Babacan: Avrupa'yi gezebilen gençler, simdi otobüs biletine muhtaç oldu

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, daha önce aldiklari burs ve ögrenim kredisiyle Avrupa'yi gezen gençler, bugün sehirlerarasi otobüs bilet parasina muhtaç oldugunu söyledi.

Güncel 12.10.2022 17:59:00 0
Babacan: Avrupa

ANKARA (IGFA) - DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenledigi haftalik degerlendirme toplantisinda gündemi degerlendirdi.

Babacan, Cumhurbaskani Erdogan’in üniversitelilere yilda iki kez ulasim destegi verilecegini açiklamasi üzerine “Aldigi bursla, ögrenim kredisiyle Avrupa’yi gezen gençler, bugün nasil sehirlerarasi otobüs bileti parasina muhtaç oldu?” diye sordu.

10 yil önce 150 dolar eden KYK bursu ve kredisinin bugün 45 dolar oldugunu öne süren Babacan, "Elinizi vicdaniniza koyup sorun: 7-8 sene evvel, aldigi bursla, ögrenim kredisiyle Interrail yapan, Avrupa’yi gezen gençler, nasil oldu da bugün sehirlerarasi otobüs bileti parasina muhtaç oldu? 10 sene önce 150 dolar eden aylik KYK bursu ve kredisi, bugün 45 dolar ediyor. Gençlerin 10 sene önce gönül rahatligiyla kurduklari hayalleri bugün kim çaldi? Gerçekten yaziklar olsun” dedi.

"Enerjide rekabeti artirin, fiyatlarin düstügünü göreceksiniz" önerisinde bulunan Ali Babacan, "Elinizi enerji piyasasindan çekin. Tekelci yapiya son verin. Kimsenin güvenmedigi ihalelerle, tek sirkete verilen enerji islerine artik son verin. Yeterince rekabet olmadigi için fiyatlar artiyor. Enerjide rekabeti artirin ve sonra da fiyatlarin nasil düstügünü göreceksiniz. “Hani bizim Karadeniz’deki dogalgaza ne oldu?  Hani bu sahalar tüm Türkiye’nin dogalgaz ihtiyacini karsilayacakti? 6 yildir ayni türküyü çaliyorlar. Damat yillar önce arastirma gemisinde boy göstermiyor muydu? Ne oldu? Karadeniz’deki sadece bir kesif. Kesif ayri, kanitlanmis dogal gaz ayri. Farkli noktalardan sondaj atip, ölçüm yapip asagidaki rezervi tahmin etmeniz lazim. Rezervi çikarmak kaça mâl olacak, piyasa fiyati ne kadar? Ona da bakmaniz gerek. Kanitlanmis dogal gaz rezervi yokken kesfi ‘Dogal gaz bulduk’ diye satiyorlar" diye konustu.

Bu arada Alevi meselesini de DEVA Partisi'nin çözecegini iddia eden Babacan, “Alevi meselesini, onlarin taleplerini idrak etmeden çözemezsiniz. Mesele yeni bir mesele degil. Ancak Erdogan bu meseleyi büyüttü. Simdi de seçime giderken, panik halinde ne yapacagini sasiriyor. Hiç endiseniz olmasin, bu meseleyi de zamani gelince çözen DEVA Partisi olacak” dedi.

Bestepe’ye 'üretim' konusunda da seslenen Babacan, "Üretimi tesvik etmediginiz, maliyetleri patlattiginiz için çocuklarimiz artik önümüzdeki aylarda süt içemeyecek. Saçma sapan tezleriniz yüzünden hayvanlar kesime gönderildigi için insanlar yogurt, peynir yiyemeyecek. Maliyetlerdeki artistan da fiyatlarin artisindan da sorumlusunuz" diye konustu.


Perşembe 23.4 ° / 12.8 °
Cuma 25.1 ° / 14.6 °
Cumartesi 17.2 ° / 14.3 °