CHP'li Bayraktutan: Artvin Yusufeli'de ceberut degil, devlet baba yüzünü göstersin

CHP Artvin Milletvekili Ugur Bayraktutan, "Yusufeli'nde oturanlara hak çikmadi, Yusufeli'nde ikamet etmeyenlere hak sahipligi çikti" dedi.

Güncel 12.10.2022 16:07:00 0
CHP

ANKARA (IGFA) - CHP'li Bayraktutan, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Artvin'in Yusufeli ilçesinin yeni yerlesim alanlarina tasinmaya basladigini animsatarak, tasinma sürecinde yasanan magduriyetlere degindi.

Baraj yapilacak yerlerde sakinlerin fikirlerinin alinmasi gerektigini belirten Bayraktutan, Yusufeli'nde tasinma sürecinde yetkililerin her konuda emrivaki yaptigini öne sürdü.

Yusufeli'nde kurulan yeni yerlesim yerinde esnafla alakali ciddi magduriyetlerin oldugunu aktaran Bayraktutan, "148 esnafa hak sahipligi çikmadi. Evlere iliskin de magduriyetler var. Yusufeli'nde oturanlara hak çikmadi, Yusufeli'nde ikamet etmeyenlere hak sahipligi çikti. Anlasilmayan bir çiftte standartla karsi karsiya kaldik." ifadelerini kullandi.

Bayraktutan, yeni yerlesim yerinde yollarin, altyapinin tamamlanmadigini ve sorunlarin yasandigini dile getirdi.

Devletin yeni yerlesim yerini tam ve eksiksiz yaptiktan sonra vatandaslarin tasinmasini istemesi gerektigini belirten Bayraktutan, "Devlet Yusufeli'nde ceberut yüzünü degil devlet baba yüzünü göstersin, baski yapmasin, yeni yerlesim yerini de bir an önce tamamlasin." degerlendirmesini yapti.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °