Elestiriler yogunlasinca 24 saatte sorunu çözdüler!

IZSU Genel Müdürlügü, ana isale hatti patlayinca yasanan su krizi üzerine önce suçu Gördes Baraji’na atarak, uzun süredir Izmir’e su verilmedigini öne sürmüstü. Tepkilerin yogunlasmasi, sosyal medya ve internet medyalarindan genis yanki uyandirmasi üzerin

Güncel 13.10.2022 09:45:00 0
Elestiriler yogunlasinca 24 saatte sorunu çözdüler!

IZMIR (IGFA) - IZSU Genel Müdürlügü, ana isale hatti patlayinca yasanan su krizi üzerine önce suçu Gördes Baraji’na atarak, uzun süredir Izmir’e su verilmedigini öne sürmüstü. Tepkilerin yogunlasmasi, sosyal medya ve internet medyalarindan genis yanki uyandirmasi üzerine IZSU çark etti. Kesinti durumlarinda mevcut hatti yedekleyecek sistemi devreye alamayan IZSU, tepkiler üzerine 24 saatte ana isale hattini tamir etti.

Menemen’in Yahselli Mahallesinde, GDZ Elektrik Dagitim A.S. tarafindan içme suyu hattina zarar verilmesi nedeniyle olusan ariza, ekiplerin 24 saatten fazla süren kesintisiz çalismasiyla planlanan süreden önce giderildi. Karsiyaka, Çigli, Bayrakli, Bornova ve kismen Konak ilçelerini besleyen hatta su verilmeye baslandi. Kesintiden etkilenen bölgelerin tamamina suyun ulasmasinin birkaç saat sürecegi belirtildi. Yüksek kesimlerde ise bu sürecin biraz daha uzayabilecegi vurgulandi.

Kuzey kaynaklarindan Izmir’e su saglayan, Karsiyaka, Çigli, Bayrakli, Bornova ve kismen Konak ilçelerini besleyen 2200 mm çapli hatta GDZ Elektrik Dagitim A.S’nin kablo dösemek için yatay delgi yaparken neden oldugu ariza giderildi. IZSU ekipleri 24 saati askin bir süre alanda ara vermeden çalisarak hasar gören boruyu tamir etti.  Içme suyu hatti planlanandan çok daha erken zamanda hizmete açildi ve sebekeye su verilmeye baslandi.

IZSU Genel Müdürlügü yetkilileri su kesintisinden etkilenen tüm bölgelere suyun ulasmasinin hattin tamamen dolmasindan sonra mümkün olacagini belirterek, özellikle yüksek kesimlere ulasmasinin sabah saatlerini bulabilecegini vurguladi.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °