Istanbul Devlet Senfoni Orkestrasi yeni sezonu Beyoglu Kültür Yolu Festivali’nde açti

Kültür ve Turizm Bakanliginin bes sehirde çok daha kapsayici etkinliklerle yayginlastirdigi Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoglu Kültür Yolu Festivali’nde sezon açilis konserini gerçeklestiren Istanbul Devlet Senfoni Orkestrasi (

Kültür-Sanat 8.10.2022 09:58:00 0
Istanbul Devlet Senfoni Orkestrasi yeni sezonu Beyoglu Kültür Yolu Festivali’nde açti

ISTANBUL (IGFA) - 1 Ekim’de baslayan Beyoglu Kültür Yolu Festivali, operadan baleye, tiyatrodan sinemaya, edebiyattan dansa, müzikten dijital sanatlara, sergilerden sohbetlere herkesin kendi begenisine ve ilgisine uygun 1000’den fazla etkinlikle sürüyor. Festival kapsaminda IDSO Denizbank Konserleri’nin 2022-2023 sezonu açilis konseri, Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda yapildi. Sef Alexander Rahbari?’nin yönetiminde ve keman sanatçisi Kirill Troussov’un solistliginde gerçeklesen konserde, IDSO izleyicilere enfes bir müzik ziyafeti yasatti. IDSO, festival kapsaminda Sef Hasan Niyazi Tura yönetiminde ve korno sanatçilari Cenk Sahin ile Mahir Kalmik solistliginde 14 Ekim’de AKM Tiyatro Salonu’nda bir konser daha verecek.

Mehmet Akif’i torunu anlatti

Misir Apartmani’ndaki Mehmet Akif Ersoy Hatira Evi’nde, Mehmet Akif’in son günlerini torunu Selma Argon Ersoy ziyaretçilerle paylasti. Festival kapsaminda Istanbul Kültür Sanat Vakfi (IKSV) tarafindan düzenlenen Filmekimi de sinemaseverlerle bulustu. Cannes, Berlin ve Venedik film festivallerinden ödüllü yapimlarin yer aldigi Filmekimi, festival rotasindaki 1948 Atlas Sinemasi’nda 16 Ekim’e kadar sinemaseverleri agirlayacak. 

Refik Anadol’dan ‘Alkazar Rüyasi’

Dünya çapinda dijital sanat sergilerine imza atan Refik Anadol’un HOPE Alkazar için özel olarak tasarladigi interaktif enstalasyon sanatseverlerin begenisine sunuldu. “Hafizasinda sayisiz hatirayi saklayan, Istanbul’un köklü geçmise sahip mekanlarindan biri olan eski Alkazar Sinemasi rüya görseydi bu rüya neleri içerirdi?” sorusundan yola çikan eser, sinema, sanat ve sporun birlesimiyle farkli bir deneyim sunuyor. 100'den fazla eski Yesilçam filmini ve bu filmlere ait görüntüleri yapay zekâ teknolojileriyle isleyen eserde, insanlar ilk defa katilimci olarak kolektif bir pigment halinde sahnenin bir parçasi da oluyor. 

90’lar ruhunu yasatan konser

AKM Tiyatro Salonu’nda Elif Çaglar konser verirken, AKM Türk Telekom Açik Hava Sahnesi’nde Eda Özülkü, Ferda Anil Yarkin, Jale, Metin Özülkü, Reyhan Karaca ve Sibel Alas “Simdi 90’lar” temasiyla izleyicilerle bulustu. Sishane Meydan Açik Hava Sahnesi’nde de Koray Avci sahne aldi.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °