrem Betül Aycan, akreditasyon süreci hakkinda bilgiler verdi.

Türk Eczacilar Birligi 12. Bölge Kayseri Eczacilar Odasi Baskani Ugur Nuri Akin da konusmasinda ERÜ Eczacilik Fakültesi’ni tebrik etti.

ECZAKDER Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mesut Sancar ise yaptigi konusmada ECZAKDER’in faaliyetleri hakkinda bilgiler verdi.

Sancar, “Akreditasyon uygulamalari, sadece ticari mal ve hizmetler için degil, bir yüksekögretim kurumunda verilen egitimin kalitesinin yükseltilmesine ve o kurumun kamuoyu tarafindan taninmasina olanak saglar. Yüksekögretim kurumlarinda kalite güvencesinin en önemli amaci, ögretim programlarina kayitli ögrencilerin hedeflenen yeterliliklere ulasabilmesinin güvence altina alinmasidir” dedi.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Oktay Özkan da konusmasinda akreditasyon süreçlerinin önemine degindi.

Özellikle arastirma üniversiteleri açisindan akreditasyon programlarinin olmazsa olmazlar arasinda yer aldiginin altini çizen Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Oktay Özkan, “Akreditasyon süreçleri zorlu süreçlerdir. Ve bu süreçlerin üniversitemize çok büyük de katkilari vardir. Biz Erciyes üniversitesinde çok ciddi bir arastirma potansiyeline sahibiz. Bunun en büyük nedeni de genç bir akademisyen portföyüne sahip olmamizdir. Bugüne kadar çok ciddi bir emekle çok basarili isler yapti üniversitemiz. Eczacilik fakültemiz daha önce de bu akreditasyon sürecini geçirmis ve ikinci defa akredite oluyor. Hakikaten sürdürülebilirlik çok önemli. Bu sürdürülebilirligi sagladiklari için eczacilik fakültemizin her bir mensubuna tesekkür ediyoruz” diye konustu.   

“Üniversitemiz ve Eczacilik Fakültemiz, nitelikli egitim-ögretim kadrosu ve gelisen altyapi imkânlarimiz sayesinde, arastirma-gelistirme, Üniversite-sanayi isbirlikleri, lisans ve lisansüstü egitimi ile her geçen gün ilerleme kaydederek, yeni basarilara imza atmaktadir” diye konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mesut Sancar ve Prof. Dr. Sule Apikoglu tarafindan akreditasyon belgesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Oktay Özkan ile Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mükerrem Betül Aycan’a takdim edildi.


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °