DEVA Partili Bilgiç, Disisleri'ni uyardi

DEVA Partisi Genel Baskanlik Disisleri ve Güvenlik Politikalari Koordinatörü Abdurrahman Bilgiç, Türkiye ile Libya Ulusal Birlik Hükûmeti arasinda 3 Ekim’de imzalanan Mutabakat Belgesi’ni degerlendirdi.

Güncel 6.10.2022 18:23:00 0
DEVA Partili Bilgiç, Disisleri

ANKARA (IGFA) - DEVA Partili Abdurrahman Bilgiç, Libya’da Trablus Hükûmeti ile hidrokarbonlar alaninda imzalanan mutabakat muhtirasi üzerine yaptigi açiklamada Disisleri Bakanligi’na uyarilarda bulundu.

Bilgiç, “Eger Misir’i ve Libya’daki Temsilciler Meclisi’ni ikna etme yolunu bulmazsaniz, Yunanistan’a istismar ve propaganda imkâni tanirsiniz. Dünyayi karsiniza alirsiniz” dedi.

Sosyal medya hesabindan video yayinlayan Bilgiç, Türkiye’nin Akdeniz’de uluslararasi hukuktan kaynaklanan haklarini korumasi gerektigini vurguladi.

https://twitter.com/A_Bilgic_/status/1577736533255327744

Hatirlanacagi gibi, Türkiye ile Libya’daki Ulusal Birlik Hükûmeti arasinda mutabakat muhtirasi imzalanmasinin üzerine Yunanistan Disisleri Bakani Nikos Dendias dün yaptigi basin toplantisinda “Avrupa Birligi, ABD, Almanya ve Misir’in Türkiye’nin uygulamalarini kinadigini görmekten memnunuz” açiklamasinda bulunmustu.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °