Ismet Inönü'nün kizi ve torununun Bursa ziyaretinde anilari yeniden canlandi

Mudanya Mütarekesi’nin 100. Yildönümü etkinlikleri nedeniyle Bursa’ya gelen 2. Cumhurbaskani Ismet Inönü'nün kizi Özden Toker ve torunu Ayse Gülsün Bilgehan, CHP Bursa Il Baskanligi binasini ziyaret ederek burada olusturulan Siyaset Tarihi Müzesi'ni gezdi

Güncel 13.10.2022 10:06:00 0
Ismet Inönü

BURSA (IGFA) - CHP Bursa Il Baskanligi, 2. Cumhurbaskani, Mudanya Mütarekesi'nin imza sahibi Ismet Inönü'nün kizi Özden Toker ve torunu Ayse Gülsün Bilgehan'i agirladi.

Il Baskanligi'ndaki Siyaset Tarihi Müzesi'ni ziyaret eden 92 yasindaki Özden Toker anilar da paylasarak "Bu salonda çocuklugumda yasadigim seyleri hatirladim. Atatürk'ün çagdas, laik, Türkiye Cumhuriyeti'ne verdigi önemi gördük, ayni heyecani yasadik" dedi.

CHP Bursa Il Baskani Ismet Karaca, Özden Toker ve torunu Ayse Gülsün Bilgehan’i Bursa'da agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, "Müzemizi birlikte geziyoruz ve verilen emekleri gençlere aktarma konusunda yaptigimiz çalismalarin gerçekten çok mutlu oldugumuz bir noktasindayiz" dedi.

CHP Bursa Il yöneticilerinin yani sira 1960'li yillarin CHP Il Gençlik Kolu Baskani Ali Sefik Sener ile de geçmise yönelik sohbet eden Özden Toker, "Bugün burada, sayin baskanla beraber, bizi gezdirdigi salonda Türkiye Cumhuriyeti'ni gördüm, babami gördüm, Erdal agabeyim Prof. Erdal Inönü'yü gördüm, çocuklugumda yasadigim seyleri hatirladim. Atatürk'ün çagdas, laik, Türkiye Cumhuriyeti'ne verdigi önemi gördük, ayni heyecani yasadik. Burayi gezerken ilk günden bugüne ayni seyleri görmüs, yasamis olduk, size çok tesekkür ederim sayin baskan" dedi.

BILGEHAN: “BURASI ASLINDA TÜRKIYE DEMOKRASI MÜZESI”

Ziyaret sirasinda annesi Özden Toker’e eslik eden 2. Cumhurbaskani Ismet Inönü'nün torunu 22-24-25-26. Dönem CHP Milletvekili Ayse Gülsün Bilgehan ise parti tarihi müzesinin aslinda Türkiye demokrasi müzesi niteligi tasidigini kaydetti. Bilgehan, "Mudanya Mütarekesi'nin 100'ncü yildönümü için annem, ben ve kizim Bursa'dayiz. Bugün çok güzel bir geçirdik, 100'ncü yildönümünde kahramanlarimizi hep beraber andik ve adi da dedemden geliyor degerli baskanim Ismet Karaca'nin davetlisi olarak arkadaslariyla birlikte CHP Bursa il binasini ve binanin içindeki bu çok güzel düzenlenmis parti tarihi müzesini ki aslinda Türkiye demokrasi müzesi, birlikte gezdik. Hakikaten çok özel bir yer olmus. Karsimda basin küpürleri var ve Inönü'nün yüzü Bursa'da güldü diyor. Benim adimi da dedem koymus, yüzü hep Gülsün diyerek, benimle birlikte bütün küçük çocuklarin yüzü gülsün diye. Umarim Türkiye'nin de yüzü gülecek." diye konustu.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °