ERDOGAN’DAN DEZENFORMASYON YASASI YORUMU: “GEREGI DE NEYSE ONU DA INSALLAH YAPACAGIZ. YASA BU NOKTADA ZENGIN, GÜÇLÜ BIR YASA”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, TBMM Genel Kurulu’nda görüsmeleri devam eden ‘sansür yasasi’ hakkinda “14 madde Meclis Genel Kurulu’ndan geçti. Bu yasanin çikisiyla beraber insallah bunlari ciddi manada frenleyecegiz ve geregi de neyse onu da insallah

Güncel 7.10.2022 14:13:00 0
ERDOGAN’DAN DEZENFORMASYON YASASI YORUMU: “GEREGI DE NEYSE ONU DA INSALLAH YAPACAGIZ. YASA BU NOKTADA ZENGIN, GÜÇLÜ BIR YASA”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, TBMM Genel Kurulu’nda görüsmeleri devam eden ‘sansür yasasi’ hakkinda “14 madde Meclis Genel Kurulu’ndan geçti. Bu yasanin çikisiyla beraber insallah bunlari ciddi manada frenleyecegiz ve geregi de neyse onu da insallah yapacagiz. Yasa bu noktada zengin, güçlü bir yasa” diye konustu. Erdogan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun açikladigi ve CHP’nin TBMM’ye sundugu yasa teklifi için, “Bu beyefendi getirdi bunu gündeme koydu. Bu da ne oldu? Bu pek pas vermekten de anlamaz ama farkinda olmadan bize bir pas verdi. Bizim de golü atmamiz lazim. Bilmiyor benim ömrümüm santraforlukla geçtigini” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Çekya'nin baskenti Prag'da dün düzenlenen Avrupa Siyasi Toplulugu toplantisinin ardindan dönüs yolunda, geziye katilan uçaktaki medya mensuplarina açiklama yapti. Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi’nin sitesinde yayinlanan bilgilere göre Erdogan’in yaptigi açiklamalar söyle:

“BAYRAM DEGIL SEYRAN DEGIL, NEREDEN ÇIKTI BU IS?”

“Aslinda Kiliçdaroglu'nun ortaya attigi bu tez, siyaseti ne kadar bilmedigini, kendisinin bir siyaset fukarasi oldugunu gösteriyor. Bir defa ortada su anda yasal bir düzenlemeyi gerektirecek bir durum yok ki. Su anda bu haliyle kizlarimiz üniversiteye, ortaögretime gidebiliyor mu, polis olabiliyor mu, asker olabiliyor mu? Evet. Bütün bunlar su anda var mi? Var. Simdi böyle bir durum ortadayken, bayram degil seyran degil, nereden çikti bu is? Sen dürüstsen o zaman gel bunu anayasaya alalim ki bundan sonra kimse bu isin üzerinde oynayamasin. Hemen ne yaptilar?

“AILE FILAN HEPSI BU ISIN IÇINDE. ÖYLE BIR SEY YAPIYORUZ KI HADI BAKALIM GÖRELIM SENI”

Onun malum bir adami var. 'Desteklemeyecegiz.' dedi. Bunu söylemeye basladilar. Öyle de olsa su anda ben çalismayi baslattim. Adalet Bakanimin riyasetinde su an itibariyla gerek Bekir Bey gerek Anayasa Komisyonu Baskanim, Adalet Komisyonu Baskanim, onlar su anda bu çalismayi yapiyorlar. 'Yaniniza milletvekili arkadaslarimizi, MYK’den arkadaslarimizi da alin çalismayi hazirlayin' dedim. Devlet Bey ile de görüstüm bu konuyu. Insallah bu isi hemen Meclis'e sunalim. Tabii ne olarak sunacagiz? Anayasa degisikligi olarak. Insallah arkadaslar güzel bir hazirlik yapacaklar ve bu hazirligi da Meclis'e sunacagiz. Aile filan hepsi bu isin içinde. Öyle bir sey yapiyoruz ki hadi bakalim görelim seni. Bu iste ne kadar samimisin, degilsin, bunu burada görecegiz.

“BIZ KIMLERIN LGBT’CI OLDUGUNU BILIYORUZ ZATEN”

Aile kavrami bizim olmazsa olmazimiz zaten. Çünkü güçlü bir millet, güçlü aileden olur. Simdi bizim bunun çalismasini da yapmamiz lazim. Çünkü son zamanlarda topluma LGBT’yi soktular. LGBT ile birlikte de bizim aile yapimizi bunlar dejenere etmenin gayreti içerisine girdiler. Öyleyse biz olmasi gereken ne ise onu yapacagiz. Biz kimlerin LGBT’ci oldugunu biliyoruz zaten. Ama bunu da aile olarak gelip oraya koyalim. Burada da çiksin bakalim neresinden savunacak onu da görelim.

“FARKINDA OLMADAN BIZE BIR PAS VERDI. BIZIM DE GOLÜ ATMAMIZ LAZIM”

Basörtüsüyle alakali herhangi bir sey yoktu. Niye? Çünkü bizim böyle bir problemimiz yoktu. Çözmüsüz bunu. Simdi biz bunu çözdügümüze göre bu bizim gündemimizde niye olsun? Bu beyefendi getirdi bunu gündeme koydu. Bu da ne oldu? Bu pek pas vermekten de anlamaz ama farkinda olmadan bize bir pas verdi. Bizim de golü atmamiz lazim. Bilmiyor benim ömrümüm santraforlukla geçtigini. Artik Allah’in izniyle Sayin Kiliçdaroglu gibileri bu ülkenin basina gelemeyecegine göre bu millet bunlari derdest etti, bitti. Bundan sonra artik benim milletim çok daha özgür bir hayatin tadini yasayacak. Bir defa yasal bir düzenlemeyi gündeme getirmesi bile çok çok gayriciddidir. Üstelik de o masanin etrafinda olanlardan bir tanesi, utanmadan sikilmadan 'Biz de destekleyecegiz.' diyor. Kimlerin oldugunu anlayin artik. Gazi verdiler, sonra da destekliyoruz diyorlar.”

“YASA BU NOKTADA ZENGIN, GÜÇLÜ BIR YASA”

“Dezenformasyonla mücadele yasasiyla ilgili 14 madde Meclis Genel Kurulu’ndan geçti. Bu yasanin çikisiyla beraber insallah bunlari ciddi manada frenleyecegiz ve geregi de neyse onu da insallah yapacagiz. Yasa bu noktada zengin, güçlü bir yasa.”

KILIÇDAROGLU’NUN ABD GEZISI IÇIN: “MEVLA DÜNYAYI KULLARI IÇIN YARATMIS. HERKES ISTEDIGI YERE, ISTEDIGI ZAMAN GIDEBILIR”

"Onlar beni iyi takip etmiyorlar. Biz, bir defa ilk seçimi yaptigimizda ve bu seçimden de açik ara büyük bir basariyla birinci parti olarak çiktiktan sonra gitmistik. Ben o zaman bir Avrupa seyahati yaptim, Avrupa ülkelerini dolastim. Bir de Amerika’ya gittim. Avrupa’da Chirac'la, Schröder'le görüsmüstük. Lüksemburg’un Basbakani Jean-Claude Juncker’le de görüsmüstük. Hatta Juncker’e bir gazeteci ‘Siz normalde seçilmisleri karsiliyorsunuz’ demisti. O da dedi ki 'Demokrasi sandiktir. Biz sandiktan çikana saygi duyariz. Cumhurbaskani Erdogan sandiktan çikti. Ben, ona demokrasinin geregi olarak saygi duyuyorum ve kimseyi de rahatsiz etmesin.' Geldi beni bir de havaalanina kadar ugurladi. Ben Bay Kemal'i de hiç önemsemiyorum, gidebilir. Mevla dünyayi kullari için yaratmis. Herkes istedigi yere, istedigi zaman gidebilir. Yani onun bu derdi bizi niye ilgilendirsin?"


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °