Antik Çag mutfak kültürü Mugla'da ortaya çikariliyor

Anadolu Asçilar Federasyonu Kurucu derneklerinden MUGAMSAD ve MAGAMSAD; ortak proje ile tarih öncesinde insanlarin yeme içme kültürünü arastirip, günümüzde uygulayacak.

Güncel 12.10.2022 09:16:00 0
Antik Çag mutfak kültürü Mugla

AjansCANKA / MUGLA (IGFA) - Bu yil 11 Eylül’de Kusadasi’nda Türkiye geneli 15 Asçi derneginin bir araya gelmesiyle kurulusunu tamamlayan Anadolu Asçilar Federasyonu kurucu derneklerinden, Mugla Gastronomi Mutfak Sanatlari Dernegi (MUGAMSAD) ve Marmaris Gastronomi Mutfak Sanatlari Dernegi (MAGAMSAD); Mugla Il Kültür ve Turizm Müdürlügü destegiyle, tarih öncesi antik çagdaki mutfak kültürünü arastirip, günümüzde uygulayacak.

Marmaris’te;  Halis Cafe’de  gerçeklesen MAGAMSAD  1. Olagan Kongresi’nin  Divan Baskanligini yapan MUGAMSAD Baskani Timur Kocabiçak  kongre sonrasi verdigi bilgide; “ MAGAMSAD ve MUGAMSAD olarak; Mugla Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile birlikte yaptiklari ilk ortak projede antik dönemdeki yöresel yemeklerin ne oldugunu arastirip ortaya çikaracaklarini söyledi. Osmanli zamaninda insanlarin ne yediklerini bildiklerini ancak antik dönem mutfak kültürüyle ilgili çok fazla bilgilerinin olmadiklarini söyleyen Kocabiçak, "Anadolu Asçilar Federasyonu da tüm Türkiye’de bize destek verecek. Bu projeyi Mugla’dan baslatiyoruz. Önümüzdeki günlerde topragin altindan ne çikarsa, mutfakla ilgili arkeolojik bulgulari degerlendirip, bir mutfak reçetesi olusturacagiz ve günümüze uygun uygulayacagiz" diye konustu.

https://youtu.be/086jQpzyc94

KURUCU BASKAN MURAT SAKI’YA GÜVENOYU

Öte yandan Kurulus sonrasi ilk kongresini yapan 30 üyeli  MAGAMSAD’da, tek liste ile gidilen kongrede; Kurucu Baskan Murat Saki, oy birligiyle baskan seçilerek, güven tazeledi.

Murat Saki baskanliginda olusan MAGAMSAD Yönetim Kurulunda;  Baskan Yardimcisi Murat Çapacioglu, Sayman Isa Yilmaz, Sekreter Ismail Durak ve Iletisim Koordinatörü olarak Ata Sevgi yer aldi.

 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °