Iki milli tohum görücüye çikti

Hektas’in tohum alaninda faaliyet gösteren sirketi Areo Tohumculuk, ‘Volkan’ ve ‘Selçuk Bey’ isimli iki yeni yerli pamuk tohumunu, 7 Ekim Dünya Pamuk Günü’nde kamuoyuna duyurdu.

Güncel 9.10.2022 10:46:00 0
Iki milli tohum görücüye çikti

ISTANBUL (IGFA) - Türkiye’de akilli tarimin öncüsü Hektas’in 2019 yilinda bünyesine kattigi Areo Tohumculuk, yerli pamuk gelistirme çalismalari sonucunda tescillenen ‘Volkan’ ve ‘Selçuk Bey’ adini tasiyan iki yeni yerli pamuk tohumunu 7 Ekim Dünya Pamuk Günü’nde kamuoyuna tanitti.

‘Volkan’ tohumu ilk olarak, Aydin’in Söke ilçesinde, ‘Selçuk Bey’ tohumu ise Sanliurfa’nin Suruç ilçesinde binden fazla üreticinin katilimiyla düzenlenen ‘Tarla Günleri’ etkinliklerinde tanitildi.

Pamuk üretimi ve ticaretinin önemini vurgulamak amaciyla dünya genelinde her yil 7 Ekim’de kutlanan ‘Dünya Pamuk Günü’ öncesinde düzenlenen Tarla Günleri’ne yogun ilgi gösteren pamuk üreticileri, yeni yerli çesitleri yerinde görme ve Hektas’in teknik ekiplerinden ürünlerle ilgili detayli bilgi alma firsati buldu.

Türkiye’nin ekolojik yapisina uygun, sürdürülebilir tarimin gelismesi ve yayginlasmasi için yeni ürün ve hizmetler gelistiren Hektas, birim alandan elde edilen ürün miktarinin yani verimliligin artirilmasi için Türk çiftçisini bilinçlendirmeye ve desteklemeye devam ediyor. Bitki koruma, bitki besleme ve hayvan sagligi ürünlerinin yani sira tohum is kolundaki çalismalarina da hiz veren sirket, yeni yerli tohumlarini üreticilere sunuyor.

 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °