Babacan: 'Sifir basari' dönemindeyiz

DEVA Partisi, Dis Politika ve Güvenlik Eylem Planini açikladi. Tanitim töreninde konusan DEVA Partisi Genel Baskan Ali Babacan, "Sözü dinlenen, itibarli, güçlü bir ülke olacagiz" dedi.

Güncel 10.10.2022 18:11:00 0
Babacan:

ANKARA (IGFA) - DEVA Partisi'nin Dis Politika ve Güvenlik Eylem Plani'na yönelik tanitim töreninde konusan Genel Baskan Ali Babacan, dünyada demokrasiyi savunanlara selam gönderdi. Türkiye'yi barisçil ve akilli güç yapacaklarinin altini çizen Genel Baskan Babacan, "Evlatlarimiz, Avrupa’nin basi dik Türkiye’sinde büyüyecek” dedi.

Dünyada demokrasiyi savunanlarla ayni yerde olduklarini kaydeden Ali Babacan, su anda Türkiye’nin bir dis politikasi olmadigini öne sürdü.

"Bir kisinin dürtülerine bagli sahsilestirilmis dis iliskiler seti var" diyen Babacan, "Diplomasi son derecede zayiflatildi. Koskoca Türkiye’nin dis iliskiler repertuarinda neredeyse yalnizca silahli gücü kaldi. Onu da her seferinde test ettirdigimiz bir dönemdeyiz. Ülkemiz maalesef sözü dinlenmeyen bir duruma düstü. Bugün, ‘sifir basari’ dönemindeyiz” dedi.

"OLANLARI KABULLENEMIYORUM"

DEVA iktidarinda daha sik Brüksel haberlerinin görülecegini belirten Babacan, iki yil Disisleri Bakanligi, üç yil da Avrupa Birligi Basmüzakereciligi yaptigini animsatarak, "Bugünlere bakinca içim aciyor. Olanlari kabullenemiyorum” dedi.

 

Babacan konusmasini söyle sürdürdü:

“Bizim istikametimiz; Avrupa Birligi standartlaridir. Üye oluruz, olmayiz o baska konu. Hedefimiz vatandaslarimiza en az Avrupa Birligi seviyesinde hukuk, özgürlük ve demokrasi standardi saglamaktir. DEVA Partisi iktidarinda gazetelerde daha sik Brüksel haberleri göreceksiniz. Biz bu hükûmetin kavgaci, içe kapali, ülkemizi dünyadan koparan maceralarina son verecegiz.
Dis politikada sözü dinlenen, itibarli, güçlü bir ülke olacagiz. Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna deger kazandiracagiz. Pasaportumuzun tüm dünyada kiymetli olmasini saglayacagiz. Benim Disisleri Bakani oldugum yillari da kapsayan o parlak dönemde, dis politika alanindaki basarimizin en temel sonuçlardan biri bu olmustu. Avrupa’da, Amerika’da, Afrika’da, gelismis Asya’da Türkiye Cumhuriyeti pasaportu sahibi olmak büyük itibar görüyordu. Avrupali is insanlari bizden vatandaslik talep ediyordu. Evlatlarimiz Avrupa’nin basi dik Türkiye’sinde büyüyecek".

Dis politikada akilsizliga tahammüllerinin olmadigini ifade eden Babacan, “Türkiye’yi barisçil bir güç yapacagiz. Türkiye’yi bir akilli güç yapacagiz. Bir kisinin duygu dünyasina göre hareket edilince ne olacagini ne oldugunu gördük. Akil yoksa, rasyonalite yoksa, anlamsiz maceralara girip ülkemizi durduk yere yalnizlastirirsiniz. Ülkemizin hakkini savunan, hakkimizi teslim eden kimseyi bulamazsiniz. Bizim dis politikada akilsizliga tahammülümüz yok. Milletimizin çikarlarini uluslararasi hukukla ve akilla koruyacagiz" diye konustu.

Eylem planinin ayrintilarini Abdurrahman Bilgiç anlatti.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °