Erdogan ve Tokayev ortak açiklama yapti... Kazakistan'dan '1. Derece Dostluk' madalyasi

Cumhurbaskani Erdogan, Kazakistan Cumhurbaskani Tokayev ile ortak basin toplantisi gerçeklestirdi.

Güncel 12.10.2022 15:37:00 0
Erdogan ve Tokayev ortak açiklama yapti... Kazakistan

ANKARA (IGFA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ziyarette bulundugu Astana'da, Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev tarafindan resmî törenle karsilandi.

Akorda Cumhurbaskanligi Sarayi'ndaki karsilama töreninde, Cumhurbaskani Erdogan ve Tokayev, heyetlerini birbirlerine takdim etti.

Tören kitasini denetleyen Cumhurbaskani Erdogan ve Tokayev, daha sonra bas basa ve heyetler arasi yaptigi görüsme sonrasinda kameralarin karsisina geçerek ortak açiklamalarda bulundu.

Kazakistan ile 6 anlasma daha imzalandigini aktaran Erdogan, Türkiye ziyareti sirasinda imzalanan 14 is birligi belgesi ve ortak bildiri iliskilerimize yeni bir ivme kazandiran 6 anlasmayla daha bunlarin güçlendirildigini söyledi.

Yürütülen reform çalismalarinin kardes Kazak halkinin huzuruna ve refahina katkida bulunacagina emin oldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, 20 Kasim'da düzenlenecek Cumhurbaskanligi seçimlerinin de isabetle ifade ettiginiz üzere adil ve yeni Kazakistan için hayirlara vesile olmasini diledi. Bölgesel ve küresel gelismeler Türk dünyasi olarak yakin es güdüm içinde bulunmamizi ve dayanismamizi daha da güçlendirmemizi gerektigini ifade eden Erdogan, "Gelistirilmis stratejik ortagimiz olan kardes Kazakistan'in güvenligine, istikrarina, toprak bütünlügüne ve refahina büyük önem atfediyorum. Türkiye ziyaretiniz sirasinda imzaladigimiz 14 is birligi belgesi ve ortak bildiri iliskilerimize yeni bir ivme kazandiracak. Bugün bunlari 6 anlasmayla güçlendiriyoruz. Ata topraklarimizda sahsima ve heyetime gösterdiginiz nazik misafirperverlik için bir kez daha tesekkür ediyorum" diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a Kazakistan Cumhurbaskani Tokayev tarafindan "1. Derece Dostluk Madalyasi" tevcih edildi.

 

https://youtu.be/iOHos-9vL2E

Törende, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Ticaret Bakani Mehmet Mus, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MIT Baskani Hakan Fidan, Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin da hazir bulundu.

 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °