Dokuz Eylül'den kanserde öncü operasyon

Saglikta öncü uygulamalar ortaya koymaya devam eden DEÜ Arastirma Uygulama Hastanesi, Ege Bölgesi’nde bir ilke daha adini yazdirdi. Solunum sorunlari yasayan akciger kanseri hastasini genel anestezi vermeden ameliyat eden Gögüs Cerrahisi Uzmani Doç. Dr. K

Yaşam 9.10.2022 13:57:00 0
Dokuz Eylül

IZMIR (IGFA) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Arastirma Uygulama Hastanesi, saglikta öncü uygulamalar ortaya koymaya devam ediyor.

DEÜ Arastirma Uygulama Hastanesi, son olarak Ege Bölgesi’nde bir ilke daha adini yazdirdi. Izmir’de yasayan Eftal Özcanlar’a (67), inatçi ishal sikâyetiyle basvurdugu DEÜ Arastirma Uygulama Hastanesi’nde, akciger kanseri teshisi konuldu. Hastanede tedavi altina alinan hastanin, yapilan detayli tetkiklerin ardindan sol akcigerinin alt lobunda kanserli kitle tespit edildi. Vakit kaybetmeden cerrahi tedavi hazirliklarina baslayan Gögüs Cerrahisi Uzmani Doç. Dr. Volkan Karaçam ve 9 kisilik ekibi, solunum sorunlari yasayan hastaya genel anestezi vermeden müdahale etti.

Torakal blokaj ve sedasyon altinda gögüs bölgesinden üç santimetrelik tek kesi (uniportal) ile hastanin akcigerindeki kitle, kapali yöntem (vats) ile lobektomi  ameliyati uygulanarak alindi. Yaklasik 2 saat süren basarili operasyon, Ege Bölgesi’nde bir ilk olma özelligini tasirken; ülkemizde de bu alanda yapilmis basarili operasyonlar arasina adini yazdirdi.

DEÜ Arastirma Uygulama Hastanesi’nin alaninda uzman doktorlar ve saglik ekibi esliginde ameliyati gerçeklestirilen Özcanlar, üç gün tedbir amaçli gözetim altinda tutulduktan sonra geçtigimiz günlerde taburcu edildi.

Basarili cerrahi müdahalenin Türkiye’de benzer operasyonlara öncülük edecegini vurgulayan Doç. Dr. Volkan Karaçam, “DEÜ olarak saglikta ilkleri gerçeklestirmeye devam ediyoruz. Ekibimizle oldukça basarili geçen, öncü sayilabilecek bir ameliyat gerçeklestirdik. Daha önce genel anestezi yapmadan çok ameliyat yaptik; ancak kanser cerrahisi oldukça zorlu bir alandi. Bu anlamda, benzer operasyonlarin da ülkemizde yapilabilmesinin önünü açmis olduk. Hastamizin solunum ile ilgili bazi sorunlari oldugundan, kendisini genel anesteziye sokmadan, sedasyon ile kanser cerrahisi yaptik. Hastamiz su an gayet iyi durumda. Dokuz Eylül Üniversitesi Arastirma Uygulama Hastanesi olarak, Ege Bölgesi’nde bir ilk; ülkemiz için ise öncü sayilabilecek bu basarili operasyonun gururunu yasiyoruz” diye konustu.

Inatçi ishale bagli olarak bagirsak agrisi sikâyeti ile basvurdugu DEÜ Arastirma Uygulama Hastanesi’nde akciger kanseri oldugunu ögrenen Özcanlar ise basarili bir ameliyata imza atan Doç Dr. Volkan Karaçam ve ekibine tesekkür etti.

 


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °